A fehér cukor elsavasítja a szervezetet? - Az orvos válaszol

WEBBeteg
megjelent:

Igaz-e, hogy a fehér cukor, ami olyan töménységű, hogy a természetben nem is fordul elő teljesen elsavasítja a szervezetet? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Tisztelt Doktornő!

Igaz-e, hogy a fehér cukor, ami olyan töménységű, hogy a természetben nem is fordul elő (pl. a cukorrépában is csak 18% van) teljesen elsavasítja a szervezetet, holott a legtöbb életfolyamat csak lúgos közegben tud egészségesen végbemenni?
Az elsavasodás miatt folyamatosan kálcium távozik a szervezetből (fogakból, csontokból, érfalból stb.). Rengeteg probléma a helytelen táplálkozásra vezethető vissza. Igaz-e, hogy aki túl sok édességet fogyaszt, az akkor is alkoholista, ha nem is sejti.

Tisztelt Kérdező!

A fehér cukor - más néven répacukor - valóban a cukorrépából előállított finomított koncentrátum. Ennek megfelelően töményebb, koncentráltabb, ugyanis ez volt a cél az előállításnál. (Számos feltételnek megfelel így a forgalomba hozatal és a felhasználhatóság szempontjából.)

További hasznos tippek

Annyiban természetes, hogy cukorrépából állítják elő. Felhasználás során általában hígítva használjuk. Mindenki a szájízének megfelelő koncentráltságban.

A temészetes cukor tartalmú gyümölcsök általában kevésbé édesek, mint a jelenlegi közízlés. Úgyhogy valóban elmondható, hogy túl sok cukrot használunk. Általánosságban. Azonban mindenki személyesen dönthet és választhat, hogy a természetes ételeket és ízeket választja, egészségesebb életet él.

Véleményem szerint az egészséges táplálkozás kulcsa a megfelelő mérték. A túl sok cukor valóban erjedéses folyamatokat generál, aminek lehetnek kedvezőtlen hatásai.

Azonban fontos tudni azt is, hogy a szervezetünk rendelkezik szabályozással, alkalmazkodással, így képes az egyensúlyi helyzet megtartására egészen sokáig. Például a sav-bázis háztartás is bonyolult szabályozás alatt áll, amely biztosítja az egyensúly megtartását.

Azzal egyetértek, hogy rengeteg probléma a helytelen táplálkozásra vezethető vissza. Túl sok finomított cukrot, szénhidrátot, fehérjét, zsíradékot, sőt, mesterséges adalékanyagot ... stb. eszünk. Rajtunk múlik a választás és a változtatás.

(WEBBeteg - Dr. Laczkó Andrea, diabetológus)

Cikkajánló

Krónikus fejfájás
Krónikus fejfájás

Tippek krónikus fejfájásban szenvedőknek.

Hátfájás
Hátfájás

Mit érdemes tudni a hátfájásról?

WEBBeteg - Huszár Zsoltné dr., szakgyógyszerész
WEBBeteg - Dr. Horváth Viktória, fogszakorvos
WEBBeteg - Dr. Kőműves Anikó, szakgyógyszerész, orvos- és egészségtudományi szakfordító
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
WEBBeteg - Kósa-Boda Veronika, újságíró
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.