• Javult az iskolai büfék kínálata az elmúlt évben

    Szerző:
    WEBBeteg

    Az Országos Egészségfejlesztési Intézet azt ellenőrizte, hogy mennyire figyelnek a büfékben a gyerekek egészségére. Az eredmény szerint 15 százalékkal több gyümölcshöz, zöldséghez és tejtermékhez juthatnak hozzá a diákok.

    Az iskolákban még mindig népszerűbbek a sütik és a pogácsák a diákok körében, mint például az alma. Az élelmiszer szakértők szerint szinte minden ételféléből létezik egészséges, legyen szó csokoládéról, vagy akár kolbászról, szalámiról.

    Hirdetések

    Az óbudai önkormányzatnál például úgy próbálják javítani az iskolai büfék kínálatát, hogy engedményt adnak a bérleti díjból annak a büfésnek, aki egészséges ételeket kínál. Bús Balázs polgármester az RTL Híradónak elmondta: a kérdés legalább 8 ezer gyereket érint a III. kerületben, ugyanis három gimnázium és nagyon sok általános iskola működik itt.

    Több a zöldség és a gyümölcs

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Az Egészségfejlesztési Intézet 1100 iskolában ellenőrizte a büféket. Ezekben mind javuló tendenciát talált az előző évhez képest. A legtöbb büfében mostanra találtak helyet a zöldségmosóknak is, így több zöldséget és gyümölcsöt lehet kapni.

    Gábor Edina, az Országos Egészségfejlesztési Intézet főigazgatója szerint végbement egyfajta változás, 10-15 százalékkal bővült azoknak az élelmiszereknek a kínálata, amit arra javasolt az intézet, hogy naponta fogyasszanak a gyerekek.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Sarcoidosis

    Dr. Lajtos Melinda

    A betegség jelentősége abban áll, hogy kórlefolyása nem jósolható meg.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Több mint TestŐr előzetes

    Ezen a héten kiderítjük, miért fontos a táplálkozásunkat is figyelembe venni amikor szépségápolási alapanyagokat választunk.

    A fánk nem csak Amerikában divat!

    Bár hazánkban leginkább lekvárral esszük a fánkokat, az utóbbi években egyre jobban elterjedtek az amerikai típusú fánkozók, ahol mindenféle ízben, töltelékkel és mázzal kérhetjük a fánkokat!

    Egészségesen az iskolapadban!

    A Lidl Magyarország és szakmai partnere, a Magyar Dietetikusok Országos szövetsége kampányt indított, amelyben elsősorban a szülők figyelmét szeretnék felhívni arra, hogy mennyire fontos a gyermekek étkezésének tudatos tervezése.

    Toszkán ízek Budapesten!

    Ha a toszkán konyháról beszélünk, mindenkinek egyből eszébe jutnak a tengeri ételek, a kacsahús és marha, aminek elkészítéséhez elengedhetetlen a nagyon finom, extra szűz olívaolaj, valamint a kakukkfű, rozmaring, és a zsálya!

    Több mint TestŐr előzetes

    Nagy Adri kalandparkban, éjszakai gokartozással és mazsorettezéssel töltődik fel a Jóban Rosszban forgatásai között.

    Országos receptverseny indul

    Egészséges, diétás ételeket középpontba helyező országos receptverseny indul.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA