Szex: könnyelműbbek vagyunk-e nyáron?

Medizóna
megjelent:

Még az egész évben szolidan és szelíden élők közül is sokan úgy gondolják, a szabadság ideje alatt olyan dolgok is megtörténhetnek, amire itthon esetleg csak merészebb álmaikban vágynak.

Rusz Edit szexológus szerint nem az a baj, hogy a vakáció alatt szeretnénk elengedni magunkat, hanem az, hogy a hazatérés után ismét visszasüppedünk a korábbi erotikamentes állapotba.

„Úgy veszem észre, hogy a szexualitást - általában - nem alapvető igényként fogják fel az emberek, s ha valami elhagyható a napi programból, jobbára a szex esik áldozatul. Az, hogy a kezdeti, intenzív, napi gyakorisággal élt szexuális élet egy idő után heti 2-3 alkalommá szelídül, természetes. Az viszont nem, hogy ez akár havi vagy még ritkább együttlétekre csökken” - magyarázza Rusz Edit.

Majd folytatja: „természetes, hogy a szabadság alatt – más környezet, új élmények, nincsenek feladatok és határidők – a párok be szeretnék pótolni az elmaradt élvezeteket, de én azt tanácsolnám, vigyázzanak, hogy ne az a kényszer hajtsa őket, miszerint ki kell használni a vakáció minden egyes pillanatát: érezzék jól magukat, de ne tervet teljesítsenek - mondja a szexológus.

(Medizóna)

Cikkajánló

Ízületi fájdalmak
Ízületi fájdalmak

Milyen okai lehetnek? Hogyan kezelhető?

Tavasz és fájdalom
Tavasz és fájdalom

Mit tehetünk a fájdalom ellen? (x)

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
WEBBeteg - Dr. Szilvási Ferenc, szülész-nőgyógyász
WEBBeteg - Dr. Szilvási Ferenc, szülész-nőgyógyász
WEBBeteg - Dr. Lesznyák Judit, csecsemő- és gyermekgyógyász
WEBBeteg összeállítás - Dr. Szabó Zsuzsanna és Dr. Zsuga Judit
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.