• Álgyógyszerek: belehalhatunk?

    Szerző:
    WEBBeteg

    Terrorszervezetekhez is jut abból a nem kevés bevételből, amely a hamis gyógyszerek eladásából származik. Az Interpol szerint valószínűleg az Al-Kaida is nagyobb összegekhez jut az álpirulák révén.

    Hirdetések

    Lengyel Gábor az Innovatív Gyógyszergyártók képviselője, az IIR Pharma konferencia egyik előadója szerint a hamisított gyógyszerek zöme Indiából és Kínából származik.

    „Magyarországon is kaphatók ezek a pirulák, a piacon megjelenő gyógyszermennyiség 3-5 százaléka kétes eredetű. A legnépszerűbbek a potencianövelők, de a különféle antibiotikumokat, szív- és érrendszeri, valamint daganatos megbetegedésekre való gyógyszereket is előszeretettel hamísítják" - magyarázza a szakember, aki szerint már csak azért sem érdemes ezekkel a szerekkel kísérletezni, mert nem kerülnek sokkal kevesebbe, mint az igazi pirulák.

    A cikk partnerünk, a  portálon olvasható. 
    A teljes cikk olvasásához kattintson ide!

     

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Gasztroparézis

    Dr. Felszeghy Enikő

    Az étkezési szokások megváltoztatása mellett milyen kezelés jöhet szóba?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Pangea akció: minden interneten vásárolt gyógyszer hamis vagy illegális volt

    Minden interneten vásárolt gyógyszer hamis vagy illegális volt - ez az eredménye a június 18. és 25. között hatodszor megtartott, az internetes gyógyszerkereskedést ellenőrző nemzetközi Pangea akciónak, amelyben a magyar hatóságok a magyar weboldalakról vásárolt gyógyszereket vizsgálták meg.

    Hamis? Eredeti? Gyógyszerhamisítás elleni kampány indult

    A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület kezdeményezésére és koordinációjával államigazgatási szervek és szakmai szervezetek fogtak össze és indítottak március 6-án kommunikációs kampányt az interneten forgalmazott, bizonytalan forrásból származó gyógyszerek keresletének visszaszorítása érdekében.

    Veszélyes online patikák

    Amerikai kutatás szerint egyre nagyobb kedvezményeket kínálnak a receptköteles gyógyszerekre az illegális online patikák. A szakértők szerint ez a trend arra utal, hogy az internetes felületeken egyre nagyobb arányban kínálnak hamis gyógyszereket az üzemeltetők.

    Rák- és szívgyógyszerek hamisítóktól

    A brit bíróság az Európai Unió történetének eddigi talán legaggasztóbb gyógyszerhamisítási esetét kezdte tárgyalni a napokban. Az öt vádlottat hamis gyógyszerek importján és terjesztésén keresztül megvalósított, több millió font értékű csalás-sorozat levezénylésével gyanúsítják.

    Az SMS-alapú eredetiségellenőrzés

    Ghána és Nigéria mellett Kenyában is tesztelik az SMS-alapú gyógyszereredetiség-ellenőrző program használhatóságát. A rendszer célja, hogy a fogyasztók megbizonyosodhassanak róla, az általuk vásárolt készítmény megbízható minőségű.

    Hamis fájdalomcsillapítók, antibiotikumok, fogamzásgátlók...

    Hamis fájdalomcsillapítók, antibiotikumok, fogamzásgátlók és egyéb gyógyszerhamisítványok értékesítésének nyomaira bukkantak az amerikai hatóságok Mississippi államban az év során. A nyomozás eredményeként harminc helyszínre vonatkozóan kaptak házkutatási parancsot.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA