• Kámforos termékektől kaptak mérgezést kisgyerekek

    Szerző:
    WEBBeteg

    Az amerikai orvosok óvják a szülőket, hogy importált kámforos termékeket használjanak, például légzéskönnyítő krémként, miután több kisgyerek mérgezést kapott ilyenektől New Yorkban.

    A Pediatrics című orvosi szaklap májusi száma közli a jelentést, melyben három kisded 2008-ban történt kámformérgezéséről számolnak be a szakemberek. A totyogók vagy megették a kámforos terméket, vagy belélegezték, vagy megfázás ellen alkalmazták náluk. A termékek között volt népi gyógyszer, rovarirtó és légfrissítő is. A gyerekeket egy Bronxban működő kórházban kezelték, valamennyien felgyógyultak.

    Hirdetések

    Amint Hnin Khine sürgősségi gyermekorvos, a közlemény szerzője elmondta, több másik gyereknél is tapasztaltak hasonló mérgezési tüneteket, ám nem tudták igazolni, hogy a kámfor volt a bűnös.

    Megfázás kezelésére népszerű

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A kámfornak igen erős szaga van, leggyakrabban molyok ellen alkalmazzák, ám légzést könnyítő hatása miatt megfázásnál is használják, noha az Egyesült Államok szabályozói szerint két év alatti gyerekeknél nem ajánlják.

     A kámfor a bőrön és orron keresztül is felszívódik, a kisgyerekek különösen érzékenyek rá. A mérgezés tünete hasfájás, hányinger, hányás és ingerlékenység lehet.

    A kámfort a Japánban és Kínában honos örökzöld kámforfából, vagy szintetikus úton állítják elő; a mérgezést okozó - az amerikai előírások által megengedettnél nagyobb dózist tartalmazó - termékeket fehér kocka vagy tabletta formájában importálták az Egyesült Államokba. 

    A kámforos termékek széles körben kaphatók ázsiai medicinákat árusító patikákban és diszkontboltokban.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Gasztroparézis

    Dr. Felszeghy Enikő

    Az étkezési szokások megváltoztatása mellett milyen kezelés jöhet szóba?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Széntabletta: mikor szedjük, mikor ne?

    Az orvosi szén (aktivált szén, carbo activatus) egyike a legrégebben alkalmazott gyógyszereknek. A faszenet az 1800-as években gyulladt bőrfelületek borogatására használták, az 1900-as évek elején pedig az emésztési zavarokat faszénpor itatásával kezelték.

    Nagy mennyiségben a vas is mérgező - Vasmérgezés

    Talán nincs olyan otthon, amelyben ne lenne megtalálható legalább egy fajta táplálékkiegészítő. A marketingfogások tengerében azonban eltűnik a túladagolásból származó veszélyek taglalása. Nagyobb dózisban a vas különösen veszélyes lehet - akár heveny, akár idült túladagolásról van szó.

    Hogyan maradjon biztonságban extrém hideg esetén?

    Hideg időben az egészséges emberek is sokkal fáradékonyabbak lehetnek, a legyengült immunrendszer miatt pedig nőhet a fertőzésveszély, valamint romolhatnak a reflexek, ami balesetveszélyt is okozhat. Extrém hidegben továbbá szem előtt kell tartani, hogy rövid idő alatt kialakulhatnak akár fagyási sérülések is. Összegyűjtöttünk néhány hasznos tanácsot arra az esetre, ha huzamosabb ideig kell szembenéznie a hideg idővel.

    A szén-monoxid-mérgezés tünetei és megelőzése

    A szén-monoxid (CO) egy színtelen, szagtalan gáz, fosszilis tüzelőanyagok (szén, kőolaj, benzin stb.) tökéletlen égésekor keletkezik. A szén-monoxid-mérgezés oka lehet autó kipufogógázának belélegzése, de a mérgező gáz rosszul beszerelt gázsütők, kályhák, gázkazánok hibás működése során is felszabadulhat.

    Immunerősítés probiotikumokkal

    Több száz tudományos vizsgálatot végeztek a jótékony tejsavbaktériumok hatását kutatva, melyek eredménye szerint a tavasztól őszig rendszeresen szedett probiotikumok segítenek megelőzni a téli időszakokban jellemző náthát, influenzaszerű megbetegedéseket, illetve a megbetegedés esetén gyorsabb és enyhébb lefolyású a betegség, kevesebb a kialakuló szövődmény.

    A nátha és az influenza hatékony megelőzése

    Főként ősszel és télen szenvednek sokan a vírusfertőzés következtében kialakuló nátha, azaz a megfázás tüneteitől. Nem létezik olyan módszer, amivel a megfázás teljes bizonyossággal megelőzhető lenne, ám mégis tehetünk a kockázat csökkentése érdekében. Az influenza ellen azonban van védőoltás, amelynek beadatása az influenza elleni védekezés leghatékonyabb módja.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA