• Egyszerre műtötték át az arcát és kezeit

    Szerző:
    WEBBeteg

    A világon először egyszerre műtötték át az arcát és kezeit egy férfinak Franciaországban - jelentették be hétfőn Párizsban a Henri Mondor kórházban.

    A 30 éves páciens egy baleset következtében olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy annyira eltorzult az arca és kezei, hogy azok lehetetlenné tették számára a társas kapcsolatokat.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Hirdetések

    A páratlan műtétet szombaton éjszaka kezdték, és az operációk összesen több mint 30 órán át tartottak. A műtétekben több mint 40-en vettek részt. A sebészek a páciens teljes arcát átműtötték, beleértve az ajkakat, orrát, és füleit is.

    "Mindent újra összekötöttünk - idegeket, artériákat, inakat és vénákat egyaránt" - mondta az arcműtétet vezető orvos, Laurent Lanteiri. Még a szemhéjakat is átültették - a világon először.

    Ezt követően egy másik orvosi csapat a párizsi Saint Antoine kórházban, Christian Dumontier sebész vezetésével a páciens mindkét kezét pótolta vissza, beleértve a csuklóit is.

    (Független Hírügynökség)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Demencia

    Dr. Veress Dóra

    Nyelési nehézség, félrenyelés. Megoldások táplálkozási nehézségek esetére.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Benőtt köröm - Hogyan előzze meg, mit tehet ellene?

    A benőtt köröm népbetegség, kezelése az egyik leggyakoribb ambuláns (járó beteg) műtét. Milyen okokra vezethető vissza az elváltozás kialakulása, és hogyan kezelhető?

    Hogyan készüljünk fel egy műtétre?

    A műtéteket két kategóriába sorolhatjuk sürgősségtől függően. Ezek alapján halasztható és sürgős beavatkozásokról beszélhetünk. A sürgős műtéteket a diagnózis felállítását követően rövid idő alatt elvégzik, elmaradásuk súlyos, életveszélyes komplikációkat is okozhat.

    Császármetszés - Régidőktől napjainkig

    Sokan azt gondolják, hogy a császármetszés a szülés könnyebb változata, azonban ez nem feltétlen van így. Mint minden műtétnek, ennek is lehet szövődménye, ami adott esetben sokkal veszélyesebb és súlyosabb a természetes úton való szülés szövődményeinél. Mit kell tudni a császármetszésről?

    Tudnivalók az egynapos sebészeti beavatkozásokról

    Korábban is voltak már kezdeményezések az egynapos sebészeti ellátás kiterjesztésére hazánkban, de számtalan finanszírozási, kivitelezési akadályba ütközött a zökkenőmentes alkalmazás. Napjainkra azonban a korszerű műtéti eljárások és eszközök használatának köszönhetően bizonyos beavatkozások esetén lehetőség van arra, hogy a beteg ne töltsön napokat a kórházban, hanem 24 órás megfigyelés után az otthonában lábadozzon tovább.

    Petefészekciszta? A szűrés elengedhetetlen!

    A pubertáskortól a menopauzáig bármikor kialakulhat petefészekciszta, amely az esetek egy részében tünetmentesen el is múlik. Dr. Demjén László, nőgyógyász szerint azonban előfordulhat, hogy a ciszta olyan nagyra nő, hogy elkerülhetetlen a műtéti eltávolítás.

    Jogi tanács orvosi műhibák esetén

    Egy esetleges műhiba esetében az ügyvéd által bevont szakértők azt vizsgálják, hogy ténylegesen orvosi mulasztás történt-e, vagy a beteg a műtét előtt aláírt kockázati tényezőket vállalva, az említett kockázatok egyikének esett áldozatául.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA