• Ősi kínai orvoslási módszerek egy ezeréves sírkamra falán

    Szerző:
    WEBBeteg

    A Hancseng (Hancheng) külvárosában felfedezett sírkamra a Song-dinasztia (960-1279) korából származik - olvasható az Új Kína hírügynökség honlapján.

    Bár a Song-dinasztia korából származó falfestmények nem mennek ritkaságszámba, első ízben bukkantak olyanra, amely a tradicionális kínai orvoslást ábrázolja. A négy négyzetméteres freskón egy széken ülő férfi, vélhetően a sírkamra "gazdája" látható, a mellette lévő asztalon pedig edények és üvegcsék sorakoznak. Két másik férfi az asztal mellett foglal helyet - egyikük két, gyógyfüvekkel teli tasakot tart, míg kollégája a receptkönyvet bújja.

    Hirdetések

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    "A füvek elnevezése mindmáig olvasható a tasakokon és a papírokon. Úgy gondoljuk, hogy a ház ura megbetegedett, s egyszerre két orvos készíti számára a medicinákat" - vélekedet Sun Pingcsün (Sun Bingjun), a Senhszi tartományi régészeti intézet kutatója, aki kollégáival vizsgálta a freskót.

    A faliképen nyolc szorgoskodó szolga is látható - egyesek még az utasításokra várnak, míg mások a gyógyszereket készítik. Akad olyan is, aki egy tálat és egy csészét tart, míg kollégái a tűzhelyen a gyógyfőzetet készítik.

    A sírkamra falát további két freskó díszíti: az egyiken egy 17 tagú operatársulat előadása látható, míg a másik a nirvánát, a buddhista vallás legmagasabb boldogságának állapotát ábrázolja.

    "Ezek a falfestmények azt sugallják, hogy a sírkamra tulajdonosa buddhista volt, s szeretett szerepelni" - vélekedett Sun Pingcsün.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiégés szindróma

    Dr. Balogh Katalin

    Azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Az angol izzadás

    A történelemben előfordultak olyan titokzatos járványok, amelyekről korábban nem voltak híradások, azonban egyszer csak váratlan felléptek, pusztítottak, majd egy idő után többé nem tértek vissza soha, és mibenlétük még máig is vitatott. Ezek egyike az angol izzadás (sudor anglicus).

    Kínai gyógymódok az őszi megbetegedések megelőzésére!

    A hagyományos kínai orvoslás az őszi betegségek elkerülésére sok tea, meleg víz és meleg leves fogyasztását ajánlja. Őszre hatásos gyógynövény például a szerzetesek körtéje, a galagonya és az astragalus. Ezenkívül ősszel savanyú és édes ételeket ajánlott fogyasztani.

    Több mint TestŐr előzetes

    A grúz táplálkozás alapja a bőség. A lila bazsalikom és a bárány szinte minden ételükbe belekerül. A shiatsu masszázs japánból származik, de a kínai orvoslás alapjain nyugszik. Egyedi masszázsforma, ami a nyugati orvostudomány manuálterápiás módszerét is alapul veszi.

    Stimulálni lehet a szervek működését az akupunktúrával!

    A több ezer éves kínai orvoslás holisztikusan szemléli az emberi test egészségét. Például a gerinc mentén az összes szerv össze van kapcsolódva, így az ott található akupunktúrás pontokon keresztül tűszúrással szabályozhatóak a szervi működések. De a diagnosztizálásnál is fontos a gerinc. Hiszen attól függően, melyik csigolyával van a gond, más és más szervre utal a fájdalom. A kínai gyógyításban nagy szerepet kapnak például a gyógynövények, gyógygombák is. Több ezer éves tapasztalattal egy képzett kínai orvos a tünetek után, akár csak a patikus, tudja, hogy miből hány gramm szükséges a gyógyulás elősegítéséhez.

    Több mint TestŐr előzetes

    A több ezer éves kínai orvoslás alapját, az akupunktúrát a világon több mint 180 országban használják. A gerinc mentén az összes szerv stimulálható, megmutatjuk a csontrendszer hogyan irányítja a gyógyító folyamatokat és miért kell rá mindennel jobban vigyázni.

    Megelőzés – otthon!

    A betegségek nagy része helyes életmóddal megelőzhető, vagy a következményei csökkenthetők.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA