• Tűsarok: a munkavállalók egészsége a tét

    Szerző:
    WEBBeteg

    Veszélyezteti alkalmazottai egészségét az a menedzser, aki munkaidőben magas sarkú lábbeli viselését várja el - figyelmeztetett pénteken a legnagyobb brit szakszervezet, a TUC.

      Ön tudta?

    Nagy-Britanniában évente 36 millió munkanap vész el a munkahelyen szerzett egészségügyi probléma, betegség miatt.

    A szakszervezet most útmutatót bocsátott ki tiltakozásként az egészségtelen és szexista lábbeli ellen, amelyben szakértők mutatnak rá a hosszú távon (főleg álló munka esetében) viselt magas sarok és a hátfájdalmak jelentkezése közötti összefüggésekre.

    Hirdetések

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Mint Brendan Barber, a szakszervezet főtitkára elmondta, a "tűsarok remekül néz ki a kifutón és a hollywood-i sztárokon, de a munkához, mindennapi viseletként nem alkalmas". Barber szerint mivel a láb viseli a napi munka terheit, jobb lenne ha alkalmazottaik egészsége és nem a külleme aggasztaná a munkaadókat.

    A TUC felszólította a menedzsereket, hogy engedélyezzék az egészséges és biztonságos lábbeli használatát. A tűsarkú viselésére elsősorban a City-ben, London üzleti negyedében és a belváros boltjaiban kérik fel vagy kötelezik az alkalmazottakat.

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Az intimlézer

    Dr. Kiss György

    Hogyan zajlik a nőgyógyászati lézerkezelés, és mikor alkalmazzák?

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Derékfájás, hátfájás - Harcoljon a krónikus gerincfájdalom ellen

    A krónikus gerincpanasz a betegszabadságok leggyakoribb oka az iparilag fejlett országokban. Nemzetközi statisztikák szerint a felnőtt lakosság kb. 90 százaléka életében legalább egyszer szenved nyak-, hát- vagy derékfájástól.

    Tanácsok a derékfájás megelőzéséhez

    Mit tehet dereka és háta egészségének megőrzéséért?

    A munkanélküliségtől jobban félünk, mint az asztmától

    A betegek többsége fél bevallani, ha úgy véli, hogy a munkahelyi körülmények is szerepet játszanak az asztmája kialakulásában. Mit tegyen, ha asztmás és erősen szennyezett, a légutakat károsító környezetben dolgozik?

    Egy gyors étkezésnél is szem előtt tartható az egészséges étrend!

    Az egészséges életmód szerint való étkezés sokaknak problémát jelent hét közben. Hiszen a legtöbb munkahelyen csak egyórás ebédszünetet adnak. Így gyorsan, tápláló és egészséges ebédet találni nem egyszerű feladat. Az étkezés minősége és annak körülményei tudat alatt befolyásolják az embert, így egy megnyugtató környezetben elfogyasztott ebéd a testi és a szellemi regenerálódásban is segít.

    Milyen sport ideális a munkámhoz?

    Ma már nem kérdés a sport fontossága, mindenki rögtön tud legalább két-három indokot, amiért jelentős a rendszeres mozgás az életünkben. Legyenek ezek a pozitív tények akár élettani hatások, akár a sportos testalkat.

    Hogyan keletkezik a gerincfájdalom?

    A fájdalom a test sérülésének kellemetlen, érzelmileg megrázó élménye. A hirtelen bekövetkező sérülés és az általa okozott fájdalom, nyilvánvaló ok-okozati összefüggésben állnak. A tartósan fennálló, idült fájdalom általában a mélyebb szövetekből ered.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA