• Új vírus - Meghalt az első brit áldozat koraszülött gyermeke is

    Szerző:
    WEBBeteg

    Meghalt az új influenzavírus első brit áldozatának koraszülött kisfia is. A H1N1 vírustörzshöz köthető első nagy-britanniai halálesetet a hétvégén jelentették be. A 38 éves Jacqueline Fleming a nyugat-skóciai Glasgow egyik kórházában hunyt el vasárnap.

    A skót egészségügyi minisztérium közlése szerint a páciensnek - aki az új influenzavírus első európai halálos áldozata - a fertőzésen kívül egyéb egészségügyi problémái is voltak.

    Hirdetések

    Időközben nyilvánosságra került az is, hogy Jacqueline Fleming halála előtt két héttel koraszülött kisfiúnak adott életet. Jack három hónappal a rendes idő előtt született, és alig egy nappal édesanyja halála után ő is meghalt a kórházban.

    A brit sajtó keddi beszámolói szerint a kismama már a szülés idején kómaszerű állapotban volt, amelyből haláláig nem tért magához, így nem is láthatta kisfiát.

    Nagy-Britanniában gyorsan terjed az új vírus, bár a 60 milliós lakosságszámhoz képest továbbra sem sok a fertőzött. Május végéig nem egészen kétszáz esetet regisztráltak a brit hatóságok, kedden viszont már 1400-hoz közelített az országszerte nyilvántartott betegek száma.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    John Oxford professzor, Nagy-Britannia első számú influenzavírus-kutatója a BBC-nek a hétvégi haláleset után azt mondta: pánikra továbbra sincs ok, a fertőződés esélye még mindig meglehetősen csekély. A tudós hangsúlyozta, hogy az ország és az északi félteke egésze is éppen kifelé tart a szokásos influenzaszezonból, és a helyzet a nyáron nem fog romlani a jelenlegihez képest.

    A nagy-britanniai megbetegedések túlnyomó többsége enyhe lefolyású.

    Andy Burnham brit egészségügyi miniszter a hétvégén közölte: jelenleg a teljes brit lakosság felének elegendő vírusellenes szer van raktáron, de a kormány azt tervezi, hogy 80 százaléknak elégséges mennyiségűre egészíti ki a tartalékot.

    A hatóságok emellett 226 millió, egyszer használatos egészségügyi maszkot és több mint 15 millió adag antibiotikumot is rendeltek.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Demencia

    Dr. Veress Dóra

    Nyelési nehézség, félrenyelés. Megoldások táplálkozási nehézségek esetére.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Ezeket a tüneteket nem szabad félvállról venni

    Fiatalabb korban az egészségügyi ismeretek és panaszok csak nagyon kevéssé foglalkoztatnak bárkit is. Pedig rengeteg ok van arra, hogy ne csak az idősebbek figyeljenek jobban egészségükre - következzenek azok a tünetek, amik mellett nem szabad szó nélkül elmenni.

    A WC-ülőke és a fertőzések - Ezért fontos az elővigyázatosság

    A gyakorlatban többnyire a látványosan piszkos helyeken van esély komolyabb fertőzést kapni, ám vizsgálatok olyankor is kimutattak betegséget okozó baktériumcsoportokat, amikor a WC-ülőkén nem volt látható látványos kosz vagy folyadék.

    A köröm betegségei: Mire utalnak?

    A köröm kültakarónk része, eltérései számos betegség velejárói lehetnek. A köröm hetente körülbelül egy millimétert nő, a kéz középső ujján a leggyorsabban.

    Mekkora esélye van, hogy 5 éven belül meghal? - Becslés vérteszttel

    Jelenleg több száz olyan konkrét betegség létezik, amelynek a diagnosztikai kritériumaihoz, azaz, hogy fennáll-e a betegség vagy sem, elegendő egy egyszerű vérvizsgálat. A vérben előforduló különböző eltérések lehetnek kórjelzőek, előszűrésnek tehát kiváló a vérvétel, nem helyettesítik azonban a pontos diagnosztikát.

    Mi a leggyakoribb oka, ha lázas a gyermek?

    A láz 38 Celsius fok feletti testhőemelkedéssel járó, gyerekkorban gyakran előforduló állapot. Nagyon fontos azonban tudni, hogy ez nem egy betegség, hanem valamilyen betegségnek a kísérő tünete csupán, így akár hasznos is lehet számunkra.

    Kanyaróval fertőződött meg Budapesten egy 14 hónapos magyar kislány

    Nagy kérdés, kiket fertőzhetett még meg: ez a betegség ugyanis már a tünetek megjelenése előtti napokban fertőz. Legyőzöttnek hitt betegség tért újra vissza, ezúttal nem a román határ mentén, hanem Magyarország szívében.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA