• A gyermekbántalmazásokkal kapcsolatos jelzések kezelését vizsgálják jövőre a hivatalok

    Szerző:
    WEBBeteg

    A gyermekbántalmazásokkal kapcsolatos bejelentéseket vizsgálják jövőre a kormányhivatalok szociális és gyámhivatalai, azt, hogy az ilyen esetekre utaló jelzéseket, észleléseket a gyermekjóléti szolgálatok hogyan kezelik.

    A kormany.hu-n csütörtökön közzétett - Czibere Károly, a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára által aláírt - országos hatósági ellenőrzési terv szerint a szociális és gyámhivataloknak azt kell célzottan vizsgálniuk, hány gyermekbántalmazás esetében történt bejelentés és ezek nyomán a gyermekjóléti szolgálatoknál vagy a járási hivataloknál megtették-e a szükséges intézkedéseket, tettek-e feljelentést ezekben az ügyekben a bántalmazóval szemben.

    Hirdetések

    A dokumentum szerint külön figyelmet kell fordítani arra is, hogy a gyermekvédelmi észlelő-, és jelzőrendszer tagjai megfelelően együttműködnek-e egymással például a gyerekeket veszélyeztető tényezők felismerésében és kezelésében.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A gyermekvédelmi szakellátásban jövőre azt is vizsgálni fogják, hogy a gyerekek megkapják-e a testi, értelmi, érzelmi és erkölcsi fejlődésüket elősegítő, az életkoruknak, egészségi állapotunknak és egyéb szükségleteiknek megfelelő gondozói, nevelői, lakhatási ellátást, valamint hogy érvényesül-e a szakellátási intézményben élő gyerekek szabadidőhöz, pihenéshez való joga.

    A vizsgálatok megállapításairól valamint az ezzel kapcsolatos szakmai, javaslatokról összegzést kell készíteni az Emberi Erőforrások Minisztériuma gyermekvédelmi és gyámügyi főosztályának.

    A dokumentum szerint továbbá a szociális és gyermekjóléti szolgáltató tevékenységek ellenőrzésénél vizsgálni kell azt is, hogy az idősek nappali ellátásában az érintettek milyen szolgáltatásokat kapnak.

    Az ellenőrzési terv szerint a családok átmeneti otthonánál az ellátások megszűnésének, megszüntetésének módjait kell kiemelten vizsgálni, valamint ezzel összefüggésben a gyermekjóléti szolgálattal való együttműködést.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Földimogyoró-allergia

    Dr. Hidvégi Edit

    A tünetek súlyossága az enyhe irritációtól az életveszélyes reakcióig terjedhet.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Magánellátás egészségpénztárral - Mi várható a jövőben?

    Magyarországon is egyre többen fordulnak ma már a magánrendelőkhöz, magánkórházakhoz. Mire számíthatunk abban az esetben, ha úgy döntenénk, egészségpénztári tagként magánellátásban szeretnénk részt venni, és mire lehet készülni a jövőben?

    Ezeket az ellátásokat vesszük igénybe a magánorvosnál

    Szakorvosi ellátásokra, diagnosztikai vizsgálatokra, valamint kisebb sebészeti beavatkozásokra fordítjuk a legtöbb összeget a magánszektorban, ahová leginkább a fiatalok és a családosok járnak.

    Pedofília és gyermekbántalmazás - Mit lehet tenni?

    A pedofília görög eredetű kifejezés, a "gyermek" és a "szeretet" szavakból tevődik össze. Az elsőre ártalmatlannak hangzó megnevezés mögött azonban súlyos szexuális aberráció húzódik meg, a serdülőkort el nem ért gyermekek iránti szexuális jellegű vonzalmat takarja.

    A betegségek tagadásának pszichológiája

    Számos olyan betegség létezik, melynek elszenvedői azért nem fordulnak orvoshoz, mert a betegséghez kapcsolódó szégyen, továbbá a társadalom irányából megfigyelgető megbélyegzés hátráltatja őket abban, hogy a gyógyulás útjára léphessenek. Emiatt sok esetben megfigyelhető, hogy a betegségtudat helyébe a hárítás és tagadás lép, amely veszélyes következményekkel járhat.

    Ötszázötvenen vesznek részt a vizes vb egészségügyi biztosításában

    Az Országos Mentőszolgálaton és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatán kívül 550 fős egészségügyi személyzet lesz jelen a 17. FINA Világbajnokság versenyhelyszínein.

    Az inkontinencia kezelése - Elmélet a gyakorlatban

    Aláírtak azt az inkontinenciáról szóló szakmaközi stratégiai megállapodást, aminek fő célja a korábban az EMMI által már kihirdetett szakmai irányelvben foglaltak napi ellátásban történő maradéktalan megvalósítása.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA