• Alternatív gyógymódok: sok amerikai alkalmazza

    Szerző:
    WEBBeteg

    Az amerikai felnőttek 38 százaléka, a gyerekek 12 százaléka használ étrend-kiegészítőket vagy alternatív gyógyszereket, illetve terápiákat, állapította meg egy felmérés.

    A vizsgálatot 23 ezer felnőtt és 9.400 szülő kérdőíves megkérdezésével végezték. A kérdőíven 36 elterjedt alternatív terápia szerepelt, ebből 10 szolgáltatás, mint az akupunktúra vagy a gyógykovácsság, 26 pedig házilag is alkalmazható, mint a gyógyteák fogyasztása vagy a légzéstechnika.

    Hirdetések

    Az alternatív gyógymódokhoz folyamodó felnőttek aránya nem változott lényegesen a 2002-es első hasonló vizsgálat óta (akkor 36 százalék, most 38 százalék). De ezen belül lényegesen nőtt egyes alternatív terápiák népszerűsége, ilyen a légzéstechnika, a meditáció, a masszázsterápia és a jóga.

    Elsősorban az idősebb nők

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A felnőtteknél legnépszerűbb a természetes anyagok (halolaj, gyógynövény) fogyasztása - csaknem 18 százalék. Második helyen áll a légzéstechnika (12,7 százalék), utána a meditáció (9,4 százalék) és a gyógykovács igénybevétele (8,6 százalék) következik.

    Akárcsak a korábbi vizsgálatban, most is az derült ki, hogy az alternatív gyógymódok első sorban a nők, illetve az idősebbek, valamint a műveltebbek körében népszerűbbek.

    A felmérés végzői levonják a következtetést, hogy az alternatív gyógymódok lényeges helyet foglalnak el az amerikai gyógyító gyakorlatban, ezért alaposabban kellene tanulmányozni az alternatív terápiák hatékonyságát és biztonságosságát.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Demencia

    Dr. Veress Dóra

    Nyelési nehézség, félrenyelés. Megoldások táplálkozási nehézségek esetére.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Elindul a biztonságos étrend-kiegészítő program

    Februártól elindul a biztonságos étrend-kiegészítő program a patikákban, így a jövőben a program védjegyével ellátott gyógyszertárakban megvásárolt termékekről tudhatja a fogyasztó, hogy azok megfelelőek és biztonságosak.

    Elindul a biztonságos étrend-kiegészítő program

    Februártól elindul a biztonságos étrend-kiegészítő program a patikákban, így a jövőben a program védjegyével ellátott gyógyszertárakban megvásárolt termékekről tudhatja a fogyasztó, hogy azok megfelelőek és biztonságosak.

    Az élelmiszerek már nem tartalmaznak elegendő mennyiségű mikrotápanyagot!

    A mai zöldségek, gyümölcsök a nemesítés következtében már sokkal kevesebb vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, mint 100 évvel ezelőtt. Az egészséges táplálkozáshoz gigantikus mennyiséget kellene fogyasztani belőlük. A táplálékkiegészítők világában sem egyszerű az eligazodás, mivel sok esetben, például a répánál, a zöldség nem csupán a béta-karotint tartalmazza, hanem alfa-, gamma-, epszilon-karotint is. Ezeknek az együttes hatása adja meg a tökéletes támogatást a szervezet számára. De ugyanígy elmondható ez az E- vagy más vitaminokról is.

    Kerülje el az étrend-kiegészítőket a digoxin terápia ideje alatt!

    A szívelégtelenség, valamint a szívritmuszavar alapvetően is veszélyes állapotok, amelyek gyógyszeres kezelése önmagában is fokozott odafigyelést és körültekintő, tudatos életmódot követel meg a betegtől. A gyógyszeres terápia egyik leggyakrabban használt hatóanyaga a digoxin, amely a szív pumpafunkciójának javítására, illetve pitvarfibrilláció és flutter (pitvarremegés és lebegés) kezelésére alkalmas szer. Vajon szabad a szedése mellett más étrend-kiegészítőket alkalmazni?

    A kurkuma bizonyítottan előnyös hatásai

    A kurkuma, más néven indiai sáfrány a gyömbérfélék családjába tartozó, ázsiai eredetű fűszer- és gyógynövény. Amellett, hogy élénksárga színe miatt kedvelt ételszínezék, a Worcester-szósz és a curry egyik fontos alapanyaga, az ősi indiai gyógyászatban évszázadok óta használt gyógynövény. Előnyös tulajdonságait az egészségipar is felismerte, és számos kurkuma alapú étrend-kiegészítő készítményt lehet kapni. Gyógyító hatását a modern orvostudomány is intenzíven kutatja - e kutatások eredményeit tekintjük át az alábbiakban.

    A vaskészítmények sokaknál problémát okoznak!

    A bélben felszívódó vaskészítmények sokaknál emésztési problémákat okoznak, a vashiány viszont számos betegség előfutára lehet. Szerencsére fejlesztések az étrend-kiegészítők területén is vannak. A napi szükséges ásványianyag- és nyomelembevitelre is van már könnyített alternatíva a sokkilónyi zöldség napi elfogyasztása helyett.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA