• Startol az építkezés, épül a 21. század kórháza Nyíregyházán

    Szerző:
    WEBBeteg

    A 27 ezer négyzetméteren megépülő tömbkórházban elsőként az új Onko-hematológiai Centrum kap helyet, a belgyógyászati feladatokat kiszolgáló kubatúra a második ütemben, míg a Gyermekgyógyászati Központ a harmadik szakaszban valósulhat meg.

    A nyíregyházi Jósa András Oktatókórház a megye legkomplexebb ellátását nyújtó egészségügyi intézménye. Több egyetem, szakiskola oktató kórháza, széles körű alap, valamint oktató és kutató tevékenységet végeznek az itt dolgozó egészségügyi szakemberek. Az intézményben jelenleg szétszórt pavilonrendszerekben történik a gyógyítás, amelyek nagy része elavult és korszerűtlen. A tömbkórház beruházás már szakít az eddigi építési gyakorlattal, így a beteg utak is leegyszerűsödnek. Több mint 15 ezer négyzetméter elavult pavilont, különálló épületet bontanak le. 
     
    Hirdetések
     
    A 2009. december 18-án aláírt támogatási szerződés a Pólus-program keretén belül mintegy 12,3 milliárd forint összértékű beruházás rajtját jelentette. Az általános forgalmi adó kulcsának emelkedése, illetve az árfolyam kedvezőtlen változása miatt a beruházási költségvetés reálértéke az évek során lecsökkent, ezért jelentős összegű korrekció vált szükségessé. A GYEMSZI támogatásával, ezt a megalapozott igényt a 2012 novemberében megjelent vonatkozó kormányhatározat mintegy bruttó 2,1 Mrd forintos többletforrás rendelkezésre bocsátásával kezelte.
    Mentők, ügyelet, házi orvos?
    Így már 14,5 Mrd Ft értékben épülhet meg az egészségügyi komplexum, amely a megyében magas színvonalú egészségügyi ellátást tesz lehetővé, amely segítheti az egyébként sok tekintetben súlyos hátrányokkal küzdő térség felemelkedését.
     
    Az egészségügyi ellátás ma már egy olyan szolgáltatás, ahol az intézményi hálózatot komoly versenyhelyzetben kell működtetni. A Pólus-program lehetőséget teremt arra, hogy ugyanolyan ellátás, magas színvonalon működtetett épület és műszerpark fogadja hamarosan a megye lakosait, mint az ország legszínvonalasabb intézményeiben.

    Ellátás és egészségügyi szolgáltatás - kinek, mikor jár?


    Aki rendelkezik TAJ kártyával, még nem biztos, hogy biztosított, így nem szerezhet jogosultságot a társadalombiztosítás ellátásaira. Tehát hiába van születésünk óta a tárcánkban a kártya, ha nem vagyunk jogosultak, mert például nem fizetik utánunk a járulékot, vagy nem jelentettük be a változásokat. Ellátás és egészségügyi szolgáltatás - kinek, mikor jár?>>

    (GYEMSZI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Földimogyoró-allergia

    Dr. Hidvégi Edit

    A tünetek súlyossága az enyhe irritációtól az életveszélyes reakcióig terjedhet.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Szuperbaktériumok - Az orvostudomány egyik legnagyobb kihívása

    A penicillin Fleming általi felfedezése 1928-ban, majd rutinszerű gyógyszerként való bevezetése 1941-ben indította el a különböző baktériumok örökítő anyagaiban is azokat a változásokat, melynek következményeként mára multi drug rezisztens kórokozókról, vagy, ahogy a köznyelv nevezi, szuperbaktériumokról beszélhetünk, mely az orvostudomány egyik legnagyobb kihívása lesz a XXI. században.

    Országossá teszik az anyák háza rendszerét

    Országossá teszik az anyák háza rendszerét, amelynek az a lényege, hogy minél komplexebb támogatást adjon a beteg gyermekük mellett lévő szülőknek - mondta el az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában a budapesti Bethesda Gyermekkórház főigazgatója.

    A gyomorrák tünetei és rizikófaktorai

    Azokban a családokban, ahol előfordult már gyomorrák, a panaszok fokozott figyelése, rendszeres orvosi ellenőrzés javasolható, egyébként a megfelelő életmód segíthet megelőzni a betegség kialakulását. Tekintse meg, hogy milyen tünetekre érdemes odafigyelni, illetve melyek azok a rizikófaktorok, amik veszélyt jelenthetnek.

    A mese gyógyít!

    A betegség alatt nemcsak a közérzet, de az ember kedve is rosszabb. A kisgyerekeknél pedig mindez hatványozottan fennáll. Mesekönyvet adományoztak a Heim Pál Gyermekkórház kis betegeinek, akiknek így a kórházban töltött idő is könnyebben fog eltelni. A közérzetjavulás, a mosoly pedig bizonyítottan gyógyító hatású.

    Rendben lezajlott a szülés? Mehet haza

    Az Egészségügyi Szakmai Kollégium szülészeti tagozatának vezetője szerint a kollégium már húsz éve valamennyi kormánynál megpróbálta elérni, hogy a kötelezően előírtnál hamarabb is hazamehessenek a kórházból az anyák az újszülöttjeikkel, ám nem jártak eredménnyel.

    Melyik kórház kapjon 100 liternyi kézfertőtlenítőt? Szavazzon!

    A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete – vagyis a ReSzaSz – a hazai betegbiztonság elkötelezett híve, ezért most dr. Novák Hunor gyermekgyógyásszal karöltve 200.000 forint értékben alkoholos kézfertőtlenítőt ajánlanak fel egy, a lakosság szavazatai alapján kiválasztott budapesti kórháznak.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA