• Emlékeznek génjeink a cukorbevitelre

        Szerző:
        WEBBeteg

        Génjeink akár két hétig is emlékeznek az egyszeri, nagymennyiségű cukorbevitelre, melynek káros hatását a helytelen étrenddel tovább fokozhatjuk - állítják ausztrál tudósok.

        Az emberi gének két hétig emlékeznek a nagy adag cukorbevitelre, a tartós helytelen táplálkozás pedig képes végleges genetikai változást előidézni, állítják ausztrál tudósok.

        Hirdetések

        Egy kutatócsoport a diétának a szívszövetekre gyakorolt hatását vizsgálva embereknél és egereknél azt találta, hogy az egyszeri nagy cukorbevitel hatása két hétig kimutatható a sejteken.

        Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

        "Most már tudjuk, hogy a reggel elfogyasztott csokoládénak nagyon heves hatásai lehetnek, és ezek a hatások akár két hétig is fennmaradnak" - jelentett ki a kutatásvezető, Sam El-Osta.

        A tartós helytelen étrend fokozza ezt a hatást, és a genetikai kár hónapokra vagy évekre is fennmaradhat, sőt akár állandósulhat is, jelentette ki El-Osta.

        A kutatásról a Journal of Experimental Medicine című orvosi lapban jelent meg beszámoló.

        (FH)

        Legutóbb frissült:
        • WEBBeteg.hu
      • Cikkajánló

        Látászavar, szédülés?

        Dr. Kapocsi Judit

        A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

        Földimogyoró-allergia

        Dr. Hidvégi Edit

        A tünetek súlyossága az enyhe irritációtól az életveszélyes reakcióig terjedhet.

        Táplálkozási tippek az immunrendszer egészséges működésének megőrzéséhez

        Az immunrendszer működését helyes táplálkozással, megfelelő folyadékbevitellel, rendszeres testmozgással edzhetjük, erősíthetjük.

        12 tipp pattanások ellen

        A pattanások, aknék rengeteg fiatal, sőt felnőtt önértékelését ássák alá. Dr. Pellion Szilvia, esztétikai bőrgyógyász ennek a gyakran krónikus problémának a kezelési lehetőségeit vette számba.

        Epekímélő étrend - Mit szabad, mit nem?

        Az epét a máj termeli, ezt követően az epehólyagban raktározódik, majd innen ürül étkezésekkor a bélrendszerbe. Az epe anyagai végzik a zsíremésztést a vékonybélrendszerben.

        Ma már a tojásfogyasztásra buzdítanak

        Rengeteg A-, D- és különféle B-vitaminokat tartalmaz a tojás. Ezenkívül kiváló fehérjeforrás is. Ma már nem tiltanak senkit a tojásfogyasztástól, a benne lévő koleszterinről is kiderült, hogy erre a típusú koleszterinre szüksége van a szervezetnek.

        Megnövekedhet a gyulladásszint a szervezetben a telítettzsírsav-fogyasztás következtében

        Egyre több kutatás bizonyítja, hogy a telített zsírsav fogyasztása mennyi mindenben árt a szervezetnek. Az elfogyasztásuk után egyes bélbaktériumok elhalnak és lipopoliszacharidok keletkeznek, amik a bélfalon keresztül bejutnak a véráramba és gyulladást keltenek a szervezetben.

        Miért vagyok mindig fáradt?

        A tartós fáradtság igen komoly probléma, ami nappali teljesítménycsökkenéshez, koncentrációzavarokhoz, akár balesetekhez is vezethet. A kimerültség lehetséges okairól dr. Vida Zsuzsanna, a JóAlvás Központ neurológus főorvosa, szomnológus és dr. Sztancsik Ilona, a Budai Kardioközpont kardiológusa, aneszteziológus, intenzív terapeuta beszélt az Alvás Világnapja kapcsán.

      • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
      • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA