• Elhunyt az arc- és kézátültetett férfi

    Szerző:
    WEBBeteg

    Elhunyt az a francia férfi, akin a világ első arc- és kétoldali kézátültetését hajtották végre idén áprilisban - jelentették be a Párizs egyik külvárosában lévő Henri Mondor kórház illetékesei.

    Az áprilisi transzplantációt végrehajtó Laurent Lantieri sebészprofesszor szerint a 30-as éveiben járó férfi szívmegállás következtében hunyt el, miközben újabb műtéti beavatkozáson esett át június 8-án. 

    Hirdetések

    "Néhány héttel a transzplantáció után elfertőződött az arca. A mostani műtét közben, amelynek során igyekeztünk megbirkózni a fertőzéssel, a páciens szíve megállt" - közölte a sebészprofesszor hétfőn az RTL rádióban. 

    Mint rámutatott, a halált egyértelműen szívprobléma okozta, nem pedig a transzplantáció."A fertőzés kialakulása általános probléma a transzplantációk esetében. Az összes biopszia (szövetmintavétel) azt mutatta, hogy nincs kilökődés, ahogy nem volt érprobléma sem" - hangsúlyozta Lantieri, hozzátéve, hogy nincs magyarázat a szívmegállásra. Az orvosok jelenleg a boncolás eredményeire várnak.

    30 órás műtét volt

    A férfi égési sérült volt. 2004-es balesete során szenvedett súlyos hegesedéssel járó sérüléseket, amelyek teljesen eltorzították küllemét, lehetetlenné téve számára a közösségi érintkezést. Az illető több mint egy évig volt várólistán, míg megfelelő donor akadt számára.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A műtétet, amely 30 órán át tartott, egy több mint 40 fős csapat hajtotta végre. A beavatkozás során az ajkaktól kezdődően az arc felső része került pótlásra, beleértve az orrot, a füleket, a szemhéjakat, a homlokot és a hajas fejbőr elülső részét. A team kétoldali kézátültetést is végrehajtott.

    A világon ez volt a hatodik részleges arcátültetés, ebből hármat Franciaországban végeztek. Ugyanakkor ez volt az első olyan beavatkozás, amikor arc- és kétoldali kézátültetést egyszerre végeztek a sebészek. Az első sikeres arcátültetés is Franciaországban történt 2005-ben, amikor egy 38 éves asszony, Isabelle Dinoire kapott új arcot, akit saját kutyája marcangolt össze.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Fiatalkori mellrák

    Tóth András

    Szűcs Adriána modellel beszélgettünk, aki 16 kemoterápián van túl.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Charla Nash arcátültetése - Fotóval!

    A Brigham and Women’s Hospital (BWH) plasztikai és ortopédiai sebész csapata Dr. Bohdan Pomahac vezetésével teljes arcátültetést végzett Charla Nash-en, a connecticuti nőn, akit 2009-ben marcangolt szét egy csimpánz.

    A teljes arcátültetés orvosi háttere

    2011 márciusában a Dr. Bohdan Pomahac által vezetett transzplantációs team végezte az USA történetében az első teljes arcátültetést, amikor transzplantálták az orrot, az ajkakat, az arc bőrét, az arc mimikai izmait és az idegeket.

    Sokat áldoznának a nők a megjelenésükért

    Egy angol kutatás szerint a nők 16 százaléka legalább egy évet feláldozna az életéből, ha ideális súlya és alakja lehetne. Dr. Kathó Jenő, az Oxygen Medical plasztikai sebésze szerint a jobb megjelenés sokat javíthat az életminőségen, de tisztában kell lenni a lehetőségekkel és a kockázatokkal is.

    Mellevétel után új mell

    A melbourne-i Bernard O''Brien Mikrosebészeti Intézet orvosai kialakítottak egy olyan beültethető eszközt, amely a nők saját zsírsejtjeit használja fel, hogy a masztektómiát követően visszanövessze a mellet.

    Sikeres arcátültetés egy 43 éves férfin

    Sikeres arcátültetést hajtottak végre Spanyolországban - közölte a spanyol egészségügyi minisztérium szerdán. Ez volt eddig a világon a nyolcadik ilyen operáció.

    Már mozgatja ujjait a kettős kézátültetett férfi - Fotóval!

    Ha csak parányit is, de mozgatja ujjait Jeff Kepner, akin a világon elsőként dupla kézátültetést hajtottak végre az Egyesült Államokban. A férfi leginkább arra vágyik, hogy érezhesse felesége kezének tapintását.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA