• Ebola-riadó lefújva

    Szerző:
    WEBBeteg

    Túl van a 21 napos lappangási időn és nem mutat betegségtüneteket az az Ebola-víruskutató, aki kísérlet közben megszúrta magát egy tűvel. A hamburgi Bernhard Nocht Trópusi Orvostudományi Intézet kutatónője munka közben sértette meg magát.

    Stephan Günther, az intézet laborvezetője elmondta, 45 éves munkatársnőjét hamarosan kiengedik abból a hamburgi kórházból, ahol eddig karanténban tartották.

    Hirdetések

    A kutatónő egereken folytatott kísérleteket, amikor egy tűvel véletlenül átszúrta a három rétegű védőkesztyűt, és megsértette az ujját. 48 órán belül olyan kísérleti oltóanyagot kapott az Ebola-vírus ellen, amelyet emberen még nem próbáltak ki.

    Azt nem tudják a szakemberek, hogy vajon az oltóanyag védte-e meg a fertőzéstől, vagy nem is fertőzte meg őt a halálos vírus.

    Günther közölte, megvizsgálják a nő vérében található antitesteket, hogy meg tudják határozni, azok csak az oltóanyag hatására keletkeztek, vagy a nő szervezete termelte őket, ami azt jelenti, hogy megfertőzte őt a vírus.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Az Ebola-vírus által okozott vérzéses lázbetegség többnyire Afrikában fordul elő, és a világ egyik legrettegettebb betegsége. Influenzához hasonló tünetekkel kezdődik, majd véres hasmenéssel és hányással folytatódik. Néhány nap elteltével a betegek egy része vérezni kezd az orrán, a száján és a szemén át.

    Vírustörzstől függően a betegeknek akár a kilencven százaléka is meghalhat. Gyógymódja nincs. A vírus a fertőzött személy vérével vagy székletével való közvetlen érintkezés útján terjed.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Az intimlézer

    Dr. Kiss György

    Hogyan zajlik a nőgyógyászati lézerkezelés, és mikor alkalmazzák?

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Aktuális influenzahelyzet - Levonulóban az influenzajárvány

    2018. február 26. és március 4. között a figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint az előző héthez viszonyítva 17,6%-kal kevesebb beteg, 56 800 fő fordult orvoshoz influenzaszerű megbetegedés miatt.

    Influenzajárvány: veszély a tömegközlekedési eszközökön

    A téli influenzaszezonnal évről évre szembesülnünk kell november végétől kora tavaszig, amely a lakosság jelentős százalékát érinti. Ha sorra vesszük a fertőzés rizikófaktorait, joggal tarthatunk a tömegközlekedési eszközök használatától, hiszen a zsúfolt helyek kifejezetten kedveznek a fertőzések terjedésének. Mit tehetünk, hogy elkerüljük az influenzajárványt? Van-e hatásos védekezési módszer?

    Elkezdődött az influenzaszezon

    A megbetegedési mutató átlépte a járványküszöböt, a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján az országban január 15-21. között az előző hetinél 32,7 százalékkal többen, azaz 16 850 ember fordult influenzaszerű tünetekkel orvoshoz - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának kórházhigiénés és járványügyi felügyeleti főosztálya.

    Rohamosan terjed a kanyaró Ukrajnában

    Az elmúlt tíz napban mintegy kétszázan betegedtek meg, és egy ötéves gyermek bele is halt a fertőzésbe az ország déli részén lévő Odessza megyében.

    Kanyarójárvány - Romániában 38-ra nőtt a halálos áldozatok száma

    Kanyaróban halt meg Romániában egy 2 éves gyermek Suceava megyében, így a kanyarójárvány halálos áldozatainak száma 38-ra emelkedett.

    Ismét megjelent Szerbiában a nyugat-nílusi láz

    Ismét megjelent a nyugat-nílusi láz Szerbiában, eddig három esetet jegyeztek fel - számolt be a szerb sajtó kedden a belgrádi Batut Közegészségügyi Intézet jelentéséről.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA