• Orvosokat és egészségügyi szakdolgozókat ünnepelt ma Bács-Kiskun megye

    Szerző:
    WEBBeteg

    Az Astellas-díjhoz kapcsolódó pályázatok történetében már eddig is számos, rendkívüli teljesítményt nyújtó Bács-Kiskun megyei orvos és egészségügyi szakdolgozó került a nyilvánosság fókuszába.

    Közülük többen az élmezőnyben végeztek, hatan pedig a legjobbaknak járó díjat is elnyerték. Emberségük és példamutató szakmai teljesítményük elismeréseként a pályázatokat gondozó Astellas Pharma, valamint a Bács-Kiskun Megyei Kórház ma a megyei Katona József Könyvtár dísztermébe hívta a megye és Kecskemét város elöljáróit, valamint az egészségügyi intézmények vezetőit, hogy a pályázatokon sikeresen szerepelt egészségügyi szakembereken keresztül a megye valamennyi orvos- és szakdolgozó kiválósága előtt közösen hajtsanak fejet.

    Az ünnepségen jelenlévő, az Astellas-pályázatokon korábban felterjesztett szakembereket először
    Dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója köszöntötte, aki örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy a kórház az Év orvosa és az Év egészségügyi szakdolgozója pályázatokon évek óta a legeredményesebbek között tudott lenni. Az eseményen részt vett Bányai Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, aki beszédében a megye egészségügyi integrációjának sikereire, a gyógyintézményekben zajló fejlesztésekre is kitért. Dr. Zombor Gábor, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere a Megyei Kórház egykori főigazgatójaként is méltatta az ünnepelt orvosok és ápolók sikereit, kiemelve, hogy emberségükkel, szakmai felkészültségükkel, személyes példamutatásukkal nemcsak a megye, hanem a hazai egészségügy elismertségét is erősítik.

    Hirdetések

    A rendezvényen bemutatásra kerültek az Astellas-pályázatokon korábban döntőbe jutott és díjazott Bács-Kiskun megyei szakemberek: Dr. Kelemen Edit, a Megyei Kórház koraszülött részlegének vezetője, aki idén vehette át az év orvosának járó Astellas-közönségdíjat, Dr. Sántha Beáta főorvos, az Arc-, Állcsont, Szájsebészeti és Fül-Orr-Gégészeti Osztály osztályvezető-helyettese, a 2012-es Év Orvosa pályázat közönségdöntőse, Dr. Szelei Béla, a Központi Radiológiai Osztály vezetője, a 2012-es Év Orvosa pályázat szakmai döntőse, valamint Dr. Ruzsa Zoltán, az Invazív Kardiológiai Részleg vezetője, aki 2013-ban került a diagnosztikai szakterület döntősei közé. Az orvos díjazottak mellett bemutatkozott az ünneplő közönségnek Czikó Gáborné, a Megyei Kórház kiskunfélegyházi telephelyének vezető asszisztense is, aki a 2012-es Astellas-díj – Az év egészségügyi szakdolgozója pályázaton vehette át a legjobbnak járó elismerést.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Dr. Markovich György, a díjat alapító Astellas Pharma ügyvezető igazgatója köszöntő beszédében örömét fejezte ki, hogy a hét esztendővel ezelőtt életre hívott civil kezdeményezés mára rangos társadalmi és szakmai összefogássá érett és így a pályázatokon keresztül évről-évre egyre több nagyszerű teljesítmény elismerésére adnak lehetőséget. Az ünnepi rendezvényen Dr. Markovich György – az Astellas Pharma nevében – a Bács-Kiskun Megyei Kórházban évek óta eredményesen működő Onko Klub fejlesztésére 500.000 forint összegű adományt ajánlott fel.

    „A jó teljesítményhez, a gyógyítás eredményességéhez kell egy csapat” – foglalta össze az ünnepség lezárásaként tartott beszédében Dr. Mészáros János, a GYEMSZI területi igazgatója, hangsúlyozva, hogy az egészségügyi ellátás sikerében a szakmai felkészültségen túl az emberi magatartás is meghatározó szerepet játszik, és ebben valamennyi ma elismert gyógyító és ápoló példaként állítható.

    A rendezvényen a 2013-as Astellas Gyermekrajz Pályázat legszebb alkotásaiból készült, közel 50 rajzot bemutató kiállítás megnyitójára is sor került, amelyet a nagyközönség az elkövetkezendő hetekben a megyei Katona József Könyvtár Gyerekvilágában tekinthet meg.

    Az Astellas-díjhoz kötődő pályázatokról a www.astellasdij.hu weboldalon olvashatnak bővebben.

    (www.astellasdij.hu)

     

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Gasztroparézis

    Dr. Felszeghy Enikő

    Az étkezési szokások megváltoztatása mellett milyen kezelés jöhet szóba?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Itt nem számít a kapcsolatrendszer és a pénz

    Napjainkban több millió magyar ember él országhatárainkon kívül - kalandot keresnek, szerencsét próbálnak vagy egyszerűen csak belekényszerülnek. Néhány évvel ezelőtt a WEBBeteg.hu egykori orvosszakértője is úgy döntött, hogy inkább egy olyan országban nyújt segítséget, ahol a kapcsolatrendszer és a pénz helyett a tehetség és az elvégzett munka számít. Gondolatok a hazai oktatási rendszerről, az egészségügyről és a magyarok megítéléséről - beszélgetés Dr. Csuth Ágnessel.

    46407 vokssal ért véget június 2-án éjfélkor a szavazás

    Lezárult az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyi Államtitkárságának égisze alatt szervezett Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat második szakasza: az internetes szavazás. Rengetegen szurkoltak orvosukért, így két héten át folyamatosan négyóránként szavaztak,hogy meghálálják a TOP listás praxisok áldozatos munkáját.

    Az oltásellenes mozgalom érvei és a valódi válaszok - Tények és tévhitek

    Az oltások az orvostudomány egyik legnagyobb vívmányai, ennek ellenére sokan ellenzik azokat. Felnőttkorban a mi döntésünk, hogy beoltatjuk-e magunkat egy-egy betegség ellen, azonban súlyosabb a felelősségünk, ha a gyermekeink vakcinázásáról döntünk. Olvassa el a gyakori tévhiteket, és szabaduljon meg a kételyektől!

    Ezeket a tüneteket nem szabad félvállról venni

    Fiatalabb korban az egészségügyi ismeretek és panaszok csak nagyon kevéssé foglalkoztatnak bárkit is. Pedig rengeteg ok van arra, hogy ne csak az idősebbek figyeljenek jobban egészségükre - következzenek azok a tünetek, amik mellett nem szabad szó nélkül elmenni.

    Gondolatok az orvos-beteg kapcsolatról

    Az egészségügy válsága a világ számos országában érzékelhető. Eltekintve az egyes régiók aktuális nemzetgazdasági, politikai irányvonalaitól, nem lehetséges-e, hogy az orvosokba vetett bizalom megrendülését az eltérő adottságú környezetekben hasonló folyamatok lejátszódása okozza?

    Országjelentés: az összes halálozás egynegyede elkerülhető lett volna!

    A szív- és érrendszeri betegségek tartoznak hazánkban a fő halálokok közé, ezek hátterében pedig olyan rizikófaktorok vannak, mint a dohányzás, elhízás és a túlzott alkoholfogyasztás. A daganatos megbetegedések a dobogó második fokára kerültek.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA