• Több ezer oltóanyagot keres az ÁNTSZ

    Szerző:
    WEBBeteg

    Eltűnt több ezer adag pneumococcus elleni oltóanyag, az ÁNTSZ-nél most vizsgálják, hogy mi lett a sorsuk. Ez az az oltóanyag, amely október 1-jétől ingyenesen jár a 2 év alatti gyerekeknek. Az agyhártyagyulladás, a középfülgyulladás és a vérfertőzés ellen véd.

    Van olyan anyuka, aki már szeptemberben kérte gyermekének az oltást, de még most sem kapta meg. Nem érkezett meg ugyanis az oltóanyag az orvoshoz.

    Hirdetések

    Egy gyerekorvos az RTL Híradó szerkesztőségéhez küldött levelében azt írja, hogy november 4-én - több mint egy hónapja - adott be utoljára pneumococcus elleni védőoltást. Azóta azért nem, mert nem kapott.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Az ÁNTSZ pedig orvosoknak küldött levelet: azt írják, hogy az utolsó szállításkor nem kaptak oltóanyagot, így nem tudtak szállítani az orvosoknak. Ezt név nélkül több orvos is megerősítette. Azért nem akartak nyilatkozni, mert félnek az ÁNTSZ-től. A legtöbben úgy fogalmaztak: nem akarnak ujjat húzni a tisztiorvosi szolgálattal.

    Az ÁNTSZ viszont azt állítja: 194 ezer oltóanyagot küldtek ki a háziorvosoknak, ami elég az összes 2 éves kor alatti gyerek beoltásához. Ezért most az összes háziorvost ellenőrzik.
    Molnár Kornélia, helyettes országos tisztifőorvos azt mondta, hogy megyénként megvizsgálják, hogy a háziorvosok helyesen vették-e fel az oltóanyagot, illetve, hogy hogyan használták fel.

    Az ingyenes védőoltásokról a kormány döntött: szeptemberben jelentették be, hogy októbertől egy éves kor alatt jár mindenkinek, két éves korig pedig a veszélyeztetettek kérhetik.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Gasztroparézis

    Dr. Felszeghy Enikő

    Az étkezési szokások megváltoztatása mellett milyen kezelés jöhet szóba?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    9 kérdés, amire minden szülő tudni szeretné a választ

    A gyermeket nevelő szülők számára igen fontos, hogy a gyermekük egészsége érdekében tájékozódjanak a kicsik számára kötelező, valamint ajánlott védőoltásokkal kapcsolatban. Összegyűjtöttük a leggyakoribb és legtöbb aggodalmat okozó kérdéseket a témában. (x)

    Az oltásellenes mozgalom érvei és a valódi válaszok - Tények és tévhitek

    Az oltások az orvostudomány egyik legnagyobb vívmányai, ennek ellenére sokan ellenzik azokat. Felnőttkorban a mi döntésünk, hogy beoltatjuk-e magunkat egy-egy betegség ellen, azonban súlyosabb a felelősségünk, ha a gyermekeink vakcinázásáról döntünk. Olvassa el a gyakori tévhiteket, és szabaduljon meg a kételyektől!

    Európai Immunizációs Hét: minden védőoltást kapott ember hozzájárul egy mindenki számára egészségesebb jövőhöz

    A védőoltások hatásosak. Az elmúlt 60 év során több gyermekéletet mentettek meg, mint bármilyen egyéb orvosi beavatkozás. A WHO Európai Régiójának többi országával együtt Magyarországis április 23. és 29. között ünnepli az Európai Immunizációs Hetet, hogy felhívja a figyelmet: minden embernek joga és felelőssége, hogy védve legyen az oltások által megelőzhető betegségekkel szemben.

    Kullancsencephalitis és Lyme-kór - Most van itt a megelőzés ideje!

    Tavasztól nyárig és ősszel a legaktívabbak a kullancsok. A közönséges kullancs számos kórokozót hordozhat és terjeszthet: Lyme-kór és vírusos agyvelőgyulladás. Az agyvelőgyulladás esetében rendelkezésre áll védőoltás, amelynek köszönhetően folyamatosan csökken a betegek száma, de más is van a háttérben.

    Ingyenes lesz a bárányhimlő elleni oltás

    2019. január 1-jétől felkerül az életkorhoz kötött, ingyenes védőoltások közé a bárányhimlő elleni vakcina, ami egy újabb, jelentős lépés az esetenként súlyos szövődményekkel járó betegség elleni küzdelemben.

    Kanyaróval fertőződött meg Budapesten egy 14 hónapos magyar kislány

    Nagy kérdés, kiket fertőzhetett még meg: ez a betegség ugyanis már a tünetek megjelenése előtti napokban fertőz. Legyőzöttnek hitt betegség tért újra vissza, ezúttal nem a román határ mentén, hanem Magyarország szívében.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA