• Újabb kistelepüléseken folytatódott az egészségügyi szűrőprogram Jász-Nagykun-Szolnok megyében

    Szerző:
    WEBBeteg

    Hunyadfalván és Csataszögön folytatódott az elmúlt hétvégén az egészségügyi szűrővizsgálat-sorozat.


    Jász-Nagykun-Szolnok megye ezres lélekszám alatti kistelepülésein végeznek szűrővizsgálatokat a megyei közgyűlés, az érintett települési önkormányzatok és a szolnoki Hetényi Kórház együttműködésében - közölte Galó Anita, a megyei önkormányzati hivatal sajtóreferense hétfőn az MTI-vel.

    Hirdetések

    10 millió forint az idei programra

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Tájékoztatása szerint az elmúlt hónapban aláírt megállapodás szerint októberben a következő hétvégéken Mezőhéket, Jásziványt, Tiszainokát és Vezsenyt, míg novemberben Tomajmonostorát, Jászágót, Kuncsorbát és Mesterszállást keresik fel a Hetényi kórház szakemberei.

    Kétpó, Nagyrév és Tiszaigar települések a jövő év márciusában kerülnek sorra. Ezeken a településeken azért is indokolt a szűrés, mert az előző több mint három éve, 2010 tavaszán befejeződött.

    A megyei önkormányzat az idei költségvetéséből 10 millió forintot biztosított a programra.

    A vizsgálatokon felmérik a keringési rendszer rizikófaktorait, megmérik a vér koleszterin-, vércukor- és trigliceridszintjét, a vérnyomást, feljegyzik a hastérfogatot és a testsúlyt is.

    (MTI)

    Vélemények a szűrővizsgálatokról


    Angol és amerikai szakértők ismét megkérdőjelezték több, rendszeresen végzett orvosi szűrővizsgálat hatékonyságát és hasznosságát, rámutatva arra, hogy a tájékoztatók szinte kizárólag a vizsgálatok rendszeres elvégzésének fontosságát és előnyeit hangsúlyozzák, elhallgatják viszont a veszélyeket és hibalehetőségeket - írja a Lancet című orvosi folyóirat. Eltérő vélemények a szűrővizsgálatokról.>>

     

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Sarcoidosis

    Dr. Lajtos Melinda

    A betegség jelentősége abban áll, hogy kórlefolyása nem jósolható meg.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Hogyan mérje helyesen a vérnyomását otthon?

    A vérnyomás több tényezőtől függ, így a testhelyzettől, a napszaktól, az érzelmi állapottól, a fizikai aktivitástól. A mérést befolyásolja a kar vastagsága és a mandzsetta mérete.

    Vérnyomáscsökkentő módszerek - Amit Ön is megtehet

    Egyszerű életmódbeli változtatásokkal sikeresen csökkentheti a vérnyomását. Íme néhány praktikus jó tanács, hogy újra ideális értékeket érjen el a vérnyomása.

    Irány a természet

    Kimutatott tény, hogy a természet látványa sokaknál vérnyomáscsökkentő hatású, ezenkívül a stresszt és a gyulladást is csökkenti a szervezetben.

    Gyógynövénnyel a súlyproblémák ellen

    Az indiai csalánt az ayurvédikus gyógyászat is használta. Segít rendezni a pajzsmirigy működését, hiszen legtöbbször ez áll a hátterében az indokolatlan súlygyarapodásnak.

    Gyógynövénnyel a súlyproblémák ellen

    Az indiai csalánt az ayurvédikus gyógyászat is használta. Segít rendezni a pajzsmirigy működését, hiszen legtöbbször ez áll a hátterében az indokolatlan súlygyarapodásnak.

    Hormonális fogamzásgátlás és testsúly - Valóban okozhat súlygyarapodást?

    A súlygyarapodástól való félelem számos hölgyet gátol meg a tablettaszedés elkezdésében. Pedig ez az esetek legnagyobb részében a helytelen életmódnak, táplálkozási szokásoknak és nem a hormonkészítmények szedésének köszönhető.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA