• Fuss, hogy lassabban öregedj!

    Szerző:
    WEBBeteg

    A futás lassítja az öregedési folyamatot - állapította meg egy 20 éven át végzett amerikai tanulmány. Az adatok szerint azoknak az 50 év felettieknek, akik évek óra rendszeresen kocognak, 50 százalékkal nőtt az aktív élettartamuk, kevesebb betegségben szenvedtek és csökkent a korai halálozási kockázatuk.

    A Stanford egyetem orvosi karán végzett kutatás 538 olyan 50 év feletti személyt vizsgált, aki 1984 óta hetente többször kocog. Az adataikat összevetették nem kocogókéival.

    Az életkor előrehaladtával az egészségi állapotban egyre nőtt a különbség a kocogók és a nem kocogók között. Még a 90-es éveikben járóknál is megvolt ez a különbség, ami meglepte a kutatókat.

    Hirdetések

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A kutatásvezető, James Fries 69 éves nyugdíjas professzor, maga is nagy futó azzal magyarázza a kocogók vártnál jobb egészségi állapotát, hogy aki fut, annak kevesebb a zsírszövete, és általában egészségesebbek a szokásai.

    A halálozási adatokban is drámai volt a különbség a kocogók és a nem kocogók között. A tanulmány elkezdése után 19 évvel a nem futók 34 százaléka halt meg, míg a kocogóknak csak 15 százaléka.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Sarcoidosis

    Dr. Lajtos Melinda

    A betegség jelentősége abban áll, hogy kórlefolyása nem jósolható meg.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Kezdő futók 10 leggyakoribb hibája

    A futás nemcsak az állóképességet javítja és segít az ideális testsúly elérésében, de fiatalon is tart. Kerüljük el a leggyakoribb hibákat a felhőtlen örömért!

    Külső segítséggel belülről is lebontható a zsírszövet

    A bőrfelszín alatti zsírszöveteket lézeres zsírbontással lehet csökkenteni. A zsírsejtek felmelegíthetők, a hő hatására szétpukkannak, és a nyirokrendszer segítségével pár napon belül kiürülnek a szervezetből. A mélyebb rétegekben meghúzódó zsírszöveteket kavitálással vagy rádióhullámmal lehet csökkenteni.

    Futás - Edzés hideg időben

    A csípősebb őszi reggelektől egészen a tavasz közepéig néha szenvedés a kinti - amúgy csodálatos élményeket kínáló - testedzés. Ha valami, hát egy intervall edzés megoldható sállal a száj előtt, fülvédővel és kapucnival: amikor a torokfájdalom elkezdődne, futásból érdemes gyaloglásra váltani, hogy a szapora légzés lassuljon, az edzést megkeserítő fájdalom elmúljon. Aztán ismét mehet a futás!

    Rádiófrekvenciával is lehet alakot formálni!

    A zsírszövet rádiófrekvenciával való megbontását sokan használják. A gépi segítséggel felhevített és szétpukkant zsírsejteket a nyirokrendszer üríti ki a szervezetből. Fontos tudni, hogy bő vízfogyasztással serkenthető a méregtelenítő folyamat.

    Magony Szilvi lusta kölcsönkutyusa!

    Szilvi hetente háromszor jár futni az 5 éves magyar vizslával, Sammie-vel. A futókör egy bizonyos pontján a vizsla egyszerűen lefekszik. Végül csellel csalja el Szilvi a lustálkodó Sammie-t.

    Az öregedés biológiai oka

    A legújabb kutatások szerint a kromoszómáink végén lévő sapka egyedi kopása lehet az oka, hogy az egyik ember lassabban, a másik pedig gyorsabban öregszik. Ezeknek az úgynevezett telomereknek a kopása genetikai hibákat eredményez. A rendszeres futással viszont növelhetjük a regeneráló őssejtjeink számát.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA