• Húsz százalékkal csökken a gyermekétkeztetés díja Dombóváron

    Szerző:
    WEBBeteg

    Húsz százalékkal csökken a gyermekétkeztetés díja Dombóváron a város képviselő-testületének csütörtöki döntése értelmében - közölte a város független polgármestere az MTI-vel.

    Szabó Loránd elmondta: a díjcsökkentés 2014. január 1-jével lép életbe.

    Hozzátette: az ő és a testület két szocialista tagja által jegyzett előterjesztés eredetileg tízszázalékos csökkentésre tett javaslatot, a képviselők polgármesteri indítványra fogadták el a húszszázalékos mérséklést.

    A szocialista képviselők többek közt azzal indokolták a javaslatot, hogy az a társadalmi csoport veszi igénybe a gyermekétkeztetést, amely "jelentősen rászorul a támogatásra, és az országos rezsicsökkentés csak korlátozottan érinti őket".

    Hirdetések

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt!

    "A baloldali képviselők is csatlakoznak a rezsiháborúhoz" - írták.

    Nagy Roland, a többségi Fidesz-frakció vezetője az MTI-nek megerősítette a csökkentés tényét, ugyanakkor megjegyezte: a húszszázalékos mértéket korábban a testület humán és pénzügyi bizottsága javasolta.

    Mint mondta, Dombóváron évről évre kevesebb diák étkezik az iskolákban. A döntés nyomán reményeik szerint többen veszik majd igénybe a gyermekétkeztetést, és táplálkoznak egészségesebben - tette hozzá.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Sarcoidosis

    Dr. Lajtos Melinda

    A betegség jelentősége abban áll, hogy kórlefolyása nem jósolható meg.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Mennyit tud a vitaminhiány tüneteiről? Tudásteszt

    Hiánybetegségek akkor alakulhatnak ki, ha a szervezet kevesebb vitaminhoz, nyomelemhez jut, mint amennyire szüksége van. Egészséges életmód mellett ennek veszélye csekély, ám mai rohanó és stresszes világunkban bárkivel előfordulhat, hogy túlhajszolja magát, kimerül, és szervezete tartalékai nem elegendőek a vitaminigény fedezésére. Ön tudja, milyen tünetekkel járnak a hiánybetegségek?

    A vaspótlás lépcsőfokai

    Mire a vashiány diagnosztizálásra kerül, gyakran hosszú idő telik el, mivel a tüneteket a beteg legtöbbször másnak tudja be. Pedig, ha nem kezelik még idejében, úgy a hiány egyre fokozottá válik, mely komolyabb kezelést igényel. Hogy melyek a vaspótlás lépcsőfokai, azt dr. Szélessy Zsuzsanna, a Trombózisközpont hematológus főorvosnője válaszolta meg.

    Hogyan válthatja ki családtagja gyógyszereit az e-recept bevezetése után?

    Nem jár el jogszerűen az a patika, amelyik nem ad ki papír alapú vényre vagy a felírási igazolásra egy gyógyszert a beteg hozzátartozójának - hangsúlyozta a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke.

    Mennyi a napi kalciumszükséglete? Mutatjuk!

    A kalcium számos fontos élettani folyamat nélkülözhetetlen szereplője, biztosítja az izom- és idegsejtek ingerelhetőségét, és szerepet játszik a véralvadásban, a szívműködésben és a vérnyomás szabályozásában is. A szervezetben lévő kalcium 99 százaléka a csontokban és fogakban található.

    A szelénhiány négy tünete

    Tudjuk, hogy a világon több terület is szelénhiányos. Tudjuk, hogy Magyarország nagy része is ebbe a kategóriába tartozik. Azonban honnan tudhatjuk azt, hogy nekünk szelénhiányunk van és szelénpótlásra lenne szükségünk?

    Egészségtelen gyermekétkeztetés? Lehetne jobban?

    Megdöbbentő mértékben túladagolják az óvodai és iskolai étkeztetésben a zsírt, a szénhidrátot és a sót, ezért az ÁNTSZ programot indít Békésben az egészséges táplálkozás elterjesztéséért - közölte az ÁNTSZ Dél-alföldi Regionális intézetének helyettes vezetője Kondoroson sajtótájékoztatón kedden.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA