• Még a héten segíthet: étellel, ajándékkal vagy pénzzel

    Szerző:
    WEBBeteg

    Gyűjtenek az utolsó percig a MikulásGyárban és a Magyar Vöröskereszt megyei és területi irodáiban az önkéntesek és a munkatársak, hogy karácsony előtt minél több ember kaphasson adományt a több ezer jelentkezőből.

    Magyar Vöröskereszt területi irodái Hajdú-Bihar megyében


    Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezete
    4025 Debrecen, Simonffy u. 44.
    Tel.: 52/414-321
    e-mail: debrecen@voroskereszt.hu

    Folyamatosan jelentkeznek a nehéz életkörülményekkel küzdő emberek, sokgyermekes szülők, idős, magányos emberek a karácsonyi adományosztásokra a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének és területi szervezeteinek irodáiban. Több ezer név sorakozik a listákon. A Vöröskereszt célja, hogy minél több csomagot adhasson a rászorulóknak.

    Szinte az utolsó percig gyűjt ezért a karitatív szervezet: a DunaHaus irodáiban és az Invázió üzleteiben december 22-ig tart a MikulásGyár. Akinek kényelmesebb, beviheti felajánlásait a hozzá legközelebb eső vöröskeresztes területi irodába, hiszen a munkatársak egész héten fogadják az adományokat. Tartós élelmiszerre, tisztító, tisztálkodási szerekre, édességre és karácsonyi ajándékokra van a legnagyobb szükség Hajdú-Bihar megyében.

    Hirdetések

    Átutalással, csekken vagy személyesen

    A pénzadomány előnye, hogy amire a megye településein élő rászorulóknak a legnagyobb szükségük van, azt megveheti belőle a szervezet. Átutalással és csekken a 10400339—00026562-00000009 bankszámlaszámra küldhetik a felajánlást a segítő szándékú emberek. Személyesen a megyei Vöröskeresztnek és területi szervezeteinek irodáiban adhatják át a támogatást azok, akik az adományozásnak ezt a formáját választják.

    A Duna Haus debreceni irodái


    Bem tér 10/A, Böszörményi út 68., Vásáry István út  4., Segner tér 7.
    Invázió-üzletek: Debrecenben a Kishegyesi úton működő (Tesco-) áruházban, és a Kishatár utca 7. szám alatti (Auchan) hipermarketben és Hajdúszoboszlón a Kabai útfélen.

    Karácsonyi hangulatban nyújthatják át felajánlásaikat azok, akik december 19-én 15 és 20 óra között meglátogatják a Kishatár u. 7. alatti (Auchan) bevásárlóközpont parkolójában állomásozó karácsonyi karavánt. A népszerű – Coca Cola – Mikulás-karavánhoz idén jótékonysági gyűjtéssel csatlakozott a Magyar Vöröskereszt. Az adományokat a helyi és megyei hátrányos helyzetben élő emberek között osztják ki.

    (Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Sarcoidosis

    Dr. Lajtos Melinda

    A betegség jelentősége abban áll, hogy kórlefolyása nem jósolható meg.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    A szemet is gyönyörködteti egy virággal díszített mesterfogás

    Egy szépen tálalt étel kiemelhet a hétköznapokból egy étkezést. Ehető virágokkal pedig még különlegesebb lehet az alkalom, főleg ha az étel íze is válaszol a látvány harmóniájára.

    Varázslatos receptekkel az ebéd is élménnyé alakul át

    Fontos, hogy az étkezés ne csak táplálékbevitel legyen. Egy mesterien elkészített étel művészien tálalva, hangulatos környezetben és persze kellemes társasággal élménnyé alakul át. Az étkezés, akár egy ízutazás, pihenőt jelenthet a pörgős napokban, és segít megélni és értékelni az élet apróbb szépségeit.

    Ajándékok, díszek papírcsíkokból!

    A kreatív időtöltés nemcsak a kézügyességet fejleszti, de a társas kapcsolatoknak is jót tesz a csoportos alkotás. Sokan azt gondolják, hogy minden kézműves tevékenységhez kézügyesség szükséges, de vannak olyan egyszerű technikák, ahol inkább a fantáziára van szükség, ahhoz hogy az egyszerű elemekből a bonyolult formák összeálljanak.

    A legjobb karácsonyi ajándék: véradás

    A karácsonyi ünnepek előtt véradásra hív a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat, országszerte közel négyszáz helyszínen lehet vért adni.

    Hizlaló gyümölcslevek, alattomos grapefruit - Meglepő tények

    Mindannyian szeretnénk egészségesen étkezni, ám ennek érdekében rengeteg dologra kell odafigyelnünk: milyen tartósítószerekkel, színezékekkel készült az élelmiszer, na és persze mekkora kalóriatartalommal bír. Azonban ha mindezeket szem előtt tartjuk, akkor is akadhat olyan információ, amivel olykor még a leginkább egészségtudatos vásárlók sincsenek tisztában.

    Feldolgozott ételek pro és kontra

    Feldolgozott ételekként emlegetjük azokat, amelyek fizikai és kémiai eljárásokon esnek át, így végeredményben más jellegű ételt kapunk, mint amilyen az alapanyag volt. Tehát lehet feldolgozott étel egy kolbász is, amit különféle húsokból állítottak elő, de lehet egy konzerv készétel is, amibe mindenféle sókat és anyagokat tettek, hogy sokáig fogyasztható maradjon.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA