• Karbantartási tippek az otthoni medencéhez

    Szerző:
    WEBBeteg

    Egy medence vagy egy jakuzzi a saját otthonunkban komoly odafigyelést igényel. Ezúton szeretnénk néhány hasznos tanácsot adni illetve információval szolgálni a víz tisztántartásával kapcsolatban.

    Kisgyerekek: a második leggyakoribb halálok


    Ötnaponta hal meg egy gyerek a hordozható medencékben a nyári időszak alatt – állítja egy új tanulmány. A tanulmány szerzői felhívják a figyelmet arra, hogy a szülőknek tisztában kell lenniük azzal, hogy ezek a felfújható, hordozható medencék ugyanolyan kockázatot jelentenek a kisgyermekekre, mint a nagy medencék. A tragédiák és balesetek megelőzése érdekében állandó felnőtt felügyelet szükséges! Kisgyerekek: a második leggyakoribb halálok>>

    Számos család választja az otthoni kikapcsolódást és pihenést. Egy masszázsmedence vagy egy fürdőmedence fantasztikus élményt tud nyújtani otthonunkban is, hiszen a testünk ellazul, lelkünk megpihen és boldogan merülhetünk el a víz adta örömökben.

    Érdemes három szempontot szem előtt tartanunk. A kulcstényezők a következők: Lágy víz, szűrőtisztítás, vízszint.

    Mit kell tudni a lágy vízről?

    Lágy víz használata esetén a masszázsmedence felülete mindig tökéletesen sima marad, és nem lesz a felületen lerakódás, ennek következtében a szűrők sem tudnak elvízkövesedni, és a szerkezet élettartama is kitolódik. Amennyiben kemény vízzel töltenénk fel a masszázsmedencénket akkor a felületén érdes lerakódás lenne tapasztalható, ami kényelmetlenséget okozhatna használat közben.

    Hirdetések

    Vízi balesetek: mit tegyünk, és mit ne?


    A nyári időszak beköszöntével sajnos gyakran hallunk vízi balesetekről, melyek sokszor tragikus véget érnek. A vízbe fulladással kapcsolatos esetek ugyanakkor a strandok, télen is nyitva tartó fürdők számának megnövekedése miatt minden évszakban előfordulhatnak. Vízi balesetek: mit tegyünk, és mit ne?>>

    Hogyan tisztítsuk a szűrőt?

    A szűrőt/szűrőket a masszázsmedencéből minden héten egyszer érdemes kivenni és vízsugárral vagy  megfelelő tisztítószerrel kitakarítani.

    Lényegében a szűrő véd meg minket a különböző szennyeződésektől, megakadályozva azt, hogy testünk közvetlenül érintkezzen azokkal használat közben.

    Sok különféle szűrő létezik. Hatékonyságuk nagyban függ a típustól és a hatásfoktól. Van olyan szűrő, amely a nap 24 órájában szűr és van olyan, ami csak a napnak bizonyos ciklusaiban végzi dolgát.

    Mit kell tudni a vízszintről?

    A vízszint a harmadik fontos dolog, amire figyelnünk kell. Az optimális beállítás minden medencénél más és más, annak méretétől függ.

    Nyár - Milyen veszélyben vannak a gyerekek?


    Ahogy melegszik az idő, a gyermekgyógyászati sürgősségi osztályt is egyre többen keresik fel. A leggyakoribb okok: vágások, törött csontok és fejsérülések. Nyár - Milyen veszélyben vannak a gyerekek?>>

    Mi fenyegeti a gyerekeket?>>

    Elkerülhető nyári tragédiák>>

    Általános „szabályként” megállapítható, hogy az ideális vízszint a legmagasabban elhelyezett masszázsbefúvó fölött minimum 2-3cm-rel van, illetve a szűrőháznál elhelyezett szkimmer ajtó vagy úszó feletti. A medence vize párolog ezért figyelemmel kell kísérnünk ezt a folyamatot, hogy mindig utántöltéssel megtartsuk a megfelelő szintet.

    Egyéb tippek az otthoni karbantartáshoz:

    A vízcserét négyhavonta célszerű elvégezni. Egy jó minőségű jakuzzi szűrőrendszere képes arra, hogy ennél jóval hosszabb ideig is tisztán tartsa a vizet. Négy hónap alatt a víz elhasználódik, telítődik fertőtlenítő-, és tisztítószerekkel, és lecsökken az ásványi anyag tartalma. Ilyenkor célszerű frissíteni.

    Hetente egy alkalommal tisztítsuk a medence szűrőjét.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Négyhavonta cseréljünk az ezüst ion patront, illetve cseréljük ki a medence teljes vízmennyiségét. A medencét mindig tiszta, szűrt, lágyított vízzel töltsük fel. Évente egy alkalommal érdemes átnézetni a medence gépészetét, leellenőrizni a komputer működését is.

    A 37 fok körüli állandó vízhőmérséklet és a tiszta víz lehetővé teszi azt, hogy a jakuzzit akkor használjuk, amikor kedvünk tartja. Olyan masszázsmedencét válasszunk, amely gazdaságosan fenn tudja tartani a megfelelő vízhőmérsékletet.

    Végezetül néhány hasznos tanács, amelyekkel tovább növelhetjük imádott medencénk élettartamát. Kerüljük a testápoló, napolaj, arcfesték és hajzselé használatát és a víz tisztasága érdekében, ha módunk van, rá zuhanyozzunk le az otthoni wellnessezés előtt.

    Tudnunk kell! Gyermekek újraélesztése


    Bármikor találkozhatunk olyan esetekkel, amikor újraélesztés válhat szükségessé: lehet játszótéri- vagy közúti baleset, vízbefúlás, háztartási baleset, áramütés, félrenyelés. Ha ilyen helyzettel találkozunk, nem szabad megijednünk, pánikba esnünk. Tudnunk kell! Gyermekek újraélesztése>>

    (www.spatrendonline.hu)

     

     

    Legutóbb frissült:
    Címkék: Víz, Pihenés,
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Demencia

    Dr. Veress Dóra

    Nyelési nehézség, félrenyelés. Megoldások táplálkozási nehézségek esetére.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    A kerti munka jó hatással van az idegrendszerre

    A XXI. században időt kell adni a pihenésnek is. Sokan a kertjüket a második nappalikét használják. Így a kerti bútoroknál is nagyon fontos a kényelmi szempont. Az árnyékolásvédelem a káros sugarak elől ad menedéket, a kerti grillezés pedig összehozza a családot és a barátokat.

    Ránctalanító hatása is van a pihenésnek

    Sokan a nagyváros zaja elől a vidéki nyugalomba menekülnek. Pár nap alatt szinte ténylegesen belassul az ember, és a környezeti szépségek, a természet segít helyrebillenteni a valós értékeket. A pihenéssel pedig a test sejtszinten regenerálódik, így akár szépségkúrának is megfelel egy pihentető hétvége.

    Túlsúly: Vízzel megőrizhető a karcsúság

    Elegendő mennyiségű víz fogyasztása segít fitten tartani a szervezetet, és megelőzni a fölösleges kilók lerakódását, az elhízást.

    Betegséget okoz a túlhajszolt életmód

    A nagyvárosi élet sokszor kéz a kézben jár a stresszes életmóddal. A stressz viszont nem csak az idegeket veszi igénybe. Sejtszinten befolyásolja az egész szervezet működését. Épp ezért nagyon fontos időt szánni a pihenésre, arra, hogy a megszokott környezetből kiszakadva - például egy nyugodt vidéki környezetben - feltöltődjön a test és a szellem. Az egészségmegőrzésben ennek kulcsfontosságú szerepe van.

    Vízfogyasztás és anyagcsere

    A víz nemcsak szomjoltó, hanem aktiválja az anyagcserét is.

    Felnőttbarát programok

    Sokan úgy gondolják, hogy a felnőttbarát szállodák gyerekellenes szemléletűek. Pedig ez nem így van. Egy szülő számára a gyereknevelés évekig tartó folyamatos figyelmet és energiát jelent. Pár nap a gyerekzsivaj nélkül feltöltődést hoz. Pihenten pedig sokkal könnyebb megértőnek lenni és támaszt nyújtani a mindennapokban.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA