• Szupertabletta szívbetegségek megelőzésére

    Szerző:
    WEBBeteg

    Az egészséges emberek felére csökkenthetik a szívbetegség kockázatát egy új szupertablettával, amelyben van aszpirin, plusz háromféle vérnyomáscsökkentő és egy magas koleszterinszint elleni gyógyszer. Erről keddre virradóan ismertettek az Egyesült Államokban egy friss tanulmányt.

    A kombinált tabletta akár 60 százalékkal is csökkentheti a szívbetegségek kockázatát, és 50 százalékkal az agyvérzését - jelentette be Salim Yusuf kutatásvezető az Amerikai Szívgyógyász Kollégium elnevezésű non profit orvosszervezet éves konferenciáján.

    Hirdetések

    Yusuf szerint a kombinált tabletta, amely többféle szív- és érrendszeri betegség kockázatát tudja csökkenteni, forradalmasíthatja a szívbetegségek megelőzését.

    A tablettával 2053 indiai páciensen végeztek 3 hónapos tesztet 2007-ben. A pirulában kis dózisban 3 vérnyomáscsökkentő van, valamint a káros koleszterint csökkentő simvastatin és véralvadásgátló aszpirin.

    E tanulmány előtt még arról sem állt rendelkezésre adat, hogy egyáltalán lehetséges-e 5 hatóanyagot egyetlen tablettába sűríteni. A kutatók szerint igen.

    A kísérleti alanyokat több csoportra osztották, az egyik csoport a kombinált tablettát kapta, a többi pedig a tabletta különböző összetevőit eltérő variációkban.

    Vérnyomást és koleszterint is csökkentett

    Az eredmény szerint a kombinált tabletta ugyanúgy csökkentette a vérnyomást, mint a három vérnyomáscsökkentő hatóanyag együttesen adva aszpirinnal, vagy a nélkül.

    A kombinált tablettának jó volt a koleszterincsökkentő hatása is. Abban a csoportban, amely egyedül a koleszterincsökkentő sinvastatint kapta, csak kicsivel volt erősebb a koleszterinszint csökkenése, mint abban a csoportban, amelyet a kombinált tablettával kezeltek.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

     

    A percenkénti pulzusszám 7-tel csökkent abban a csoportban, amelyiknek a kombinált tablettát adták, és abban, amelyik az egyik vérnyomáscsökkentő összetevőt, az atenololt kapta.

    A mellékhatások a kombinált tabletta esetében ugyanolyanok voltak, mint külön-külön egy vagy két összetevője esetén.

    Az amerikai Harvard Egyetem egyik kardiológusa, Christopher Cannon szerint ezzel a kombinált tablettával az orvosi társadalom egy lépessel közelebb kerül a szívbetegségek legyőzéséhez.

    Mások azonban felhívják a figyelmet, hogy egyetlen tabletta nem adhat megoldást mindenre.

    Robert Bonow chicagói kardiológus kijelentette, hogy a kombinált tabletta is jobb a semminél azoknak, akik enélkül semmilyen kezelést sem kapnának, de ilyen tablettával nem lehet egyénre szabni a terápiát.

    (Független Hírügynökség)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Demencia

    Dr. Veress Dóra

    Nyelési nehézség, félrenyelés. Megoldások táplálkozási nehézségek esetére.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    A stressz, düh és depresszió hatásai

    A stressz, idegesség, harag és a negatív érzelmek életünk velejárói. A túlzott mértékű és nem megfelelően kontrollált stressz és idegeskedés azonban már nem csak saját és környezetünk mindennapjait teheti tönkre, de egyben a szívbetegségek rizikófaktora is.

    Vérnyomáscsökkentő módszerek - Amit Ön is megtehet

    Egyszerű életmódbeli változtatásokkal sikeresen csökkentheti a vérnyomását. Íme néhány praktikus jó tanács, hogy újra ideális értékeket érjen el a vérnyomása.

    A horkolás növeli a stroke kockázatát

    A stroke legtöbbször az alvás idején és az ébredést követő órákban alakul ki. Számos adat utal arra, hogy az alvási apnoe fennállása szerepet játszik a stroke kialakulásában.

    Egyenes út a szívbetegség felé: dohányzás és cukorbetegség

    A dohányzás ártalmairól rengeteg szó esik, ám az kevésbé köztudott, hogy a cukorbetegek számára a dohányzás sokkal károsabb lehet, ugyanis számos szövődmény kialakulásának esélyét növeli meg.

    Hogyan veszélyeztetik a szívet a szájüregi baktériumok?

    A szájüregben számtalan baktérium hemzseg. Ezek némelyike folyamatosan zsírmolekulákat választ ki, amelyek az ereket és a szívet is veszélyeztethetik.

    Milyen tényezők növelik a szívinfarktus kockázatát?

    Az érbetegségek (érelmeszesedés, koszorúér-betegségek) rizikófaktorai a szívinfarktus és az agyvérzés kockázatát is növelik. Vannak olyan tényezők, amelyek nem befolyásolhatók, ilyen az életkor és a betegség(ek)re való hajlam. A kockázati tényezők közül azonban néhány kordában tartható vagy akár ki is iktatható egészséges életmóddal, életmódváltással.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA