• Áldatlan állapot - Tizenévesen túl az első abortuszon

    Szerző:
    WEBBeteg

    Óránként hat abortuszt végeznek el Magyarországon, s a páciensek között egyre több a 18 év alatti fiatal. Ősztől az iskolákban rajzfilmből ismerhetik meg a szexuális védekezés módszereit az érintettek.

    Hirdetések

    A testi fejlődés igencsak felgyorsult, a 15-18 évesek fele már él szexuális életet. A Szülészeti-Nőgyógyászati Prevenciós Tudományos Társaság szerint ugyanakkor a fiataloknak a védekezéssel és a szexuális úton terjedő betegségekkel kapcsolatos tájékozottsága egyenesen katasztrofális. A tinédzserek csupán fele ismer az AIDS-en kívül valamilyen más, annál sokkal gyakoribb, szexuális úton terjedő betegséget.

    Ennek az áldatlan állapotnak kívánnak véget vetni azzal, hogy ősztől ismét lesznek felvilágosító órák az iskolákban: a fiatalok rajzfilmből ismerhetik meg a védekezés módszereit, de lesznek új kiaványok, multimédiás eszközök is. Sőt, a szeptembertől induló A-HA! nevű felvilágosító programot már a nyári fesztiválokon is népszerűsítik.

    A cikk partnerünk, a  egészség oldalán olvasható. 
    A teljes cikk olvasásához kattintson ide!

     

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Diabétesz, inkontinencia

    B. M., szakfordító

    Összefüggés van a hólyag működészavara és a cukorbetegség között.

    Az életkorral valóban csökken a párok nemi vágya?

    Kinek ne jutna eszébe intim gondolatai közt, hogy az életkorral, a változókor felé haladva csökkenhet a libidója, azaz a nemi vágya? Előfordul, hogy sokan nem is gondolkodnak ezen, egyszerűen csak megélik, hogy a szexuális igényük jelentősen csökkent, vagy megszűnt létezni.

    Tévhitek a 40 fölötti szexről - Avagy az igazán jó szex korral jön

    Lehet, hogy a 40 az új 30, de figyelembe véve a téveszméket, melyek egy bizonyos életkort elért nők kívánatosságával és szexualitásával kapcsolatosak, a 40 az új 80!

    Az oxitocin - Miért fontos a szervezet számára?

    Az oxitocin olyan anyag, aminek a nevét hétköznapjainkban is gyakran halljuk, de kevés konkrétumot tudunk róla. Rengetegen találkoztak vele, rengetegen hallották a nevét, de nem biztos, hogy minden hatása ennyire széles körben ismert. Nőgyógyászati klinikákon szülés közben, fájások megindítására gyakran használt szer. Mi mindenben van még ezen túl szerepe?

    Mi a jó szex titka?

    A jó szex nem csak a bonyolult technikán múlik. Hogy növelni tudja az élvezetet a hálószobai játékokban, frissen kell tartania az agyát és a testét egyaránt! A jó szexuális élet egy újabb ok, amiért érdemes egészségesen élni!

    A férfiasság mérete és az orgazmus - Tények és tévhitek

    A szexet egész életünk során tanulnunk kell. Sokakat közülünk azonban összezavarnak a mítoszok és a reklámok, amik azt sugallják, hogy a szex bonyolult dolog, és szoronganunk kell miatta.

    Szexuális élet a terhesség alatt

    Sok várandós nőben felmerül a kérdés: szabad-e szexuális életet élni a 9 hónap alatt? Nem árt-e a magzatnak? Nem árt-e az anyának? Nagyon fontos, hogy a gyermeket váró pár beszéljen a kételyeiről, ezzel is erősítve kettejük és a születendő gyermek kapcsolatát.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA