• Új helyre költözik a sürgősségi ellátás Nagykanizsán

    Szerző:
    WEBBeteg

    Csütörtöktől tíz napon át szünetel a nagykanizsai kórház sürgősségi betegellátó osztályának működése, mert a részleg új helyre költözik - tájékoztatta a Kanizsai Dorottya Kórház főigazgatója kedden az MTI-t.

    Brünner Szilveszter közölte: a január 27-én már az új helyen megnyíló sürgősségi osztály feladatát a költözés ideje alatt más osztályok veszik át.

    A betegek legfontosabb jogai


    Magyarországon minden betegnek joga van az egészségügyi állapota által indokolt, megfelelő, folyamatosan hozzáférhető és megkülönböztetés nélküli egészségügyi ellátáshoz. A betegek legfontosabb jogai.>>

    Az urológiai betegek ellátása a sebészeti osztály feladata lesz, a szemészeti páciensek megfelelő helyre irányítását a baleseti osztály ügyeletese végzi, míg a fül-orr-gégészeti betegek ellátásáról és továbbutalásáról az intenzív osztály orvosa intézkedik. Ha valaki beutaló nélkül, vagy a sürgősségi osztálynak címzett beutalóval érkezik, a belgyógyászati osztály ambulanciáján kapja meg ez idő alatt az elsődleges ellátást.

    A főigazgató kifejtette: naponta 60-80 beteg érkezik a nagykanizsai sürgősségi osztályra, de 70 százalékuk esetében nem indokolt a sürgősségi ellátás. Az új részleg január 27-ei megnyitását követően a remények szerint jobban összehangolhatóbbá válik az alapellátás és a sürgősségi osztály munkája is - tette hozzá.

    Hirdetések

    Brünner Szilveszter az MTI kérdésére elmondta azt is, hogy a jelentősen megnövelt területű új osztály biztonságos működéséhez a mostani 40 fős létszámot a másfélszeresére kell növelni, de a finanszírozás egyelőre nem bővült. Az intézmény ezért saját forrásaiból alkalmaz majd közreműködő személyzetet, vagyis ápolókat és orvosokat.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Megújuló sűrgősségi centrum támogatással

    A kórház korábbi tájékoztatása szerint a Nagykanizsa és térségéhez tartozó mintegy 100 ezer lakosú terület ellátását végző intézményben a sürgősségi ellátás korszerűsítésére 520 millió forintot fordítottak. Ehhez az Új Széchenyi Terv forrásaiból közel 448 millió forint támogatás társult.

    A csaknem ezer négyzetméteres, részben teljesen új épületszárnyban fogadják a mentőautóval vagy más módon érkező pácienseket. A sürgősségi eseteket és a fertőzéses szövődményeket kezelő szeptikus műtőt, illetve vizsgálóhelyiségeket alakítottak ki, és nyolc beteg kórtermi elhelyezését tudják majd biztosítani.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Az intimlézer

    Dr. Kiss György

    Hogyan zajlik a nőgyógyászati lézerkezelés, és mikor alkalmazzák?

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Nem mindig az antibiotikum a megfelelő gyógymód

    A visszatérő felfázásos betegségeknél sokszor alkalmazták régen az antibiotikum kúrát, pedig szelídebb gyógymóddal is eredményeket lehet elérni. Az antibiotikum nemcsak a rossz baktériumokat pusztítja el, de a jó baktériumokat is, amiknek hiánya komoly problémákat okozhat.

    Felfázás: mikor, kik és hogyan védjék húgyutaik egészségét?

    A nők többsége élete során legalább egyszer tapasztal olyan felfázásos tüneteket, mint az égő, szúró vizelet, gyakori vizelési inger és az alhasi fájdalom. Hogyan védhető a húgyutak egészsége, és mit tehet a visszatérő panaszok ellen?

    A húgyúti fertőzések első jelei

    Melyek a húgyúti fertőzések jelei és hogyan kezeljük a tüneteket? - erről kérdeztük dr. Szűcs László urológust.

    A téli időszak egy fül-orr-gégész szakorvos szemével

    Gyermekek öröme, szülők feladata a télre felkészülni. A hideggel, hóval nemcsak a szánkózás, hógolyózás, hóemberépítés vidámsága, de a téli szezon betegségei is együtt járnak. Ha időben felkészülünk, nem ér váratlanul a zimankó. Az alábbiakban néhány tipikusan téli fül-orr-gégészeti betegség áttekintésével szeretném megkönnyíteni a hideg évszak átvészelését. (x)

    Hatalmas előrelépést jelenthet a multiparametrikus MRI a prosztatarák diagnosztizálásában

    Hatalmas előrelépést jelenthet a multiparametrikus - több paraméterre kiterjedő - MRI-vizsgálat a prosztatarák pontosabb felismerésében - állítják brit szakemberek, akik szerint a módszer csaknem kétszer annyi rosszindulatú daganat felismerését teszi lehetővé.

    Mi okozhat szájlégzést, gyakori középfülgyulladást vagy horkolást gyermekkorban?

    Ne vegyük természetesnek, ha a gyerek az orra helyett a száján át veszi a levegőt! Ha a tartósan bedugult orr mellett gyakori középfülgyulladás és horkolás is jelentkezik nála, akkor valószínű, hogy a megnagyobbodott orrmandula okozza a panaszokat.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA