• Egy lépéssel a betegségek előtt

    Szerző:
    WEBBeteg

    Ha rendelkezünk egészségbiztosítással nemcsak későbbi egészségügyi többletkiadásainkat fedezhetjük, hanem rövid várakozási idővel, beutaló nélkül is igénybe vehetjük a megelőző jellegű szűrővizsgálatokat.

    A téma cikkei

    3/1 Egészségbiztosítás - Önnek is szüksége lehet rá!
    3/2 Egészség hálapénz nélkül - Kiszolgáltatottság helyett minőségi magánellátás
    3/3 Gyors, kényelmes orvosi ellátás korlátok nélkül

    Közhely, hogy minél korábbi stádiumban diagnosztizálnak egy betegséget, annál nagyobb az esély a teljes gyógyulásra. Ennek ellenére a magyar lakosságnak csak elhanyagolható hányada jár megelőző céllal orvoshoz. Egyik lehetséges magyarázat, hogy a szűrési jellegű ellátások nagy részéhez háziorvosi beutaló szükséges, ami a folyamat időigényét jelentősen megnöveli, másrészt bizonyos szűrővizsgálatok csak orvosilag indokolt esetben vehetőek igénybe.

    A szolgáltatás-finanszírozó egészségbiztosításoknál a legtöbb esetben a biztosítottnak lehetősége van olyan szolgáltatási csomagot választani, mely magában foglalja a prevenciós vizsgálatokat, vagy kiegészítő szolgáltatásként is megvásárolhatja meglévő vagy választandó csomagjához.

    Hirdetések

    A szűrővizsgálatok köre biztosítónként és szolgáltatási csomagonként eltér, de jellemzően belgyógyászati szakvizsgálat, EKG, mellkasröntgen, hasi és kismedencei ultrahang, hölgyek esetében nőgyógyászati, férfiaknál urológiai, illetve laborvizsgálatok alkotják a kínálatot, melyek nagyban hozzájárulhatnak a Magyarországon fő halálozási tényezőnek számító szív- és érrendszeri megbetegedések, rosszindulatú daganatok, illetve a cukorbetegség korai stádiumban történő felismeréséhez a szűrővizsgálatokon résztvevők életkilátásai így jelentősen javulhatnak.

    Egészségbiztosítás

    Egyre több biztosító jelenik meg a piacon a legkülönbözőbb csomag ajánlatokkal. A legnagyobb eltérések a biztosítással fedezett egészségügyi szolgáltatásokban tapasztalhatók, az igénybe vétel módja, és ennél fogva a díjak szerint. A közös előnye a magán-egészségügyi ellátást biztosító szolgáltatási csomagoknak, hogy lehetővé teszik a várakozás nélküli, akár korlátlan orvosi ellátást. Aloldalunkon hasznos információkat talál a rendszer működésével, és a piacvezető biztosítók ajánlataival kapcsolatban.

    (WEBBeteg)

     

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiégés szindróma

    Dr. Balogh Katalin

    Azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Szűréssel az egészségért

    Szerencsére egyre többen ismerik fel a szűrővizsgálatok fontosságát. A betegségmegelőzésben ez lenne az egyik legfontosabb elem, hiszen számos betegség csak akkor ad tünetet, ha már nagy a baj.

    Mekkora esélye van, hogy 5 éven belül meghal? - Becslés vérteszttel

    Jelenleg több száz olyan konkrét betegség létezik, amelynek a diagnosztikai kritériumaihoz, azaz, hogy fennáll-e a betegség vagy sem, elegendő egy egyszerű vérvizsgálat. A vérben előforduló különböző eltérések lehetnek kórjelzőek, előszűrésnek tehát kiváló a vérvétel, nem helyettesítik azonban a pontos diagnosztikát.

    Menedzserszűrés - Amit a vizsgálatokról tudni kell

    A menedzserszűrés kifejezetten a menedzserek esetleges betegségeinek, egészségügyi problémáinak kiszűrését célozza meg. Az átfogó vizsgálatok kiterjednek valamennyi fontos szerv, az anyagcsere-folyamatok és a keringési rendszer állapotának és működésének felmérésére.

    A sport is segít a fiatalság megőrzésében

    Csonka Pici rendszeresen jár kardioedzésre, számára a fittség az egészség része. Ezenkívül évente minden egészségügyi ellenőrzést elvégeztet. A megelőzésben hisz, de mivel a színész híres a betegségfóbiájáról, ha valamilyen tünetet észlel, rögtön orvoshoz fordul.

    Mit tegyünk mellünk egészségéért?

    Természetesen minden nő hallott már arról, hogy rendszeresen el kell járni szűrővizsgálatra, ám ezen kívül még van pár dolog, amivel segíthetünk megőrizni melleink egészségét.

    A szűrővizsgálatok elhanyagolása végzetes kimenetelű is lehet

    Sokan csak akkor fordulnak orvoshoz, ha már nagy a baj, vagy ha már elviselhetetlenek a tünetek. Ilyenkor sok esetben már halmozott probléma van jelen, és néha az időveszteség végzetes következménnyel jár. Fontos, hogy rendszeres szűrővizsgálatokkal időben, korai stádiumban legyen a betegség felismerve, így a legtöbb esetben teljes lesz a gyógyulás.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA