• 11 éve nyújt segítséget a KézenFogva Alapítvány információs központja

    Szerző:
    WEBBeteg

    Kihez forduljak, ha fogyatékossággal született a gyermekem? Hol kaphatok szakmai segítséget? Merre van a lakóhelyemhez legközelebbi speciális szakiskola? Milyen anyagi támogatásban részesülhetek?

    Segítségkérés kisfilmen


    A Kézenfogva Alapítvány új kisfilmben hívja fel a figyelmet a fogyatékos gyermekek helyzetére és az 1 százalékos felajánlások fontosságára. Az Alapítvány évente több száz fogyatékos gyermeket nevelő családnak segít különböző szolgáltatásain keresztül. A Kézenfogva Alapítvány fogyatékos gyermeknek kér segítséget>>
     

    Ilyen, és ehhez hasonló kérdések kavaroghatnak minden szülő fejében, ha értelmi vagy halmozottan fogyatékos gyermek érkezik a családba. A KézenFogva Alapítvány nekik, valamint az érintett hozzátartozók, szakemberek és szervezetek számára hozta létre információs szolgálatát, melyen keresztül igyekeznek minden felmerülő kérdésre választ adni.

    Az országban egyedülálló, immár több mint 10 éve működő szolgáltatás telefonon, e-mailen és online is elérhető. A KézenFogva Alapítvány honlapján található, folyamatosan frissülő adatbázis a szociális ellátások és a fogyatékos emberek felé nyitott intézményekkel kapcsolatos adatok összesítését tartalmazza, de a szülők igényei alapján már fejlesztő játékgyűjtemény is helyet kapott az oldalon.

    Hirdetések

    Az adatbázisban jelenleg 893 intézmény által nyújtott 2630 szolgáltatási egysége között lehet keresni. Az ország minden részéből találhatók adatok, az adatszolgáltatás önkéntes. A könnyebb eligazodás érdekében lehetőség van például lakóhely, fogyatékossági szint, fejlesztő módszerek, valamint szolgáltatástípusok szerinti keresésre is.

    A weboldal hasznosságát, az összegyűjtött információk szükségességét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy havonta nagyságrendileg 20.000 egyedi látogató, éves szinten pedig mintegy 240.000 ember keres az online adatbázisban, telefonon és e-mailen keresztül pedig kb. 200 megkeresés érkezik évente az alapítvány munkatársaihoz. A kérdések általában a fogyatékos emberek elhelyezésével, és a nekik járó vagy igényelhető ellátásokkal kapcsolatosak.

    A fogyatékos gyermekek idén is számítanak az 1%-ra!


    Hogyan segíthet?>>

    A KézenFogva Alapítvány 1993 óta dolgozik egy olyan befogadó társadalomért, melyben a fogyatékos embertársaink minél nagyobb társadalmi nyilvánosságot kapnak, és képesek méltósággal élni mindennapjaikat.

    (KézenFogva Alapítvány)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Minden harmadik örökbefogadható gyermek fogyatékossággal él

    A gyermekotthonokban 6500 gyermekből 1800 sajátos nevelési igényű. Évente átlagosan 800 örökbefogadás történik, ebből csupán 10 a fogyatékos gyermek.

    Fogyatékos a gyerekem! - Hogyan dolgozzuk fel a traumát?

    Fogyatékos ember a családban - Pár- és családterápiás szolgáltatással segít a Kézenfogva Alapítvány.

    A KézenFogva Alapítvány idén is küzd az elfogadásért

    Még 4 napig jelentkezhetnek az iskolák a KézenFogva Alapítvány pályázatára. Az iskoláskorú gyerekek a Fogadd el, fogadj el! esélyegyenlőségi kampány rendezvényén vehetnek részt, ha az iskolájuk elnyeri a lehetőséget a pályázaton. A szerencsés tanulók a teljes napot az elfogadás és a tolerancia jegyében játszhatják végig ingyenesen.

    Új jogi lehetőség a gondnokság szigorának enyhítésére

    A támogatott döntéshozatal 2014. március 15-től az új polgári törvénykönyv által bevezetett jogintézmény. Közel 60.000 embert érint.

    A Kézenfogva Alapítvány fogyatékos gyermeknek kér segítséget

    A Kézenfogva Alapítvány új kisfilmben hívja fel a figyelmet a fogyatékos gyermekek helyzetére és az 1 százalékos felajánlások fontosságára. Az Alapítvány évente több száz fogyatékos gyermeket nevelő családnak segít különböző szolgáltatásain keresztül.

    Jótékonysági est

    Jótékonysági estet rendeznek a Kézenfogva Alapítvány javára a budapesti Stereo Gallery-ban csütörtök este. A kiállítóhely úgy támogatja az alapítvány 2008-as "Fogadd el, fogadj el!" című országos kampányát, hogy a következő két hétben eladott képek árának felét átutalja a nonprofit szervezetnek.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA