• Vádemelés az orvos és társai ellen: milliós értékű gyógyszerrel üzleteltek

    Szerző:
    WEBBeteg

    Vádat emeltek az ellen az orvos és két társa ellen, akik körülbelül 24 millió forintnyi onkológiai gyógyszerrel üzleteltek.

    A nyomozás még 2007-ben indult csalás gyanújával, végül jelentős értékre, üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett sikkasztással vádolta meg őket az ügyészség.

    Hirdetések

    A bűncselekményben érintetteket a súlyos vádak ellenére nem helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság.

     Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt!
    A 44 éves váci férfi éveken át orvosként dolgozott, majd orvos-látogató lett. Kapcsolatait kihasználva körülbelül 24 millió forintnyi, daganatos betegek által használt, az OEP által 100 százalékig támogatott gyógyszert szerzett meg.

    Az onkológiai szereket egy orgazdán keresztül akarták külföldre csempészni.

    A férfit Szegeden fogták el 2007-ben, egy 4 millió forintos szállítmány átadása közben. Nem sokkal később egy lerakatot találtak, ahonnan egy 16 milliós készlet került elő.

    Kiderült, hogy az orvos-látogató kórházi kapcsolatait kihasználva jutott a gyógyszerekhez: segítőin keresztül a megmaradt tablettákat visszakérték a betegektől, a kórházban fel nem használt, vagy lejárt szavatosságú gyógyszereket ellopták.

    Ezen kívül eladták a gyógyszergyártó cégek által kipróbálásra adományozott készleteket is - hangzott el a Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfő délelőtti sajtótájékoztatóján.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Hgb (haemoglobin)

    Dr. Dobi Gyöngyi

    Mennyi a normálértéke? Mi okozhatja azt, ha a szintje eltér a normál tartománytól?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    A gyomorrák diagnosztizálása, szövődményei és kezelése

    Fizikális vizsgálattal csak ritkán diagnosztizálható a betegség, a legtöbb esetben endoszkópos vagy egyéb vizsgálatokra is szükség van.

    A gyomorrák tünetei és rizikófaktorai

    Azokban a családokban, ahol előfordult már gyomorrák, a panaszok fokozott figyelése, rendszeres orvosi ellenőrzés javasolható, egyébként a megfelelő életmód segíthet megelőzni a betegség kialakulását. Tekintse meg, hogy milyen tünetekre érdemes odafigyelni, illetve melyek azok a rizikófaktorok, amik veszélyt jelenthetnek.

    Startol az építkezés, épül a 21. század kórháza Nyíregyházán

    A 27 ezer négyzetméteren megépülő tömbkórházban elsőként az új Onko-hematológiai Centrum kap helyet, a belgyógyászati feladatokat kiszolgáló kubatúra a második ütemben, míg a Gyermekgyógyászati Központ a harmadik szakaszban valósulhat meg.

    Vádemelés: fiktív vények speciális kötszerekre

    Tizennyolc orvos, több asszisztens és patikus ellen javasol vádemelést a Nemzeti Nyomozó Iroda.

    A PET egyetértést hozhat

    Nemrégiben zajlott a IV. Nemzeti PET/CT Konszenzus Konferencia. Az eseményen zajló párbeszéd, vita során szakmailag próbálták alátámasztani az onkológusok e képalkotó módszer előnyeit, szükségességét. Céljuk most is az volt, hogy megtalálják a szélesebb körű alkalmazás lehetőségét és jelentősen növeljék a befogadási kvótát.

    Nem kapnak kielégítő tájékoztatást a rákbetegek

    Kétezer rákbeteg, családtag, illetve a rosszindulatú betegségtől félő páciens levelét válaszolták eddig meg a Tűzmadár Alapítvány munkáját segítő onkológusok, s valamennyi levelet anonim módon közzétették az interneten, hogy azokból mások is információkat nyerhessenek.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA