• Gyermekek rajzolták meg a világ legkedvesebb orvosait

    Szerző:
    WEBBeteg

    Február 12-én lezárult az Astellas Pharma, a Móra Könyvkiadó, valamint az Informatikai és Könyvtári Szövetség közös gondozásában 2014 őszén immár harmadik alkalommal meghirdetett Astellas Gyermekrajz Pályázat, amely ezúttal is kiváló hazai gyermekorvosaink áldozatkész munkájára, hivatásszeretetére, valamint a jó orvos-beteg kapcsolat fontosságára hívja fel a figyelmet.

    Az idei nemes versengésminden eddiginél sikeresebbnek bizonyult, hiszen a szervezőkhöz a tavalyi 335 alkotáshoz képest, már kétezernél is több pályamű érkezett be. „A pályaművek darabszáma még mindig növekedhet, mivel a tegnap éjfélig postára adott rajzok várhatóan ma, illetve hétfőn érnek csak célba. Óriási öröm és meglepetés, hogy idén ilyen sok gyermek érezte fontosnak megmutatni, miért az övé a világ legkedvesebb orvosa. A rajzok mellett idén is sok tanulságos, olykor megható történet érkezett, amelyek arról tanúskodnak, hogy a hazai gyermekek egészsége kiváló emberek és nagyszerű szakemberek kezében van. A hazai gyermekorvos-társadalom átlagéletkora sajnálatos módon rendkívül magas, a nagy tapasztalatú, a gyermekeket elhivatottan szerető doktor bácsikra és doktor nénikre óriási szükség van. Őszintén bízunk benne, hogy a gyermeki köszönet nekik és minden leendő gyermekorvosnak erőt és biztatást ad” – nyilatkozta Morva Gábor pályázati programvezető.

    Hirdetések

    Az idei internetes szavazás a rekord mennyiségű rajz feldolgozását követően, várhatóan még a jövő hétvége előtt elindul. Az internetes szavazáson az egyes korosztályokban (5-6 éves, 7-9 éves, 10-12 éves) legtöbb voksot kapó rajzok alkotói a pályázat közönségdíját kapják. A pályázat zsűrije a beérkezett alkotásokat a közönségszavazás eredményétől függetlenül, azzal párhuzamosan értékeli és önálló rangsort állít fel. Ennek eredményeként mindhárom korcsoportban dobogósokat és nyertest hirdet. Az idei pályázat a rajzoló gyermekeket segítő, támogató iskolákat és pedagógusokat is igyekezett motiválni. A Móra Könyvkiadó nagylelkű felajánlásának köszönhetően az az iskola, ahonnan a 2014-es Astellas Gyermekrajz Pályázatra a legtöbb érvényes nevezés érkezett, egy 140.000 forint értékű könyvcsomagot vehet majd át.

    Vészhelyzet, elsősegély

    Az Astellas Gyermekrajz Pályázat idei zsűrijének tagjai: Janikovszky János, a Móra Könyvkiadó elnök-vezérigazgatója, Bartos Erika meseíró és -rajzoló, Varga Edit, az MTVA szerkesztő-műsorvezetője, Dr. Hauser Péter gyermekonkológus szakorvos, Dr. Badacsonyi Szabolcs, a Gyermekgyógyászati Továbbképző Szemle szerkesztőbizottsági elnöke, Urbán Szabó Krisztina, a Heim Pál Gyermekkórház Mentálhigiénés Központjának gyermekpszichológusa, valamint a számos hazai gyermekkönyv illusztrátoraként ismert Kalmár István.

    Az Astellas Gyermekrajz Pályázat 2013 óta az MTVA médiatámogatását is élvezi.

    (www.astellasdij.hu/gyermekrajz)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Sarcoidosis

    Dr. Lajtos Melinda

    A betegség jelentősége abban áll, hogy kórlefolyása nem jósolható meg.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Mennyit tud a vitaminhiány tüneteiről? Tudásteszt

    Hiánybetegségek akkor alakulhatnak ki, ha a szervezet kevesebb vitaminhoz, nyomelemhez jut, mint amennyire szüksége van. Egészséges életmód mellett ennek veszélye csekély, ám mai rohanó és stresszes világunkban bárkivel előfordulhat, hogy túlhajszolja magát, kimerül, és szervezete tartalékai nem elegendőek a vitaminigény fedezésére. Ön tudja, milyen tünetekkel járnak a hiánybetegségek?

    Módosított határidő az Év orvosa és az Astellas Gyermekrajz Pályázaton

    Az eredetileg meghirdetettnél egy héttel tovább, azaz 2016. február 21-ig fogadják az Astellas-díj – Az év orvosa pályázat szervezői azokat a pozitív betegtörténeteket, amelyekkel a páciensek a kivételes emberségről és elhivatottságról tanúságot tevő orvosaikat - egy-egy 2015-ös eset bemutatásával – az Astellas-közönségdíjra jelölik.

    Módosított határidő az Év orvosa és az Astellas Gyermekrajz Pályázaton

    Az eredetileg meghirdetettnél egy héttel tovább, azaz 2016. február 21-ig fogadják az Astellas-díj – Az év orvosa pályázat szervezői azokat a pozitív betegtörténeteket, amelyekkel a páciensek a kivételes emberségről és elhivatottságról tanúságot tevő orvosaikat - egy-egy 2015-ös eset bemutatásával – az Astellas-közönségdíjra jelölik.

    Köszönjük meg együtt! - orvosok és a kórházi osztályok egyaránt jelölhetők az Év Orvosa 2015 pályázaton

    Az idén kilencedik alkalommal meghirdetett Astellas-díj - Az év orvosa pályázaton bárki jelölheti orvosát, vagy a kezelése, gyógyulása során megismert osztály teljes kollektíváját.

    Vajon kik lesznek idén a világ legkedvesebb gyermekorvosai?

    Immár harmadszor indult útjára a kiváló hazai gyermekorvosok áldozatkész munkája, helytállása, valamint hivatás- és gyermekszeretete előtt tisztelgő Astellas Gyermekrajz Pályázat.

    Orvosokat és egészségügyi szakdolgozókat ünnepelt ma Bács-Kiskun megye

    Az Astellas-díjhoz kapcsolódó pályázatok történetében már eddig is számos, rendkívüli teljesítményt nyújtó Bács-Kiskun megyei orvos és egészségügyi szakdolgozó került a nyilvánosság fókuszába.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA