• Meghirdették Az év gyógyszerésze pályázatot

    Szerző:
    WEBBeteg

    Meghirdették Az év gyógyszerésze pályázatot, az érdeklődők április 30-ig jelölhetik kedvenc gyógyszerészüket a verseny honlapján.

    Szakmai kontroll alatt működnek a gyógyszertárak


    Mostanra gyógyszerészi szakmai kontroll alatt működnek a gyógyszertárak, a múlt év végi adatok szerint a gyógyszerészi tulajdonrész csaknem az összes patika esetében elérte a 25 százalékot - közölte az egészségügyi államtitkárság. Már szakmai kontroll alatt működnek a gyógyszertárak.>>

    A szavazatok alapján összesen húsz gyógyszerész kap felkérést a pályázat megírására, előre meghatározott témakörökben - mondta el Mikola Bálint, a Magángyógyszerészek Országos Szövetségének elnöke a pályázat kampányindító sajtótájékoztatóján kedden Budapesten.

    A pályázat kiírói olyan gyógyszerészeket kívánnak elismerésben részesíteni, aki példát mutatnak kiemelkedő szakmai teljesítményükkel, hatékony megoldások alkalmazásával és betegközpontú szemléletükkel a gyógyszerészi gondozásban, a gyógyszerellátásban és a gyógyszerfejlesztésben. A pályázat célja országos nyilvánosságot és kiemelkedő szakmai rangot adni az Év gyógyszerésze díjat elnyert gyógyszerész munkájához, elismerve annak követésre méltó minőségét.

    Hirdetések

    Anonim elbírálás

    A pályázatokat anonim módon bírálják el a szakmai zsűri tagjai: Mikola Bálint, a Magángyógyszerészek Országos Szövetségének elnöke, Samu Antal, a szövetség alelnöke, Szökő Éva, a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság elnöke és Szabó Sándor, a Magyar Gyógyszerészi Kamara örökös tiszteletbeli elnöke.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A Magángyógyszerészek Országos Szövetsége koordinálásával a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság és a Magyar Gyógyszerészi Kamara - a Roche Magyarország Kft. támogatásával - negyedik alkalommal hirdeti meg pályázatát Az év gyógyszerésze cím elnyerésére.

    A díjakat a Gyógyszerészek XXIII. Országos Kongresszusán, Siófokon adják át októberben. További információk a pályázatról a www.evgyogyszeresze.hu oldalon olvashatók.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiégés szindróma

    Dr. Balogh Katalin

    Azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Klinikai vizsgálatok: elsődleges szempont a vizsgált betegek biztonsága!

    A klinikai vizsgálatok alkalmával lehetősége van a betegnek új hatóanyagok, új gyógyszerek ingyenes kipróbálására, amely különösen a nehezen gyógyítható, súlyos betegségek esetén fontos, mert előfordulhat, hogy ez lehet a beteg egyetlen reménye. Nagyon fontos, hogy akkor vállalja a vizsgálatban való részvételt, ha megfelelően tájékoztatták.

    46407 vokssal ért véget június 2-án éjfélkor a szavazás

    Lezárult az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyi Államtitkárságának égisze alatt szervezett Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat második szakasza: az internetes szavazás. Rengetegen szurkoltak orvosukért, így két héten át folyamatosan négyóránként szavaztak,hogy meghálálják a TOP listás praxisok áldozatos munkáját.

    Újra indul Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat!

    Nyolcadik alkalommal indult újra december 20-án Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat. A meghirdető az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága.

    Újra indul Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat!

    Nyolcadik alkalommal indul december 20-án Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat. A meghirdető az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága.

    Magyarországon biztonságos a gyógyszerellátás

    Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet hangsúlyozza, hogy Magyarországon biztosított a gyógyszerellátás, nincs általános gyógyszerhiány. Egyes termékeknél előfordulhat átmeneti hiány, amelynek oka nem magyar, hanem uniós jelenség (gyógyszergyárak összeolvadása), illetve indokolatlan gyógyszerfelvásárlás.

    A budaörsi raktártűz nem okoz fennakadást a gyógyszerellátásban

    Közel egytucatnyi gyógyszer-nagykereskedelmi engedéllyel rendelkező cég tárolta készítményeit azon a budaörsi telephelyen, ahol április 25-én tűz ütött ki. A Pharma Park tizenötezer négyzetméternyi területéből ötezer kiégett, kétezer-ötszáz négyzetméternyi területet pedig füstszennyezés ért. Magyarországon jelenleg 605 cégnek van engedélye arra, hogy gyógyszert forgalmazzon, melyet 190 különböző telephelyen tárolnak.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA