• Új influenza - Romániában is megjelent, újabb megbetegedések

    Szerző:
    WEBBeteg

    Romániában is felbukkant az új típusú influenza vírusa; a betegséget egy 30 éves nő szervezetében mutatták ki, aki a hét végén érkezett haza New Yorkból - közölte szerdán a román egészségügyi miniszter.

    A bukaresti Cantacuzino intézet laboratóriumában azonosítottuk az A/H1N1 influenza első esetét - jelentette be Ioan Bazac sajtótájékoztatón.

    Hirdetések

    A mintát még alaposabb vizsgálatnak vetik alá Londonban, de - mint a miniszter elmondta - 99 százalékos bizonyossággal megállapítható, hogy a fiatal nő az új típusú influenza vírusával fertőződött meg. Két kisgyerekét megfigyelés alá helyezték.

      Ausztrália karantén alá von minden érkező turistahajót

    A Sydneyben minden érkező turistahajót úgy fognak kezelni, mint amelynek sertésinfluenza-járvány van a fedélzetén, jelentették be szerdán az ausztrál hatóságok. Az utasokat addig nem engedik partra szállni, amíg a járványügyi szakemberek nem ellenőrzik az egész hajót.
    Az eljárást azért szigorították meg, mert néhány napja a Pacific Dawn turistahajón influenzás betegek is voltak, de a hatóságok csak arra kérték a partra szálló 2 ezer utast, hogy egy hétig senki se hagyja el otthonát. Ez nagy kritikát váltott ki, mert utólag 20 utas is influenzásnak bizonyult. (FH)

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Közben két másik országból is újabb megerősített újinfluenzás esetekről érkezett hír. Görögországban egy egyetemistáról bizonyosodott be, hogy vírushordozó. Ő a harmadik megerősített eset a mediterrán országban. Kórházban ápolják, állapota nem súlyos a görög egészségügyi miniszter tájékoztatása szerint.

    Szingapúrban is megjelent a kór; egy 22 éves nő szervezetében mutatták ki a H1N1 vírust. Ez az első megbetegedés a városállamban. A beteg kedden érkezett haza New Yorkból. Egészségügyi zárlat alá helyezték, állapota stabil.

    "Nem ez lesz az utolsó újinfluenzás eset Szingapúrban, hacsak nem tiltjuk meg az embereknek, hogy utazzanak" - mondta a délkelet-ázsiai városállam egészségügyi minisztere.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Sarcoidosis

    Dr. Lajtos Melinda

    A betegség jelentősége abban áll, hogy kórlefolyása nem jósolható meg.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Ezeket a tüneteket nem szabad félvállról venni

    Fiatalabb korban az egészségügyi ismeretek és panaszok csak nagyon kevéssé foglalkoztatnak bárkit is. Pedig rengeteg ok van arra, hogy ne csak az idősebbek figyeljenek jobban egészségükre - következzenek azok a tünetek, amik mellett nem szabad szó nélkül elmenni.

    A WC-ülőke és a fertőzések - Ezért fontos az elővigyázatosság

    A gyakorlatban többnyire a látványosan piszkos helyeken van esély komolyabb fertőzést kapni, ám vizsgálatok olyankor is kimutattak betegséget okozó baktériumcsoportokat, amikor a WC-ülőkén nem volt látható látványos kosz vagy folyadék.

    A köröm betegségei: Mire utalnak?

    A köröm kültakarónk része, eltérései számos betegség velejárói lehetnek. A köröm hetente körülbelül egy millimétert nő, a kéz középső ujján a leggyorsabban.

    Mekkora esélye van, hogy 5 éven belül meghal? - Becslés vérteszttel

    Jelenleg több száz olyan konkrét betegség létezik, amelynek a diagnosztikai kritériumaihoz, azaz, hogy fennáll-e a betegség vagy sem, elegendő egy egyszerű vérvizsgálat. A vérben előforduló különböző eltérések lehetnek kórjelzőek, előszűrésnek tehát kiváló a vérvétel, nem helyettesítik azonban a pontos diagnosztikát.

    Mi a leggyakoribb oka, ha lázas a gyermek?

    A láz 38 Celsius fok feletti testhőemelkedéssel járó, gyerekkorban gyakran előforduló állapot. Nagyon fontos azonban tudni, hogy ez nem egy betegség, hanem valamilyen betegségnek a kísérő tünete csupán, így akár hasznos is lehet számunkra.

    Kanyaróval fertőződött meg Budapesten egy 14 hónapos magyar kislány

    Nagy kérdés, kiket fertőzhetett még meg: ez a betegség ugyanis már a tünetek megjelenése előtti napokban fertőz. Legyőzöttnek hitt betegség tért újra vissza, ezúttal nem a román határ mentén, hanem Magyarország szívében.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA