• Ugye önnek is van egy története?

    Szerző:
    WEBBeteg

    Finisben Az év praxisa a Kárpát medencében pályázat!

    Tavaly a hazai nyertes dr. Molnár Mária Bonyhádról, a határon túli pedig Dr. Orbán Klára volt Székelyudvarhelyről, Hargita megye második legnépesebb városából. Sokszor megható, szívbemarkoló és főként valódi, igaztörténeteket olvashatunk az év praxisa portálon és annak Facebook oldalán. A beküldök: a hálás betegek. Idén Tab után Orgovány is megmozdult. 1200 olvasó lájkolta a facebook közösség portálon”Az év praxisa a Kárpát medencében” pályázat egyik legkedvesebb, legnépszerűbb tabi ajánlását. A pályázatot immáron ötödször hirdette meg internetes portálon- www.azevpraxisa.hu - az Országos Alapellátási Intézet, hogy erősítse a háziorvosok és munkatársaik presztízsét. Örömmel tettünk kivételt, amikor sok- sok idős néni, és bácsi postán küldött levelét másoltuk be, és töltöttük fel a portálra az internetes pályázatok közé.

    Hirdetések

     Idézet a levélből:

    „ Tisztelt Zsűri!
    Kérjük, hogy ezen írásbeli beadványunkat az internetes jelöléssel egyenértékűként szíveskedjenek elbírálni, mivel mi többnyire idős betegek vagyunk, akiknek az internet kezelése, ha egyáltalán van, nem olyan egyszerű. A következőkkel indokoljuk javaslatunkat:
    A fiatal Honos Anasztázia doktornő és testvére 3,5 éve kerültek ide több mint 300km-es távolságból, Magyarország egyik legnagyobb városából. Nagyon gyorsan beilleszkedtek, mi betegek nagyon hamar megkedveltük őket. Éjt nappallá téve dolgoznak, nem egyszer vásár és ünnepnapokon is.
    Nagyon tetszik nekünk, hogy a doktornő bizony nagyon sokszor feláll a székéből, vérnyomást mér, injekciót ad, infúziót köt be. Hogy mi ebben a szokatlan? Hát az, hogy a többi háziorvos legalábbis itt Tabon nem éppen ebben a szellemben tevékenykedik. Mi betegek imádjuk a doktornőt, szívesen látjuk Önöket Tabon, vagy Kapolyon, vagy Somogymeggyesen. Ismerkedjenek meg a doktornő és testvére munkájával személyesen is. Minket, betegeket kérdezzenek, hiszen a doktornő lelkiismeretes, áldozatos munkáját mi nap mint nap megéljük, saját bőrünkön tapasztaljuk…….”

    A levél végén 160 olvasható és 20 olvashatatlan reszkető kezű aláírás következik. Legalább ennyire mozgósították az orgoványi doktornő ajánlói 3000 fős falucskájuk lakosait, hiszen a hírt, hogy Orgovány díszpolgára is a jelöltek között: 1900-an lájkolták. Idézet az egyik orgoványi ajánlásból:

    „Takács doktornő a mi családorvosunk is, a 8 éves lányomtól a 89 éves nagyanyámig mindannyian az ő páciensei vagyunk. Nagymamámat az elmúlt fél évben két alkalommal élesztette újra, mert leállt a keringése. Míg a mentő megérkezett infúziós kezelésben részesítette, megmentve az életét. A mai napon is járt nálunk, mint ahogyan minden héten jött eddig ellenőrizni a hónapok óta ágyban fekvő mamánkat. Megállapította, hogy tüdőgyulladása lehet, ezért szakmailag javasolta, hogy kórházban kezeljék őt tovább azután, hogy infúzióra kötötte, mert a kiszáradás jelei mutatkoztak rajta magas láza miatt. Elfogadtuk javaslatát, mert bízunk benne. Most várjuk a mentőket. Ő a mi Katikánk, akire mindig, minden körülmények között számíthatunk, legyen az életmentés, vagy közösségi élet. Örülünk, hogy ő a háziorvosunk, és tudjuk, hogy nála jobbat keresve sem találnánk!”

    Aki úgy dönt, hogy a tabiakhoz és az orgoványiakhoz hasonlóan szeretné megajándékozni kedvenc háziorvosát egy elismeréssel, és esetleg hozzájuttatni „Az év praxisa a Kárpát medencében” díjhoz, az még szűk egy hónapig megteheti.

    Vészhelyzet, elsősegély

    A bizalom nagy kincs. Azt mondják, hogy nem érdemes eljátszani. Azok az orvosok és praxisaik, akikről itt írnak a betegek, biztos, hogy nem éltek vissza ezzel a bizalommal. Jó, hogy ebben a rohanó világban, a túlzott adminisztráció időt, sokszor felesleges energiákat emésztő útvesztőiben is vannak, akik az emberségre, az empátiára, a szolgálatra helyezik a hangsúlyt. Ha Ön is ismer ilyen háziorvosokat, ne tétovázzon, írjon nekünk!

    Szertettel várjuk a hazai és a határon túli ajánlásokat 2015. március 10-ig!

    Ne felejtse, önnek öt perc, orvosának egy életre szóló ajándék!

    (www.azevpraxisa.hu)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Sarcoidosis

    Dr. Lajtos Melinda

    A betegség jelentősége abban áll, hogy kórlefolyása nem jósolható meg.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Itt nem számít a kapcsolatrendszer és a pénz

    Napjainkban több millió magyar ember él országhatárainkon kívül - kalandot keresnek, szerencsét próbálnak vagy egyszerűen csak belekényszerülnek. Néhány évvel ezelőtt a WEBBeteg.hu egykori orvosszakértője is úgy döntött, hogy inkább egy olyan országban nyújt segítséget, ahol a kapcsolatrendszer és a pénz helyett a tehetség és az elvégzett munka számít. Gondolatok a hazai oktatási rendszerről, az egészségügyről és a magyarok megítéléséről - beszélgetés Dr. Csuth Ágnessel.

    Az oltásellenes mozgalom érvei és a valódi válaszok - Tények és tévhitek

    Az oltások az orvostudomány egyik legnagyobb vívmányai, ennek ellenére sokan ellenzik azokat. Felnőttkorban a mi döntésünk, hogy beoltatjuk-e magunkat egy-egy betegség ellen, azonban súlyosabb a felelősségünk, ha a gyermekeink vakcinázásáról döntünk. Olvassa el a gyakori tévhiteket, és szabaduljon meg a kételyektől!

    Ezeket a tüneteket nem szabad félvállról venni

    Fiatalabb korban az egészségügyi ismeretek és panaszok csak nagyon kevéssé foglalkoztatnak bárkit is. Pedig rengeteg ok van arra, hogy ne csak az idősebbek figyeljenek jobban egészségükre - következzenek azok a tünetek, amik mellett nem szabad szó nélkül elmenni.

    Dr. Fodor Zsuzsanna: eddig nem tapasztalt összefogás jellemezte a falut

    Pusztaföldvár egyetlen háziorvosa négy éve dolgozik az 1600 fős településen, de már eddig is több fejlesztést, változtatást valósított meg, mint több tíz éve praktizáló pályatársai: betegirányító rendszer, modern betegvizsgáló készülék, barátságos váróterem.

    Gondolatok az orvos-beteg kapcsolatról

    Az egészségügy válsága a világ számos országában érzékelhető. Eltekintve az egyes régiók aktuális nemzetgazdasági, politikai irányvonalaitól, nem lehetséges-e, hogy az orvosokba vetett bizalom megrendülését az eltérő adottságú környezetekben hasonló folyamatok lejátszódása okozza?

    Országjelentés: az összes halálozás egynegyede elkerülhető lett volna!

    A szív- és érrendszeri betegségek tartoznak hazánkban a fő halálokok közé, ezek hátterében pedig olyan rizikófaktorok vannak, mint a dohányzás, elhízás és a túlzott alkoholfogyasztás. A daganatos megbetegedések a dobogó második fokára kerültek.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA