Még 3 napig élt a lélegeztetőgépről való lekapcsolás után

szerző: Cs. K., fordító - WEBBeteg
megjelent:

A megtört szívű férfi, aki beleegyezett abba, hogy feleségét lekapcsolják az őt életben tartó gépekről, csak később tudta meg, hogy a nő ezután még 3 napig élt.

Az angliai West Bromwich kórház orvosai azt mondták a 65 éves Malcom Greenhillnek, hogy felesége pár perccel a gépekről való lekapcsolás után már nem fog élni, így a férj miután elköszönt a haldokló nőtől, hazament, hogy közölje gyermekeikkel édesanyjuk halálhírét. A 62 éves nő megbotlott, és legurult házuk emeleti lépcsőjéről. A férj talált rá a mozdulatlan testre, így került kórházba, ahol agyvérzést állapítottak meg nála. Mivel az orvosok szerint menthetetlen volt, és csak a gépek tartották életben, a férj beleegyezett a gépekről való lekapcsolásba.

Mikor három nappal később betelefonált a kórházba, hogy a temetés megszervezéséhez egyeztessen a holttest kiadásáról, sokkoló hírt kapott: a felesége még mindig él és magától lélegzik. A család azonnal a kórházba sietett, és a nő aznap este bekövetkező haláláig mindvégig vele volt.

Mesterséges kóma: Mikor választják ezt az orvosok?

Amikor az agy jelentős mértékben sérül, megduzzadhat, akárcsak a bokánk vagy térdünk egy komolyabb sérüléskor. Bármilyen szöveti sérülés a testben, függetlenül annak elhelyezkedésétől duzzanattal jár. Mesterséges kóma: Mikor választják ezt az orvosok?

A férfi teljes körű vizsgálatot szeretne, hogy kiderüljön, kinek a hibájából kellett kétszer is végignéznie felesége halálát. Amint azt a bíróságon is elmondta, nem hagyta volna el a felesége betegágyát, ha tudja, hogy az asszony még életben van. Ám mivel az orvosok azt mondták, semmit nem tehetnek a nőért, akit csak a lélegeztetőgép tart életben, és szerintük nincs értelme meghosszabbítani annak szenvedését, a férj beleegyezett a lekapcsolásába.

A családot felháborítja, hogy 3 napig senki nem szólt nekik arról, hogy az asszony életben van, és a beteg teljesen magára volt hagyva. Nemhogy nem hívta őket senki, de csak akkor derült fény a dologra, mikor a férj telefonja után a kórház hullaházában nem találták a nő holttestét.

A férj szombaton kapcsolta le a lélegeztetőgépet, s akkor azt mondták neki, kedden érdeklődjön a holttest kiadásáról. Így, és csak ekkor derült ki, hogy a nő még mindig a betegosztályon fekszik.

A halottkém a nyomozást három hónapra elnapolta a meglehetősen rendkívüli fordulatra hivatkozva, illetve hogy ideje legyen arra, hogy pontos orvosi információkhoz jusson, és kideríthesse, mi is történt valójában a köztes napokon.

A kórház szóvivője támogatásáról biztosította a családot. Szerintük hatalmas kommunikációs hiba történt a család és a kórház alkalmazottai között, és minden tudásukkal segítik a nyomozás mielőbbi lezárást, a felelős megtalálását.

(WEBBeteg - Cs.K., fordító; Forrás: dailymail)

Cikkajánló

Fogantatás előtt
Fogantatás előtt

Életmódváltásra is szükség lehet.

Hát- és derékfájás
Hát- és derékfájás

Mire utalhat, ha reggel tapasztalja?

WEBBeteg - Dr. Fehér Gergely, neurológus
WEBBeteg - Dr. Fehér Gergely, neurológus
WEBBeteg - Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, Dr. Kerekes Éva, Dr. Fehér Gergely
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.