• Működik a hőkamerás szűrés Ferihegyen

    Szerző:
    WEBBeteg

    Négy hőkamerát állítottak működésbe csütörtökön kora reggel a Ferihegyi Repülőtéren az új influenzavírus miatt. A berendezések az érkező utasok testhőmérsékletét figyelik, és ha valakinek 38 Celsius foknál magasabb a hője - azaz lázas - egyből orvoshoz kísérhessék.

    A Ferihegyi Repülőtér 2/A és a 2/B terminálján is két-két hőkamera működik csütörtök reggel hat óra óta - mondta el a Független Hírügynökség kérdésére Hardy Mihály, a Budapest Airport szóvivője.

    Hirdetések

    A berendezéseket úgy helyezték el, hogy minden érkező utasnak át kell mennie előtte, sehogy sem lehet kikerülni. Még azokat is figyelik a hőkamerák, akik nem Magyarországra jöttek, hanem csak átutaznak.

    Azonnal orvoshoz kerül, aki lázas

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A hőkamera kimutatja, hogyha az előtte elhaladó testhőmérséklete meghaladja a 38 Celsius fokot, azaz lázas. Hogyha valakiről ez kiderül, azonnal az orvosi szolgálathoz kísérik, majd onnan - a vizsgálat eredményétől függően - elképzelhető, hogy azonnal kórházba szállítják.

    Emellett csütörtöktől már minden olyan utas adatait rögzíti az ÁNTSZ, aki a fertőzött térségekből érkezik, ez elsősorban az Észak- és Közép-Amerikából jövőket érinti.

    Ahogyan korábban a Független Hírügynökség is beszámolt róla, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a 6 fokozatú skálán elrendelte az 5-ös riasztási fokot. Ezt akkor teszik, hogyha a betegség ugyanannak a térségnek több mint két országában önálló gócokban alakul ki.

    A WHO szerda esti adati alapján a vírus felbukkanása óta összesen 148 embernél bizonyosodott be a fertőzés és közülük nyolcan haltak meg. Az áldozatokat Mexikóból és az Egyesült Államokból jelezték.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    A hatvan felettiek védettebbek a H1N1 ellen

    A H1N1 vírusban megtalálhatók korábbi vírustörzsek darabjai, amelyekkel a hatvan év felettiek találkozhattak évtizedekkel ezelőtt, így "alvó" immunsejtekkel rendelkeznek, amelyek védik őket.

    H1N1 vakcina: hol a szavatossági idő?

    Keszthelyi Gyula háziorvos szerint a szavatossági idő feltüntetésének hiánya törvénybe ütközik, az ugyanis alapkövetelmény egy gyógyszer esetében.

    Újabb három ember halt meg az új influenzában Vietnámban

    Az új influenza hivatalosan megerősített halálos áldozatainak száma 23-ra emelkedett Vietnamban.

    Kiderült, hol halt meg a harmadik H1N1-fertőzött beteg

    Meghalt a harmadik újinfluenzás beteg Magyarországon. A 33 éves nő október 2-án halt meg, a beteg nemrég szült.

    H1N1: A területi járvány a közép-magyarországi régióban

    Területi H1N1 járvány van a Közép-magyarországi régióban az Országos Epidemiológiai Központ jelentése szerint. Az elmúlt héten a laboratóriumi vizsgálattal megerősített megbetegedések háromnegyede ebből az országrészből származott. Országszerte nőtt az influenzaszerű megbetegedések száma, de országos járvány egyelőre nincs.

    Új influenza: Whiskyvel védekezhetnek az orosz futballszurkolók

    Az orosz labdarúgó-válogatott szurkolóinak szövetsége hétfőn felszólította a szeptember 9-i, Wales elleni világbajnoki selejtező-mérkőzésre utazó drukkereket, hogy fogyasszanak minél több whiskyt, ha nem akarnak megfertőződni a H1N1 vírussal.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA