• Egy tetoválás, melyet az orvosok is ajánlanak!

    Szerző:
    WEBBeteg

    Az olyan betegségben szenvedők, akik rosszullétükkor esetleg nem tudnak beszélni az elsősegélyt nyújtókkal, magukra tetováltatják a diagnózist - a sürgősségi betegellátással foglalkozó egészségügyiek érdeklődéssel fogadták az új módszert az Amerikai Klinikai Endokrinológusok kongresszusán.

    Az orvosok általában nem hívei a tetoválásnak. Tudatában vannak a divatnak, elismeréssel nézik a dekoratív, bőrdíszítő alkotásokat; az egészségügyi ellátásban dolgozók azonban találkoznak a nem megfelelően végzett beavatkozások következményeivel is.

    Hirdetések

    A cukorbetegséggel foglalkozó szakorvos, Saleh Aldasouqui a kongresszuson egy 37 esztendős, gyerekkora óta cukros férfi esetét ismertette. A páciens, Todd Walsh ismételten sürgősségi betegellátásra szorult, mert hajlamos vércukor szintjének hirtelen leesésére. Ilyenkor zavarttá vált, sőt időnként elvesztette az eszméletét.

    A cukorbeteg fiatalember orvosi tanácsra állandóan viselt esetleges rosszullétének okát jelző karkötőt, de az többször eltörött vagy elveszett, és éppen a kritikus helyzetekben nem nyújtott segítséget. "A tetoválás sokkal megbízhatóbb megoldás" - vélekedett a szakorvos előadásában. 

    Todd Walsh csuklójára fekete-piros színben tetoválták a feliratot: CUKORBETEG. A doktor azt is elmondta, hogy amikor rövid közleményben először ismertette ezt a történetet, megjelent rendelésén egy másik fiatal cukorbeteg, aki biztonságos ellátása végett ugyancsak a bőrébe íratta bele a diagnózist.

    Visszaélésre adhat okot?

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Az előadással kapcsolatos vitában összecsaptak a nézetek. A tetoválás, ha nem magas színvonalon, nem megfelelő sterilitással történik, valóban kockázatot jelenthet. Az orvosi szakirodalomban előfordulnak leírások, hogy a tűszúrással a tetovált személynek nem csak a festék jutott be a bőrébe, hanem szervezetébe a májgyulladás, sőt az AIDS vírusa is.

    Ráadásul kérdés, hogy bármilyen betegség diagnózisa mennyire tartozhat a környezetre. Előfordulhat, hogy rossz szándékú emberek visszaélhetnek ezzel a - messziről látható - információval.

    A szakorvos tájékoztatta kollégáit, hogy meglátogatta a közelben lévő tetováló szalont is. A bőrkezelés olyan színvonalon zajlott, mint a legjobb sebészeti ambulanciákon, és a vendégek részletes felvilágosítás után olyan beleegyező nyilatkozatot írtak alá, mint a kórházban műtét előtt.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Az intimlézer

    Dr. Kiss György

    Hogyan zajlik a nőgyógyászati lézerkezelés, és mikor alkalmazzák?

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Több mint TestŐr előzetes

    Fogyókúra alatt, életmódváltás közben mennyire megengedett a gyümölcs, az egészségtudatos édesség mértékletes fogyasztása? Singh Viki elmondja, ő hogy csinálta.
    Speciális lézerrel eltüntethetők a tetoválások. Hány kezelés szükséges a nemkívánatos emlékek eltüntetéséhez? Kiderítjük!

    Valósághű tetovált szemöldök!

    A legújabb divat a sminktetoválásban a szálas szemöldök. Az eredeti formát és a szőr növésirányát figyelve a meglévő szálak közé kerülnek a tetovált szálak. Amiknek a vastagságát, a színét is a természeteshez lehet igazítani.

    Újra divat a hennafestés!

    Az indiai kultúrában több ezer évre tekint vissza a hennafestés. Főként az esküvőkre díszítették fel kezüket, lábukat indaszerű rajzolatokkal a nők. A mai modern világban a tetoválás elterjedésével a hennafestés divatja is visszajött. Hiszen a henna bokor leveleiből nyert festékanyaggal rajzolt minta pár hét után lekopik, és mégis lehetőséget nyújt a bőrre festett mintákkal való díszítésre.

    Kiknek áll jól a púderes hatású szemöldöktetoválás?

    Az eddig ismert szálas szemöldöktetoválás azoknak ajánlott, akik a saját szemöldökszőrük közé szeretnének szálas tetoválással dúsabb hatást elérni. Ezzel szemben a púderes hatású szemöldöktetoválás egy finom sminkelt szemöldökre hasonlít, ez főként azoknak ajánlott, akiknek részben vagy teljesen hiányzik a saját szemöldöke.

    Hogyan segítsünk a bajba jutott kisgyereken? - Egészségügyi fórum

    Mikor és mivel forduljunk orvoshoz? Mi az, amit mi is megtehetünk otthon? Dr. Kőnig Róbert gyermeksebésszel a váratlan helyzetekben célszerű magatartásról, a gyerekeket megnyugtató együttműködési módokról beszélgetnek, továbbá megemlítik a leggyakrabban előforduló gyermeksebészeti, urológiai és traumatológiai betegségeket.

    Hogyan segítsünk a bajba jutott kisgyereken? - Egészségügyi fórum

    Mikor és mivel forduljunk orvoshoz? Mi az, amit mi is megtehetünk otthon? Dr. Kőnig Róbert gyermeksebésszel a váratlan helyzetekben célszerű magatartásról, a gyerekeket megnyugtató együttműködési módokról beszélgetnek, továbbá megbeszélik a leggyakrabban előforduló gyermeksebészeti, urológiai és traumatológiai betegségeket.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA