• A dohányosok harmada a kutyája kedvéért leszokna

    Szerző:
    WEBBeteg

    Egy amerikai felmérés szerint a dohányosok csaknem egyharmada kész volna leszokni a cigarettáról a négylábú barátja kedvéért. Erről kedden adott hírt a BBC brit közszolgálati portál.

    A kutatást online készítették, 3.300 kutya- vagy macskatartó részvételével. A válaszolók egyötöde dohányos, akik átlagosan 13,5 szál cigarettát szívnak naponta.

    Hirdetések

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A dohányosok 28 százaléka deklarálta, hogy kész volna feladni a cigarettát a házi kedvenc egészsége érdekében. Csaknem 9 százalékuk kérné meg a partnerét, hogy szokjon le a dohányzásról, és 14 százalék tessékelné ki cigizni a társát a lakáson kívülre - a kutyus vagy a cicus miatt.

    A nem dohányos kisállattartók 16 százaléka kérné partnerétől a leszokást, és egynegyede mutatna ajtót a másiknak pöfékeléshez.

    A kutatók szerint a felvilágosítóknak érdemes odafigyelniük erre a tényre, mert az állattartók nagyon odaadóak, ha a kedvencükről van szó. Náluk talán előbb lehet célt érni azzal az érvvel, hogy passzív dohányzás árt a négylábúaknak, mint azzal, hogy árt más embereknek.

    (Független Hírügynökség)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Hgb (haemoglobin)

    Dr. Dobi Gyöngyi

    Mennyi a normálértéke? Mi okozhatja azt, ha a szintje eltér a normál tartománytól?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Dohányzás - A leszokás módszerei

    A dohányosok - akár hiszik, akár nem - nikotinfüggőségben szenvednek. A cigarettázás során felszabaduló káros anyagok számos betegség okozójaként károsítják az egészséget és megrövidítik az illető életét.

    10 tipp a dohányzásról való leszokáshoz

    Abbahagyom a dohányzást - bizonyára sokaknak ismerősen hangzik ez a fogadkozás. Cikkünkben olvashat néhány tanácsot, melyek megkönnyítik búcsúját a cigarettától.

    Az egészséges élet tükröződik az arcon

    Nagyon egyszerű tény, hogy amit beviszünk a szervezetbe, az sejtszinten befolyásolja a működését. A méreganyagok terhelik a szerveket és zavart okozhatnak. A bőr a szervezet egyik jelző felülete, az is látszik rajta, ha valaki egészségesen él, és az is, ha nem. A dohányos ember bőre például láthatóan szürkébb lesz. De a gyulladásos folyamatoknak is sok esetben tünete lesz az arcon.

    Mi hajlamosít a tüdőrák kialakulására?

    A tüdőrákos megbetegedés közel 90 százalékáért a dohányzás felelős, ráadásul a tüdőrák kialakulásának a kockázata egyenes arányban áll az elszívott cigaretták számával és a dohányzás időtartamával. Tehát fokozottan hangsúlyozni kell a dohányzásról való leszokás szerepét a tüdőrák kialakulásának a csökkentésében.

    Az állat simogatásának vérnyomáscsökkentő hatása van

    Az állatoknak sokszor már a közelsége is jótékonyan hat az emberi szervezetre.

    Emberek számára készült táplálékkiegészítőt kaphat a kutya?

    Sokakat ugyanúgy megvisel a kutyájuk, macskájuk betegsége, mintha egy családtag betegedne meg. Azokat a táplálékkiegészítőket, amik természetes összetevőket tartalmaznak, annak ellenére, hogy ember számára készültek, nyugodtan lehet a kisállatnak csökkentett adagolással adni.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA