• Rákkeltő disznóhús: 25 országba kerülhetett dioxinos hús

    Szerző:
    WEBBeteg

    Akár 25 országba is szállíthattak a dioxinnal szennyezett ír disznóhúsból - jelentette be vasárnap Paddy Rogan ír főállatorvos. Azt nem árulta el, melyik országokról van szó. Egyes disznóhúsból készült termékekben a biztonsági határnál 200-szor több dioxint is mértek.

    - 20-25 ország rendelhetett belőle, de biztosan kevesebb, mint 30 - mondta a főállatorvos. Eddig Írországban, Nagy-Britanniában és Németországban vonták vissza a szeptember elseje után disznóhúsból készült termékeket. Svédországban pedig azt tanácsolták a vásárlóknak, hogy további figyelmeztetésig kerüljék az Írországból importált disznóhúst.

    Hirdetések

    Írországban a fogyasztókat és az üzleteket is figyelmeztették, hogy semmisítsék meg a szeptember elseje után vásárolt disznóhúst és szalonnát. A szombaton elrendelt visszavonás érinti a disznóhúst, szalonnát, sonkát, kolbászt, hurkát, szalámit, belsőségeket és még a sonkás feltéttel árult pizzákat is.

    Csak elővigyázatosságból

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Találtak szennyezett disznóhúst Franciaországban és Belgiumban is. Mindkét országba egy hollandiai feldolgozó-üzemből érkezett az ír disznóhús. Írország exportál disznóhúst Nagy-Britannián kívül Japánba, Németországba, Oroszországba, Franciaországba és az Egyesült Államokba is.

    A szakemberek szerint az egészségügyi kockázat nagyon alacsony, csak elővigyázatosságból vonják be az élelmiszereket és figyelmeztették az Európai Unió tagországait. Az Európai Bizottság közölte, hogy szorosan követi az eseményeket.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Demencia

    Dr. Veress Dóra

    Nyelési nehézség, félrenyelés. Megoldások táplálkozási nehézségek esetére.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Strand, fagyi: biztonságban vagyunk?

    A nyárhoz elválaszthatatlanul hozzátartozik a fagyi, a pancsolás, a lángos. Azonban mielőtt belevetjük magunkat a nyári örömökbe, érdemes tájékozódni: egészségünket, épségünket nem tesszük-e kockára?

    Műanyag van a krumpliban?

    2017. december 11-én lépett hatályba, és pár hónap múlva már kötelező is alkalmazni az EU Bizottságnak azt a rendeletét, amely az élelmiszerek akrilamid-tartalmának csökkentésével kapcsolatos kockázatcsökkentő intézkedéseket ír elő az érintett vállalkozások számára - számolt be a laboratorium.hu.

    Csak eredeti formájában egészséges a gyümölcscukor!

    Sokan a fruktózzal édesített termékekről úgy gondolják, hogy az egészséges. Azonban a fruktóz izolált, azaz kivont, elkülönített formában már kifejezetten ártalmas. 2006 óta az amerikai rákszövetség rákkeltőnek minősítette az izolált fruktózt.

    Botulizmus: veszélyes méreganyagok az ételekben

    A botulizmus egy viszonylag ritkán előforduló, éppen ezért nem nagyon ismert megbetegedés. Kórokozója a Clostridium botulinum nevű baktérium, pontosabban a baktérium által termelt toxin. A baktérium ideg-izom kapcsolódási pontoknál kifejtett hatása révén gátolja az ingerületátvitelt, mely révén közepestől súlyos fokig terjedő, akár halálhoz vezető bénulásokat idézhet elő a szervezetben.

    Ártalmas kozmetikumok - Milyen összetevőkre figyeljen?

    Egyre csak szélesedik a kozmetikai cégek által előállított termékek palettája, és egyre több pénzt költenek fejlesztésre, kutatásra. Sajnos még így sem vagyunk teljesen biztonságban, mivel a tartósításra, az illat- és színfokozásra használt anyagokra sokan lehetnek allergiások.

    A többletsúly nem csak a bikini miatt hátrányos!

    Nyáron talán könnyebb elhatározni, hogy lefogyjunk, de a túlsúlytól nem csak a strandszezon miatt érdemes megszabadulni. Az egészségtelen testsúly gyulladást okoz a szervezetben, ami rákkeltő hatású, érdemes tehát szakember segítségével, lassú, fokozatos diétával az egészségünk védelmében is elérnünk az optimális testsúlyt.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA