• Már országos az influenza járvány

    Szerző:
    WEBBeteg

    Már országos az influenza járvány, mivel az 5. heti adatok alapján valamennyi régióra és valamennyi megyére kiterjed - tájékoztatott Szolnoki István szerdán.

    Az Országos Tisztiorvosi Szolgálat járványügyi főosztályvezető-helyettese szerint a járvány még legalább 3-4 hétig eltarthat. Az egy héttel korábbinál 43 százalékkal több influenzás megbetegedést jelentettek a háziorvosok január 26-a és február 1-je között - mondta a főosztályvezető-helyettes.

    Hirdetések
      Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A korábbi hetekben alacsonyan fertőzött Észak-Magyarországi Régióban azonban 100 százalékkal emelkedett a betegek száma. Az adatok alapján továbbra is a legfertőzöttebb a Közép-Magyarországi Régió, tehát Budapest és Pest megye, ezt követi Győr-Moson-Sopron megye - tette hozzá.

    Szolnoki István elmondta: az új betegek 40 százaléka 15-34 éves, de egyre több az influenzás gyermekek száma is.

    Mivel az idősek körében sokan beoltatták magukat, ezért közülük kevesebben is betegedtek meg - tette hozzá.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Gasztroparézis

    Dr. Felszeghy Enikő

    Az étkezési szokások megváltoztatása mellett milyen kezelés jöhet szóba?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Ezeket a tüneteket nem szabad félvállról venni

    Fiatalabb korban az egészségügyi ismeretek és panaszok csak nagyon kevéssé foglalkoztatnak bárkit is. Pedig rengeteg ok van arra, hogy ne csak az idősebbek figyeljenek jobban egészségükre - következzenek azok a tünetek, amik mellett nem szabad szó nélkül elmenni.

    A WC-ülőke és a fertőzések - Ezért fontos az elővigyázatosság

    A gyakorlatban többnyire a látványosan piszkos helyeken van esély komolyabb fertőzést kapni, ám vizsgálatok olyankor is kimutattak betegséget okozó baktériumcsoportokat, amikor a WC-ülőkén nem volt látható látványos kosz vagy folyadék.

    A köröm betegségei: Mire utalnak?

    A köröm kültakarónk része, eltérései számos betegség velejárói lehetnek. A köröm hetente körülbelül egy millimétert nő, a kéz középső ujján a leggyorsabban.

    Több mint TestŐr előzetes

    Dorongfánknak és botratekercsnek is hívták a 19. században, ma már létezik sós, húsos és vegetáriánus kürtőskalács is.
    A különböző kristályoknak más-más rezgése van, Gájer Bálint kezdődő influenzájára keresett alternatív megoldást csakráinak speciális irányításával.

    Mekkora esélye van, hogy 5 éven belül meghal? - Becslés vérteszttel

    Jelenleg több száz olyan konkrét betegség létezik, amelynek a diagnosztikai kritériumaihoz, azaz, hogy fennáll-e a betegség vagy sem, elegendő egy egyszerű vérvizsgálat. A vérben előforduló különböző eltérések lehetnek kórjelzőek, előszűrésnek tehát kiváló a vérvétel, nem helyettesítik azonban a pontos diagnosztikát.

    Mi a leggyakoribb oka, ha lázas a gyermek?

    A láz 38 Celsius fok feletti testhőemelkedéssel járó, gyerekkorban gyakran előforduló állapot. Nagyon fontos azonban tudni, hogy ez nem egy betegség, hanem valamilyen betegségnek a kísérő tünete csupán, így akár hasznos is lehet számunkra.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA