A rossz melltartó károsítja a mellet

Független Hírügynökség
megjelent:

Tönkretehetik a mellüket azok a nők, akik nem megfelelő melltartót viselnek, állapította meg a Portsmouth-i Egyetem mell-biomechanikai kutatócsoportja. A kutatásról a BBC brit közszolgálati tv és rádió internetes oldalán olvasható beszámoló.

A melltudósok 3 éven át több száz nőn több mint 50 féle melltartót vizsgáltak meg. Megállapították, hogy a nők többsége egy meghatározott típusú melltartót kedvel, és másfélét nem hajlandó kipróbálni sem.

Pedig melltartó és melltartó között óriási lehet a különbség. A rossz fajta például nem tartja megfelelően a mellet, így annak kényes kötőszövetei kinyúlhatnak. A rosszul megválasztott melltartó kényelmetlen lehet vagy akár fájdalmat is okozhat.

Sok nő nem is tudja, hogy rossz méretet visel, mert mindig ilyet adtak el neki, jelentette ki az egyik melltartókutató, aki maga is gyakorló melltartóviselő, Wendy Hedger.

Társadalmilag bizonyos mellnagyság nem kívánatos. Ezért sok nő a kelleténél vagy nagyobb vagy kisebb melltartót hord, csakhogy ne kelljen a melle miatt a társadalmi megbélyegzettség jelét viselnie, mondta Hedger asszony.

Sok nő nem gondol arra, hogy alakja és mérete az élet során változik, így a melltartó méretét is meg kell változtatni, egy élet során többször is.

(FH)

Cikkajánló

Krónikus fejfájás
Krónikus fejfájás

Tippek krónikus fejfájásban szenvedőknek.

Hátfájás
Hátfájás

Mit érdemes tudni a hátfájásról?

WEBBeteg - Dr. Dunás-Varga Veronika, belgyógyász
WEBBeteg - Feövenyessy Krisztina mozgásterapeuta, okl. rehabilitációs szakember, a Feövenyessy Medical Fitness Akadémia vezetője
WEBBeteg - Sándor Judit, erőnléti és korrektív tréner
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
WEBBeteg - Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.