• Emlékeznek génjeink a cukorbevitelre

        Szerző:
        WEBBeteg

        Génjeink akár két hétig is emlékeznek az egyszeri, nagymennyiségű cukorbevitelre, melynek káros hatását a helytelen étrenddel tovább fokozhatjuk - állítják ausztrál tudósok.

        Az emberi gének két hétig emlékeznek a nagy adag cukorbevitelre, a tartós helytelen táplálkozás pedig képes végleges genetikai változást előidézni, állítják ausztrál tudósok.

        Hirdetések

        Egy kutatócsoport a diétának a szívszövetekre gyakorolt hatását vizsgálva embereknél és egereknél azt találta, hogy az egyszeri nagy cukorbevitel hatása két hétig kimutatható a sejteken.

        Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

        "Most már tudjuk, hogy a reggel elfogyasztott csokoládénak nagyon heves hatásai lehetnek, és ezek a hatások akár két hétig is fennmaradnak" - jelentett ki a kutatásvezető, Sam El-Osta.

        A tartós helytelen étrend fokozza ezt a hatást, és a genetikai kár hónapokra vagy évekre is fennmaradhat, sőt akár állandósulhat is, jelentette ki El-Osta.

        A kutatásról a Journal of Experimental Medicine című orvosi lapban jelent meg beszámoló.

        (FH)

        Legutóbb frissült:
        • WEBBeteg.hu
      • Cikkajánló

        Sarcoidosis

        Dr. Lajtos Melinda

        A betegség jelentősége abban áll, hogy kórlefolyása nem jósolható meg.

        Kiurgó pulzus

        Kardioközpont

        Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

        Táplálkozási tippek az immunrendszer egészséges működésének megőrzéséhez

        Az immunrendszer működését helyes táplálkozással, megfelelő folyadékbevitellel, rendszeres testmozgással edzhetjük, erősíthetjük.

        12 tipp pattanások ellen

        A pattanások, aknék rengeteg fiatal, sőt felnőtt önértékelését ássák alá. Dr. Pellion Szilvia, esztétikai bőrgyógyász ennek a gyakran krónikus problémának a kezelési lehetőségeit vette számba.

        Epekímélő étrend - Mit szabad, mit nem?

        Az epét a máj termeli, ezt követően az epehólyagban raktározódik, majd innen ürül étkezésekkor a bélrendszerbe. Az epe anyagai végzik a zsíremésztést a vékonybélrendszerben.

        Ma már a tojásfogyasztásra buzdítanak

        Rengeteg A-, D- és különféle B-vitaminokat tartalmaz a tojás. Ezenkívül kiváló fehérjeforrás is. Ma már nem tiltanak senkit a tojásfogyasztástól, a benne lévő koleszterinről is kiderült, hogy erre a típusú koleszterinre szüksége van a szervezetnek.

        Megnövekedhet a gyulladásszint a szervezetben a telítettzsírsav-fogyasztás következtében

        Egyre több kutatás bizonyítja, hogy a telített zsírsav fogyasztása mennyi mindenben árt a szervezetnek. Az elfogyasztásuk után egyes bélbaktériumok elhalnak és lipopoliszacharidok keletkeznek, amik a bélfalon keresztül bejutnak a véráramba és gyulladást keltenek a szervezetben.

        Miért vagyok mindig fáradt?

        A tartós fáradtság igen komoly probléma, ami nappali teljesítménycsökkenéshez, koncentrációzavarokhoz, akár balesetekhez is vezethet. A kimerültség lehetséges okairól dr. Vida Zsuzsanna, a JóAlvás Központ neurológus főorvosa, szomnológus és dr. Sztancsik Ilona, a Budai Kardioközpont kardiológusa, aneszteziológus, intenzív terapeuta beszélt az Alvás Világnapja kapcsán.

      • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
      • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA