• Egészségügyi rendszer Angliában - Mire számíthat?

    Szerző:
    WEBBeteg

    Egyre többen próbálnak szerencsét külföldön a vonzóbb fizetés és/vagy a kedvezőbb gazdasági körülmények miatt. Ha külföldön élünk, gondolnunk kell az egészségünkre is. Vajon az egészségügyi szektorban is ugyanarra a magas színvonalra számíthatunk?

    Péter az angliai NHS-en belül megélt tapasztalatai alapján a legrosszabbra készíti fel kivándorló társait. Két perces vizitek, fájdalmas hetek és az orvos többszöri elutasítása után, egy magyarországi nyaralás alkalmával próbált utánajárni, hogy mi okozhatja az egyre fájdalmasabb tüneteit. Magyar orvosok segítségével jóindulatú gerincdaganatot diagnosztizáltak nála, és a mielőbbi kezeléssel megelőzték egy bénulás kialakulását.

    Egy tanulságos történet arról, hogy a sok kritika ellenére többen még mindig inkább a magyar egészségügyet választják.

    Péter  teljes története itt olvasható.

    Az angol egészségügy

    „Az egészségügy irányítását az Országos Egészségügyi Szolgálat (National Health Service, NHS) látja el. A mindenki számára ingyenes és egyenlő mértékben hozzáférhető rendszer biztosítása alapelvnek számít. A bejelentett munkavállalók fizetik az egészségügyi hozzájárulást – a magyar társadalombiztosításhoz hasonló módon -, ezért cserébe ingyenes orvosi ellátás jár. A házi orvosi rendelők rendszere is hasonló a magyarországihoz: a brit állampolgároknak a lakóhelyükhöz legközelebb eső rendelőben kell ellátásért jelentkezniük. A szigetországban sem számít ritka esetnek, hogy a szakrendelésre hónapokat várjanak. A munkáltatók maximálisan 28 hétig fizethetnek táppénzt alkalmazottaiknak.”

    (WEBBeteg)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Diabétesz, inkontinencia

    B. M., szakfordító

    Összefüggés van a hólyag működészavara és a cukorbetegség között.

    Itt nem számít a kapcsolatrendszer és a pénz

    Napjainkban több millió magyar ember él országhatárainkon kívül - kalandot keresnek, szerencsét próbálnak vagy egyszerűen csak belekényszerülnek. Néhány évvel ezelőtt a WEBBeteg.hu egykori orvosszakértője is úgy döntött, hogy inkább egy olyan országban nyújt segítséget, ahol a kapcsolatrendszer és a pénz helyett a tehetség és az elvégzett munka számít. Gondolatok a hazai oktatási rendszerről, az egészségügyről és a magyarok megítéléséről - beszélgetés Dr. Csuth Ágnessel.

    Segítünk felismerni a betegségeket - Így végezze az önvizsgálatokat

    Nem lehet elégszer hangsúlyozni a tényt, hogy egy-egy daganatos elváltozás korai észlelése és a korai szakaszban adott orvosi kezelés jelentősen megnöveli a túlélési esélyeket. Ennek tükrében igen fontos, hogy bizonyos önvizsgálatokat havi rendszerességgel mindenki végezzen el. Milyen önvizsgálatok ajánlottak?

    Az idegrendszer befolyásolhatja a daganatos megbetegedések előfordulását

    Ha valaki hosszan stresszben él, annak az idegrendszere, majd az immunrendszere is legyengül. Összefüggést találtak a legyengült idegállapot, a szív- és érrendszeri, illetve a daganatos betegségek kialakulása között. Fontos tehát, hogy a stressz napi szinten kezelve legyen, mert hosszú távon komoly betegségek kialakulását okozhatja.

    Kevesebbszer alakul ki daganatos betegség az allergiásoknál

    Mivel az allergia tulajdonképpen az immunrendszer túlzott válasza, így azoknál, akik allergiásak, ritkábban alakul ki daganatos betegség, mivel a fokozott immunválasz a degenerált sejtosztódást is megtámadja.

    Civilizációs betegség? A halálos ítélet? - Tévhitek a rákról

    Ma még sokan úgy tekintenek a rákra, hogy egyenlő a halálos ítélettel. A negatív hiedelmek erősebbek, mint a daganatos betegségekkel kapcsolatos tudás. A gyógyuláshoz is hozzájárul, ha a betegséggel kapcsolatos tudásunk nem a tévhitekre épül.

    Az oltásellenes mozgalom érvei és a valódi válaszok - Tények és tévhitek

    Az oltások az orvostudomány egyik legnagyobb vívmányai, ennek ellenére sokan ellenzik azokat. Felnőttkorban a mi döntésünk, hogy beoltatjuk-e magunkat egy-egy betegség ellen, azonban súlyosabb a felelősségünk, ha a gyermekeink vakcinázásáról döntünk. Olvassa el a gyakori tévhiteket, és szabaduljon meg a kételyektől!

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA