• Meghalt a kórház mosdójában - nincs szakértői vélemény

    Szerző:
    WEBBeteg

    Több hónapja várnak az orvosszakértői véleményre annak a 61 éves férfinak az ügyében, aki tavaly novemberben halt meg a békéscsabai kórház mosdójában.

    A férfi hajnalban szívtájéki panaszokkal ment be a kórház sürgősségi osztályára, ahonnan vizsgálat nélkül továbbküldték a kórház másik épületében lévő felnőtt ügyeletre.

    A férfi az ügyelet előtti mosdóban összesett és meghalt, anélkül, hogy orvos megvizsgálta volna. Az ügyben büntetőeljárás indult, az orvosszakértői jelentés még mindig nem érkezett meg.

    Hirdetések

    - Az orvosszakértői jelentés még nem érkezett meg - közölte a Független Hírügynökség kérdésére Virágh Zsuzsánna, a Békés megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

     Orvosi érdekességek

   • 9 hónap méhen kívüli terhesség
   • A férfi, akiben továbbélt az ikertestvére - Fotóval
   • Két nappal halála után adott életet gyermekének
   • A sikeres műtétek után hazatért a faember - Fotóval
   • A szakértői váleménytől függ a nyomozás további folytatása, illetve a vádemelési javaslat sem készülhet el nélküle.

    - Valóban nem készült még el az orvosszakértő véleménye - erősítette meg dr. Tibori István, az elhunyt családjának ügyvédje, aki maga is értetlenül áll a késlekedés előtt.

    Mint mondta: ez azért is gond, mert ha megérkezik a jelentés, akkor további kérdések merülhetnek fel, és azok megválaszolása ismét időbe tellik, ami tovább hosszabítja az ügy kivizsgálását.

    A kórházi haláleset miatt a család is feljelentést tett, a rendőrség pedig gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt indított nyomozást.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Fiatalkori mellrák

    Tóth András

    Szűcs Adriána modellel beszélgettünk, aki 16 kemoterápián van túl.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Mi történik a holttesttel?

    Egy ember a hozzátartozójának a halálakor nem azzal foglalkozik, hogy mi történik a holttesttel, hanem legfőképp az elhunyt személy békés-nyugodt eltemetése az elsődleges. Ám a gyász enyhültével esetleg már sokan elgondolkodtak azon, hogy amikor valaki meghal a kórházban vagy kórházon kívül - legyen ez magánterületen, közterületen - hova kerül a holtteste, hol és hogyan őrzik? Mi történik vele?

    Szuperbaktériumok - Az orvostudomány egyik legnagyobb kihívása

    A penicillin Fleming általi felfedezése 1928-ban, majd rutinszerű gyógyszerként való bevezetése 1941-ben indította el a különböző baktériumok örökítő anyagaiban is azokat a változásokat, melynek következményeként mára multi drug rezisztens kórokozókról, vagy, ahogy a köznyelv nevezi, szuperbaktériumokról beszélhetünk, mely az orvostudomány egyik legnagyobb kihívása lesz a XXI. században.

    Országossá teszik az anyák háza rendszerét

    Országossá teszik az anyák háza rendszerét, amelynek az a lényege, hogy minél komplexebb támogatást adjon a beteg gyermekük mellett lévő szülőknek - mondta el az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában a budapesti Bethesda Gyermekkórház főigazgatója.

    A felgyorsult világban azt várja a környezet, hogy rövidebb ideig tartson a gyász

    A gyászolók érzései, az ún. normál gyász folyamatának egyes stádiumai nagyon hasonlóak mindenkinél, kortól és nemtől függetlenül - mondja Dr. Hegedűs Katalin, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének docense, aki a gyászolókkal végzett sok éves munkája során összegyűlt, gyászolók által írt naplókat elemzett.

    A mese gyógyít!

    A betegség alatt nemcsak a közérzet, de az ember kedve is rosszabb. A kisgyerekeknél pedig mindez hatványozottan fennáll. Mesekönyvet adományoztak a Heim Pál Gyermekkórház kis betegeinek, akiknek így a kórházban töltött idő is könnyebben fog eltelni. A közérzetjavulás, a mosoly pedig bizonyítottan gyógyító hatású.

    A halál gondolatának elfogadása

    A közelgő halál gondolatának elfogadása és az erre való felkészülés komoly és nehéz érzelmi folyamat mind a család, mind a haldokló számára. Mikor valakivel közlik, hogy halálos beteg, az első reakció általában a tagadás.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA