Tűsarok: a munkavállalók egészsége a tét

Független Hírügynökség
megjelent:

Veszélyezteti alkalmazottai egészségét az a menedzser, aki munkaidőben magas sarkú lábbeli viselését várja el - figyelmeztetett pénteken a legnagyobb brit szakszervezet, a TUC.

Tudta?

Nagy-Britanniában évente 36 millió munkanap vész el a munkahelyen szerzett egészségügyi probléma, betegség miatt.

A szakszervezet most útmutatót bocsátott ki tiltakozásként az egészségtelen és szexista lábbeli ellen, amelyben szakértők mutatnak rá a hosszú távon (főleg álló munka esetében) viselt magas sarok és a hátfájdalmak jelentkezése közötti összefüggésekre.

Mint Brendan Barber, a szakszervezet főtitkára elmondta, a "tűsarok remekül néz ki a kifutón és a hollywood-i sztárokon, de a munkához, mindennapi viseletként nem alkalmas". Barber szerint mivel a láb viseli a napi munka terheit, jobb lenne ha alkalmazottaik egészsége és nem a külleme aggasztaná a munkaadókat.

A TUC felszólította a menedzsereket, hogy engedélyezzék az egészséges és biztonságos lábbeli használatát. A tűsarkú viselésére elsősorban a City-ben, London üzleti negyedében és a belváros boltjaiban kérik fel vagy kötelezik az alkalmazottakat.

Cikkajánló

Mit érdemes tudni a hátfájásról?

Dr. Soltész Annamária, általános orvos
Hátfájás
A hátfájás rendkívül gyakori, az emberek 60-70 százalékát érinti élete során. A legtöbb esetben a hátfájdalom mögött hétköznapi okok húzódnak meg, és ritkábban fordul elő komoly (a hátfájáson kívül jellemzően más panasszal is járó) betegség a háttérben.
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.