Záptojás mint afrodiziákum?

szerző: Cs. K., fordító - WEBBeteg
megjelent:

Noha első hallásra hihetetlennek tűnik, a legújabb kutatások eredményei szerint a záptojás szagáért felelős gáz hamarosan az erekciós problémák kezelésére szolgáló készítmények egyik fontos alkotóeleme lehet.

A hidrogén-szulfid egy olyan gáz, mely többek között a záptojásban is megtalálható. Minimális mennyiségben a mi szervezetünk is termeli, bár hosszú ideig azt gondolták, ez nem más, mint anyagcserénk mérgező mellékterméke.

Nemrégiben azonban felfedezték, hogy nagyon sok állat hidrogén-szulfidot használ a vérerek kitágításához. Állatkísérletek során bebizonyosodott, hogy a majmoknál és az egereknél is a befecskendezett hidrogén-szulfid kitágította a vérereket és erekciót okozott.

Hidrogén szulfiddal az erekciós zavarok ellen

A Nápolyi Egyetem kutatói emberekből származó péniszszöveteket vizsgáltak. Azt tapasztalták, hogy azok az enzimek, melyek az állatokban beindítják a hidrogén-szulfid termelődését, az emberi péniszben is jelen vannak, s ezek kémiai reakciói is hasonló módon működnek. Mindezek alapján arra a következtetésre jutottak, hogy a hidrogén-szulfid az embernél is az állatokéhoz hasonló módon járul hozzá az erekció kialakulásához.

A potenciazavar kezelésére szolgáló készítmények a nitrogén-oxid szint emelésével éri el a kívánt hatást, mely kitágítja a vérereket, így az erekció a megnövekedett véráramnak köszönhető.

A kutatók szerint a hidrogén-szulfid működési mechanizmusának pontosabb megértése sokat segíthet az erekciós zavar későbbi kezelésében.

(WEBBeteg - Cs.K. fordító, lektorálta: Dr. Jóna Angelika, gyermekorvos; Forrás: WebMD)

Cikkajánló

Merevedési zavar - Bárkinél jelentkezhet

Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus, pszichoterapeuta
Bár a merevedési zavar a 65 év feletti korosztálynál a leggyakoribb, bármely életkorban kialakulhat. Időszakos, ritka előfordulása önmagában nem tekinthető kórosnak, bárkivel előfordulhat.
Krónikus fejfájás
Krónikus fejfájás

Tippek krónikus fejfájásban szenvedőknek.

Hátfájás
Hátfájás

Mit érdemes tudni a hátfájásról?

WEBBeteg - Dr. Benyó Mátyás, urológus, andrológus
WEBBeteg - Dr. Benyó Mátyás, urológus, andrológus
WEBBeteg - Dr. Lesznyák Judit, csecsemő- és gyermekgyógyász
WEBBeteg összeállítás - Dr. Szabó Zsuzsanna és Dr. Zsuga Judit
WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus, pszichoterapeuta
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.