• Idén is 12 ezer beteg értékeli az Astellas-díjra jelölt szakdolgozói csoportok munkáját

    Szerző:
    WEBBeteg

    A 2014-es Astellas-díj – Az év egészségügyi szakdolgozója pályázaton felterjesztett mintegy félszáz csoportnál már javában zajlik a kötelezően előírt 21 napos betegelégedettségi felmérés.

    A jelölt csapatok átlagos havi forgalma alapján idén mintegy 12 ezer beteg és hozzátartozó fejezheti ki véleményét a nővérek és ápolók munkájával, a páciensekhez való hozzáállásával kapcsolatban. Míg a vezetők méltatása a csoportok tagjainak szakmai hozzáértéséről, addig a betegek észrevételei emberségükről és figyelmességükről tesznek tanúságot.

    Az Astellas Pharma, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, a Magyar Kórházszövetség és a négy hazai egyetemi klinikai központ közös szervezésében idén negyedik alkalommal meghirdetett pályázat ismét a példaképként állítható, emberileg és szakmailag egyaránt kiemelkedő teljesítmények felkutatását és a nyilvánosság előtti bemutatását tűzte ki céljául.

    Hirdetések

    „A pályázaton olyan szakembereket, illetve munkaközösségeket kívánunk elismerni, akik szakmai felkészültségükkel, elhivatottságukkal, személyes példamutatásukkal erősítik e hivatás presztízsét, életútjuk pedig mind a szakmát gyakorlók, mind pedig a pályára készülők előtt követendő mintaként szolgálhat. Számos felmérés igazolja, hogy a gyógyulás folyamatában az egészségügyi dolgozók szakmai felkészültsége és tapasztalata mellett az emberség, az empátia és a kölcsönös bizalom is meghatározó szerepet kap. Mivel a szakmaiság és az emberség egymást kiegészítő, egyformán fontos jellemzői a legkiválóbbaknak, ezért különösen indokolt, hogy a minősítés során a szakmai vezetők értékelése mellett a jelöltekkel kapcsolatba kerülő betegek is kifejezhessék véleményüket, tapasztalataikat.” – nyilatkozta Dr. Markovich György, az Astellas-díj egyik alapítója.

    Vészhelyzet, elsősegély

    Az idei pályázatra három szakterületről összesen 47 érvényes csoportos jelölés érkezett, amelynek révén több mint 800 egészségügyi szakdolgozó napi teljesítményére sikerült ráirányítani a nyilvánosság figyelmét. Egyéni kategóriában még 2014. június 24-ig várják a felterjesztéseket a szervezők, az ünnepélyes eredményhirdetésre és a díjak átadására a tervek szerint 2014. július 11-én kerül sor. Valamennyi idei jelölt adatlapja megtekinthető az alábbi linken (a lista folyamatosan frissül): www.evszakdolgozoja.astellasdij.hu/candidates

    Pályázati információk: www.astellasdij.hu/evszakdolgozoja

    Facebook: www.facebook.com/astellas.azevszakdolgozoja

    (www.astellasdij.hu/evszakdolgozoja)

     

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Már csoportok is jelölhetők az Astellas-díj - Az év orvosa pályázaton

    Nyolcadik alkalommal hirdették meg ma a legkiválóbb és legemberségesebb hazai orvosok felkutatására és elismerésére létrehozott Az év orvosa pályázatot.

    Dr. Kelemen Edit: a koraszülött részleg az én kábítószerem

    Ez egy nagyon szűk terület. Vagy nagyon szereti az ember, vagy kijelenti, hogy soha nem akar koraszülötthöz nyúlni – nyilatkozta a WEBBeteg.hu portálnak az Astellas-díj – Az év orvosa pályázat közönségdíjasa dr. Kelemen Edit, kecskeméti csecsemő- és gyermekgyógyász, neonatológus.

    48 csapat az Az év egészségügyi szakdolgozója 2014 pályázat csoportos jelöltjei között

    2014. május 19-én lezárult az Astellas Pharma, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, a Magyar Kórházszövetség, valamint a négy hazai klinikai központ közös szervezésében idén negyedik alkalommal meghirdetett Astellas-díj – Az év egészségügyi szakdolgozója pályázat csoportos jelölési időszaka.

    Orvosokat és egészségügyi szakdolgozókat ünnepelt ma Bács-Kiskun megye

    Az Astellas-díjhoz kapcsolódó pályázatok történetében már eddig is számos, rendkívüli teljesítményt nyújtó Bács-Kiskun megyei orvos és egészségügyi szakdolgozó került a nyilvánosság fókuszába.

    Astellas-díj – Az év egészségügyi szakdolgozója pályázat negyedszerre

    2014 áprilisában negyedik alkalommal indul útjára az egészségügyi szakdolgozói hivatás, a kiemelkedő szakmai teljesítmények méltó elismeréséért és a pályán maradás erősítéséért életre hívott Astellas-díj – Az év egészségügyi szakdolgozója pályázat.

    A WEBBeteg különdíjjal jutalmazta a marosvásárhelyi Népújság munkatársát

    Az Astellas-díj - Az év orvosa, valamint a Média az orvosokért pályázatok eredményhirdetésén egy különleges elismerés átadására is sor került: Bodolai Gyöngyi, a marosvásárhelyi Népújság munkatársának "Mindig készenlétben" című cikkét a WEBBeteg.hu portál különdíjjal ismerte el. Az újságírónőnek a díjat portálunk az orvos-beteg közötti bizalom erősítése miatt ítélte oda.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA