• Hétvégén is adhat vért

    Szerző:
    WEBBeteg

    Szombatonként is szervez véradást a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete forró évszakban a megnövekedett vérigény miatt.

    Nyár derekán a véradók többsége szabadságra megy, miközben a vérszükséglet gyakran megemelkedik a nagyrendezvények, a nagy forgalom és az operációk miatt. Hétvégén is adhatnak vért Hajdú-Biharban a segíteni vágyó lakók és az itt nyaralók, mert a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete szombatonként strandokon, szabadidős programokon szervez véradásokat nyár végéig.

    Július 26-án Hajdúböszörményben a Bocskai Gyógyfürdőben 9 és 13 óra között várják a donorokat, s augusztus 2-án a hajdúnánási Városi Gyógyfürdőben 11-től 16-30-ig. Egy hét múlva Polgáron a Városgondnokság épületében adhatnak vért a donorok 9.00-15.30 között, majd a strandon a Vámpírok éjszakája című parádét élvezhetik.

    A hajdúböszörményi III. Hajdúsági Expo és hivatalos magyar amatőr traktorhúzó bajnokságon is tartanak véradást a vöröskeresztesek 12.00-től 14.30-ig a Széchenyi István Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégiumban. A következő szombaton Hajdúdorogon a Strandfürdőben 14.00 órától adhatnak vért a donorok 17.00 óráig.

    Természetesen hétköznap továbbra zakatolnak a véradások. Ezen a héten Újtikosra, Nyírmrátonfalvára települ ki véradással a jótékonysági szervezet július 23-án; Téglásra és Balmazújvárosra 25-én. Mint egész évben, hétfőn, szerdán és pénteken 7.30-tól 17.00 óráig a Debreceni Regionális Vérellátó Központban várják a donorokat.

    Hirdetések

    Nyer vele a donor is

    Nagyon fontos, hogy a donorok bőségesen fogyasszanak folyadékot és a napszaknak megfelelően étkezzenek. A jelentkezőket csak eredeti TAJ-kártyával, személyi igazolvánnyal és lakcímkártyával tudják regisztrálni.

    A véradással a donor is nyer, hiszen – más helyzetben költséges – egészségügyi szűréseken esik át minden vérkészítmény.

    (Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete)

     

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Sarcoidosis

    Dr. Lajtos Melinda

    A betegség jelentősége abban áll, hogy kórlefolyása nem jósolható meg.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Az ajakherpesz nyáron is kísért - Megelőzés és kezelés

    Az évszakok váltakoznak, bizonyos vírusok viszont egész évben támadhatnak. Ilyen az ajakherpesz vírusa is, mely a meleg, napos időben is fertőzhet. Tippjeink segítségével azonban megelőzhető, hogy tönkretegye a nyarat!

    Miért híznak nyáron a gyerekek?

    A hosszú nyári szünetben sokkal nehezebb megoldani a gyerekek étkezését, így könnyebben előfordulhat, hogy az iskolások azt esznek, amit éppen találnak otthon, vagy gyorsételekre költik a zsebpénzüket.

    Véradónak lenni jó!

    Június 14-én ünnepeljük a Véradók Világnapját. Amellett, hogy másokon segíthet vele, a véradás a véradó esetleges fertőző betegségeire is fényt deríthet. Melyek ezek? A WEBBeteg szerkesztői rendszeres véradók, csatlakozzon Ön is, adjon vért, és mentsen meg három életet!

    Hogyan válasszon megfelelő lábbelit nyárra?

    Milyen szempontokat vegyen figyelembe lábbelivásárlásnál? Hasznos tanácsok.

    Sok betegségnél lehet segítség a plazmaadás

    A vérplazmaadás olyan gyógyszerek előállítását teszi lehetővé, amik a vérzékenységben szenvedő vagy az immunhiánnyal született betegek életét segítik. A plazmaadás során a vér alakos elemeit visszaadják a donornak, és a saját plazmát 72 óra alatt pótolja a szervezet.

    Vérplazmát adnék - Mire figyeljek?

    A plazmaferezis a véradás egyik formája, a levett plazmafolyadék gyógyszerkészítmények előállításához szolgál alapanyagul. Fontos hangsúlyozni, hogy ez nem véradás! Mi a különbség?

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA