• Az élhetőbb élet jegyében

    Szerző:
    WEBBeteg

    Hatodik alkalommal rendeznek Egészség- és Sportnapot a Mobilitási Hét keretében Budapesten szombaton. A XIV. és XV. kerületben egész nap lesznek szűrővizsgálatok, sportprogramok és egészségmegőrzéssel kapcsolatos előadások.

    A mellrákellenes küzdelem jegyében hídi sétát szerveztek a Csömöri út és a Drégelyvár utca közötti felüljárón. Ezen részt vesz Dobrev Klára, Hajdu László, a XV., és dr. Weinek Leonard, a XIV. kerület polgármestere. A híd alatt vásárral, kézműves foglalkozásokkal és kerékpáros vetélkedővel várják a kilátogatókat.

    Hirdetések

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A Pattogós utcai iskolában a fogyatékkal élők sportolási lehetőségeit mutatják be, az Asia Centerben pedig a lövészeten tehetik próbára ügyességüket az érdeklődők. Zuglóban a patakparti futásban mérhetik össze tudásukat a sportkedvelők.

    A gyerekek mellett a felnőttekre is gondoltak: lesznek a reformétkezéssel kapcsolatos előadások és egészségügyi szűrővizsgálatok is. Lesz vérnyomás-, vércukor- és koleszterinszint-mérés, látás- és hallásvizsgálat, és azt is megmutatják, hogyan áll össze a testtömeg-index.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Gasztroparézis

    Dr. Felszeghy Enikő

    Az étkezési szokások megváltoztatása mellett milyen kezelés jöhet szóba?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Életmód és mellrák - Mit felejtsen el?

    A mellrák kialakulásának kockázata csökken azoknál a nőknél, akik nem isznak alkoholt, szabadidejükben sportolnak és odafigyelnek testsúlyukra. Az egészséges életmód pozitív hatásai számokban amerikai kutatók vizsgálatai nyomán fejezhetők ki.

    Az egészséges élet tükröződik az arcon

    Nagyon egyszerű tény, hogy amit beviszünk a szervezetbe, az sejtszinten befolyásolja a működését. A méreganyagok terhelik a szerveket és zavart okozhatnak. A bőr a szervezet egyik jelző felülete, az is látszik rajta, ha valaki egészségesen él, és az is, ha nem. A dohányos ember bőre például láthatóan szürkébb lesz. De a gyulladásos folyamatoknak is sok esetben tünete lesz az arcon.

    Az elhízás növeli a daganatok veszélyét

    A fejlett országokban a legaggasztóbb népegészségügyi problémák közé tartozik a daganatos megbetegedések és az elhízás kérdése. Egy kutatás szerint a daganatos megbetegedések közel fele összefüggésbe hozható az elhízással.

    Szűcs Adriána: Sosem fogom feladni és győzni fogok

    Szűcs Adriána fotómodellként dolgozott és dolgozik ma is. 2017 novemberében egy apró csomót fedezett fel a mellében, amiről végül kimutatták, hogy rosszindulatú elváltozás. A 26 éves lányt sokkolta a hír, de az első tagadás után - mert természetesen nem akarta elhinni, hogy ez vele történik - elhatározta, hogy végigcsinálja a kezeléseket és mindent megtesz a gyógyulásáért. Elkezdett blogot írni, amivel másoknak is erőt adott. Jelenleg a kezelések közepénél jár, de a csomók már nem kitapinthatók. Hihetetlen ereje és elszántsága példaértékű és bár azt mondja, sokszor nagyon nehéz a harca, de sosem fogja feladni és győzni fog.

    Okozhat-e mellrákot a melltartó viselése?

    A médiában időről időre szárnyra kap a hír, miszerint a melltartónak szerepe van a mellrák kialakulásában. Sokan nem tudják eldönteni, mi is az igazság, és internetes fórumokon beszélik meg kétségeiket. A legújabb feltevés szerint az éjszaka viselt melltartó a felelős. De vajon ez valóban így van?

    Mit tegyünk mellünk egészségéért?

    Természetesen minden nő hallott már arról, hogy rendszeresen el kell járni szűrővizsgálatra, ám ezen kívül még van pár dolog, amivel segíthetünk megőrizni melleink egészségét.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA