• Újraéledt a járvány?

    Szerző:
    WEBBeteg

    Az új H1N1-es influenzavírus annyira fertőzőképes, hogy valószínűleg újabb területeken is elterjed a világon, közölte pénteken az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

    Az a tény, hogy egyes jelek szerint epicentrumában, vagyis Észak-Amerikában lassul a járvány terjedése, nem jelenti azt, hogy az emberiség túl van a legsúlyosabb helyzeten.

    Hirdetések

     A sertésinfluenza tünetei és terjedése 

    A betegség ugyanolyan tünetekkel jár, mint a korábbi infuenza vírusok. A különbség az, hogy ezzel szemben nincs az embereknek védettségük. A betegség lappangási ideje 1-10 nap. Tünetei a láz, a köhögés, a tüsszögés, esetleg hasmenés, izomfájdalmak. A vírus cseppfertőzéssel terjed; ennivalóval nem lehet elkapni, így sertéshús fogyasztásával sem nő a kockázat. Védekezni gyakori kézmosással, a tömeg illetve a másokkal történő közvetlen kontaktus elkerülésével, valamint a sokak által használt felületek fertőtlenítésével lehet.
    "Nagy a bizonytalanság" ugyanis abban a tekintetben, hogy fennmarad-e "a részben biztató kép" - mondta Margaret Chan Genfben, azon a kormányközi konferencián, amelyen az esetleges világméretű járványra való felkészülésről tanácskoznak.

    A WHO pénteki hivatalos adatai szerint egyetlen nap alatt több mint ezerrel nőtt a világon az új H1N1-es influenzavírus által okozott fertőzések száma. A csütörtök reggeli összesítésben még 6.497 bizonyított fertőzés szerepelt, a péntek reggeliben már 7.520, ami 1023-mal haladja meg a 24 órával korábbit. Ennek a zömét, csaknem ezret az Egyesült Államokban regisztrálták.

    A szervezet főigazgató-helyettese, Fukuda Keidzsi kijelentette, hogy a szakemberek újabb helyi járványgócok felbukkanásával számolnak.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Még nem lélegezhet fel az emberiség

    Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatójának pénteki közlése szerint még nem lélegezhet fel az emberiség az új influenzavírus okozta járványveszélyt illetően, mert a válság még tart, és kitörhet egy világméretű járvány.

    A legutóbbi beteget Belgiumból jelentették, de előtte nem sokkal jelentette első betegeit Malajzia és Peru.

    (MTI, Független Hírügynökség)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Demencia

    Dr. Veress Dóra

    Nyelési nehézség, félrenyelés. Megoldások táplálkozási nehézségek esetére.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    X-kór - Frissült a világjárványt okozó betegségek listája

    A listát rendszeres időközönként felülvizsgálja a WHO, és a nemzetközi epidemiológiai adatok alapján frissíti - olvasható a Népszava oldalán.

    Középpontban a veleszületett fejlődési rendellenességgel élők

    A veleszületett rendellenességek regisztereinek nemzetközi szervezete, az International Clearinghouse for Birth Defects Surveillance and Research kezdeményezésére a WHO támogatásával kiemelt és támogatott világnapként 2015-ben került megrendezésre első alkalommal a Veleszületett Fejlődési Rendellenességek Világnapja.

    2030-ra ne legyen több AIDS és hepatitis megbetegedés

    Életeket ment, aki csökkenti azon fertőzöttek számát, akik csak késve jutnak hozzá a HIV és/vagy HCV-kezeléshez, hangzik a HepHIV2017 konferencia záródokumentumának egyik megállapítása. A megfogalmazást készítő 241 résztvevő 40 országból érkezett, a tudósok, szociológusok, szociális segítők napjaink járványügyi helyzetéről, a teendőkről cseréltek eszmét.

    Új irányelveket fogalmazott meg a cukorfogyasztásról az Egészségügyi Világszervezet

    Új irányelvet adott ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a cukorfogyasztásáról, a nemzetközi szervezet azt javasolja, hogy a felnőttek és gyermekek csökkentsék napi hozzáadott cukorfogyasztásukat teljes kalóriabevitelük kevesebb mint 10 százalékára.

    Aggódik a hallása miatt? Itt a WHO ajánlása a megelőzésre!

    A fül- és fejhallgatók használatának elterjedésével, az általuk okozott halláskárosodás veszélye is megnőtt az elmúlt évtizedek során. A problémára a WHO jelentése hívta fel a figyelmet. Az Egészségügyi Világszervezet ajánlása szerint, ha letekerjük a hangerőt és napi egy órára csökkentjük az audioeszközök használatát, a halláskárosodás kockázata is mérsékelhető.

    Az oltások fontosságára hívják fel a figyelmet a védőoltási héten

    Az oltások fontosságára hívják fel a figyelmet a szakemberek az európai védőoltási héten. A magyarországi helyzetet kiválónak tartják: az oltandó korosztályban az átoltottság meghaladja a 98 százalékot.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA