• Facebook, TV és a tinik egyéb káros szenvedélyei

    Szerző:
    WEBBeteg

    Az amerikai tizenéves Facebook felhasználók és a szuggesztív TV műsorok tinédzser rajongói többen isznak, dohányoznak, drogoznak, mint azok a fiatalok, akik kevésbé vannak kitéve az ilyen média hatásainak.

    Egy tengerentúli felmérésben ezer amerikai fiatal (12 és 17 év közöttiek) és szüleik vettek részt. Hetven százalékuk napi rendszerességgel látogatja a közösségi oldalakat.

    A Facebook és a hasonló lapok használói közül ötször többen dohányoznak, (10 százalék 2 százalék ellenében) háromszor többen fogyasztanak alkoholt (26 a 9 százalék ellenében) és kétszer annyian (13 százalék a 7 ellenében) élnek marihuánával.

    Hirdetések

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Nagyjából a fiatalok egyharmada néz fiataloknak (fiatalokról) szóló amerikai tévéműsorokat, sorozatokat. Közöttük kétszer többen dohányoznak és élnek alkohollal, mint azok közt, akik nem néznek ilyen műsorokat. Ez nem azt jelenti, hogy kizárólag ezeknek a műsoroknak a megnézése miatt váltak függőkké, de nem kizárható hogy hatással van rájuk a média.

    „Az eredmények felkavaróak.” - nyilatkozták a felmérés készítői. ”Tisztán kimutatható, hogy ezek a műsorok és közösségi hálók, amik az egész világon hozzáférhetőek, mennyire megnövelik az esélyét annak, hogy gyerekek cigaretta-, alkohol-, vagy drogfüggővé váljanak.”

    A vizsgált gyerekek szüleinek 90 százaléka úgy véli, nem lehet a közösségi média olyan hatással a gyerekeikre, hogy italozni, dohányozni, vagy drogozni kezdjenek. Azt is kimutatták, hogy a szülők 64 százaléka nem is figyel rá, hogy mit csinálnak a gyerekeik a közösségi oldalakon.

    (DRportal - Forrás: medscape.com)

     

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Sarcoidosis

    Dr. Lajtos Melinda

    A betegség jelentősége abban áll, hogy kórlefolyása nem jósolható meg.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Dohányzás - A leszokás módszerei

    A dohányosok - akár hiszik, akár nem - nikotinfüggőségben szenvednek. A cigarettázás során felszabaduló káros anyagok számos betegség okozójaként károsítják az egészséget és megrövidítik az illető életét.

    10 tipp a dohányzásról való leszokáshoz

    Abbahagyom a dohányzást - bizonyára sokaknak ismerősen hangzik ez a fogadkozás. Cikkünkben olvashat néhány tanácsot, melyek megkönnyítik búcsúját a cigarettától.

    Mi mindenre jó a pálinka? Tényleg van gyógyító hatása?

    Mint a tengeri hajósoknak a rum, a magyar embernek a pálinka volt az univerzális, külsőleg-belsőleg használható csodagyógyszer. Milyen előnyei és hátrányai vannak a fogyasztásának?

    Halálos alkoholmegvonás: a delirium tremens

    A delirium tremens olyan akut krízishelyzet, mely hirtelen alkoholmegvonás talaján fejlődik ki és potenciálisan halálos kimenetelű lehet. A jelenség az alkoholfüggőség által kialakított akut fizikális elvonási tünetek egyik legsúlyosabb formája.

    Az egészséges élet tükröződik az arcon

    Nagyon egyszerű tény, hogy amit beviszünk a szervezetbe, az sejtszinten befolyásolja a működését. A méreganyagok terhelik a szerveket és zavart okozhatnak. A bőr a szervezet egyik jelző felülete, az is látszik rajta, ha valaki egészségesen él, és az is, ha nem. A dohányos ember bőre például láthatóan szürkébb lesz. De a gyulladásos folyamatoknak is sok esetben tünete lesz az arcon.

    Alkoholizmus - Mit tehetnek a hozzátartozók?

    Kedves Doktornő, mit tehetnek a családtagjai azért a 78 éves férfiért, aki napi 4-6 üveg sört, 3-4 felest iszik, ettől rendkívül agresszívé és önveszélyessé válik. Ő maga nem ismeri be, hogy problémáit az ital okozza. Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA