• Egy startup ötlettől a megvalósításig - újabb mérföldkőhöz ért az InSimu orvosképzést támogató projektje

    Szerző:
    WEBBeteg

    Lezajlott az első, InSimu Patient beteg-szimulációs appal támogatott, kreditpontos diagnosztikai kurzus a Debreceni Egyetemen. A debreceni orvostanhallgatók elsőként tesztelhették a Microsoft világversenyén díjazott, orvosképzést támogató megoldást.

    A felhasználók köre azonban hamarosan bővülni fog, hiszen a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő márciusi befektetési döntése értelmében magvető tőkeprogramja keretében támogatni fogja az alkalmazás piacra vitelét.

    Azok a debreceni hallgatók, akik felvették a „Problem-based learning and skills and practice with InSimu Patient app” angol nyelvű kurzust, elsőként próbálhatták ki az InSimu Patient alkalmazást, amely a diagnosztikai készségek fejlesztését teszi lehetővé szimulált betegek segítségével a virtuális környezet biztonságában.

    A jelenleg tableteken elérhető alkalmazás segítségével a hallgatók azt gyakorolhatják, hogyan határozzák meg a lehető legpontosabban, ugyanakkor idő- és költséghatékonyan, hogy mi a beteg problémája. A kurzus valós betegek diagnosztikai problémáira fókuszált, ezt egészítették ki az InSimu Patient appban megjelenő virtuális betegek esetei. A kezdeményezés fontos lépés a gyakorlati klinikai oktatás lehetőségeinek kiterjesztésében, hiszen a hallgatók már nem csak a tanteremben, de az app segítségével akár a kurzus után otthon, önállóan, kockázat nélkül is tudják fejleszteni diagnosztikus gondolkodásmódjukat.

    Hirdetések

    Az InSimu csapata közel másfél éve dolgozik az app fejlesztésén. Az alkalmazás ötlete a fejlesztők saját tapasztalatán alapszik, hiszen orvostanhallgatóként maguk is megtapasztalták a gyakorlati orvosképzés hiányosságait. A problémára adandó megoldást azonban a Microsoft Imagine Cup startup verseny felhívása keltette életre. A csapat 2015 decemberében jelentkezett a versenyre, és azóta hosszú utat tett meg.

    Az InSimu Patient app bemutatása a Microsoft Imagine Cup világdöntője keretében szervezett kiállításon (Kép forrása: InSimuBlog)

    „Nagyon izgalmas időszakot tudhatunk magunk mögött. Az Imagine Cup verseny egyúttal egy több hónapos startup továbbképző tréning-et, „Seminar”-t is magába foglalt, ami segített elsajátítani a legfontosabb üzleti ismereteket és előadói készségeket ahhoz, hogy a magyar fordulóból tovább jutva, a seattle-i világdöntőn is eredményesen szerepeljünk. Az Egyesült Államokból hazatérve az app fejlesztésére, egyetemi tesztelésre és ezzel párhuzamosan a projekt finanszírozási háttérének megteremtésére fókuszáltunk. Jelenleg már a termékünk nemzetközi piacra vitelére koncentrálunk, amelyben a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő magvető tőkeprogramja keretében megvalósuló tőkebevonás fogja segíteni a munkánkat” – mondta el dr. Tóth Gábor, az InSimu ügyvezetője és társalapítója.

    Az InSimu küldetése, hogy a betegszimulációs megoldásával nemzetközi szinten segítse a diagnosztikai oktatást. Ennek fontos lépése volt a Debreceni Egyetemen lezajlott pilot kurzus. Ez bebizonyította, hogy az alkalmazás nem csak az orvosoknak szánt játék, hanem hatékony eszköz lehet a tankönyvek és a kórterem között tátongó szakadék áthidalásához a jövő orvosainak egyetemi képzésében. A debreceni kurzus tapasztalatai után az InSimu külföldi orvosi egyetemekkel tervezi növelni tesztelői bázisát.

    Azok az érdeklődők, akik szeretnének bekapcsolódódni az egyelőre zártkörű tesztelésbe és visszajelzéseikkel szeretnék segíteni a fejlesztői munkát, itt tudnak regisztrálni.

    Bővebb információ: www.insimu.com

    Az InSimu

    Az InSimu alapítóinak célja az orvosképzés támogatása az InSimu Patient alkalmazással, mely hidat teremt az elméleti és gyakorlati oktatás között: betegek szimulációját teszi lehetővé a diagnosztikában. A kutatóorvosokból, programozókból és marketingesből álló csapat 2015 decemberében azért kezdte meg közös munkáját, hogy létrehozzon egy orvosi diagnosztikus oktatási appot, amely teljesen új lehetőségeket hozhat az orvosi és más egészségügyi szakterület oktatásába, és melyre az igény az alapító tagok saját orvosi egyetemi hallgatói tapasztalatai alapján merült fel. Az InSimu Patient egy olyan, kifejezetten professzionális célra kifejlesztett beteg-szimulációs program, melynek segítségével az orvosok és orvostanhallgatók önállóan, kockázatok nélkül gyakorolhatják az diagnosztikus munkát. Az okostelefonokra, tabletekre és Windows platformra is elkészülő appban a beteggel kapcsolatos diagnosztikus munka a lehető legrealisztikusabban kerül kialakításra, fókuszában a komplex gondolkozásra serkentés és a klinikai tapasztalatszerzés felgyorsítása áll, végtelen betegszámmal. Célunk a jelenlegi lexikális tudásra koncentráló oktatás kiegészítése esetorientált tanulással, az elméleti és gyakorlati oktatás közötti híd létrehozása.

    (InSimuBlog)

    A témában korábban megjelent cikkünket itt olvashatja el Jó hír betegeknek és orvosoknak: javulhat a betegbiztonság

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Magánorvosi ellátás

    Oktogon Medical Center

    Kiemelkedő szakmai múlt, minden igényt kielégítő eszközpark. (x)

    Visszatérő herpesz

    WEBBeteg

    Nagyon sokat tehetünk a megelőzésért és a tünetek enyhítéséért! (x)

    Ezek a diákok egy egészségesebb...

    A Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete (BOE) 2006-os alapítása óta a Semmelweis Egyetem egyik legnagyobb nonprofit, közhasznú...

    Orvosképzés Magyarországon egy...

    Jelenleg Magyarországon négy város (Budapest, Szeged, Debrecen, Pécs) négy egyetemén folyik orvosképzés. Mindegyik egyetemen külön-külön...

    Jó hír betegeknek és orvosoknak: javulhat...

    A diagnózisalkotás minden esetben összetett folyamat, hiszen szinte az összes eset egyedi, ráadásul a magabiztos orvosi vélemény...

    Egy debreceni startup, ami gyökeresen...

    Bárki, aki egészségügyi területre készül, szembesülhet azzal a nehézséggel, amit az anatómia kurzus jelent, legyen szó...

    Túlsúly: Vízzel megőrizhető a...

    Elegendő mennyiségű víz fogyasztása segít fitten tartani a szervezetet, és megelőzni a fölösleges kilók lerakódását, az elhízást.

    Szemtorna - Gyakorlatok, amiket bárhol...

    A szemészetben is egyre nagyobb teret hódít a hagyományos orvoslás mellett a természetes, alternatív vagy kiegészítő gyógymód. Utóbbiak...

    A csontritkulás okai és rizikófaktorai

    Harmincöt éves korát követően szinte mindenki szervezete több csontot bont le, mint amennyit képez. A csontritkulás kockázata főleg attól...

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA