• Új beteghívórendszer a százhalombattai egészségügyi központban

    Szerző:
    WEBBeteg

    Érintőképernyős sorszámkérés után elektronikus kijelző segítségével hívják be a betegeket keddtől a Százhalom Egészségügyi Központ háziorvosi rendelőibe - tájékoztatta Százhalombatta polgármesteri hivatalának szóvivője az MTI-t.

    Hirdetések

    Nyilas Hajnalka elmondta, hogy a beteghívórendszer újdonságnak számít a Pest megyei egészségügyi alapellátásban.

    Elégtelen finanszírozás


    Elégtelen finanszírozás jellemzi a háziorvosi praxisokat. Jelenleg nincs jövője, ezért sem választják a pályakezdők ezt a területet. Dr. Béltecki János, a közel kétezer háziorvosi tagot is számláló Magyar Orvosok Szövetsége (MOSZ) elnöke kérdésünkre elmondta: egy praxisra jutó havi finanszírozás jelenleg nem éri el az egymillió forintot. Kétmillió forint kellene havonta egy háziorvosi praxisra.>>

    Gördülékenyebb betegellátás

    A berendezés képernyőjén kiválasztható, hogy az egészségügyi központban működő 12 gyermek és felnőtt háziorvosi rendelő melyikébe kíván a páciens menni. A képernyő megérintésével kapható a sorszám. Megszűnik tehát az a gyakorlat, amely szerint az asszisztensek a folyosóra kilépve, név szerint szólítják be a vizsgálatra érkezőket. Az új sorszámosztóval könnyebb és gördülékenyebb lesz a háziorvosok munkája is - magyarázta a szóvivő.

    A beteghívórendszer kiépítését a százhalombattai képviselő-testület csaknem másfél millió forinttal támogatta - tette hozzá Nyilas Hajnalka.

    Az alapellátás megújítása 4 kistérségben


    A Svájci-Magyar Együttműködési Program keretében mintegy 3,7 milliárd forint összértékű Alapellátás-fejlesztési Modellprogram indul négy hátrányos helyzetű észak- és kelet-magyarországi mikrorégióban: Berettyóújfalu, Borsodnádasd, Heves és Jászapáti térségében. Ez képezi a hazai alapellátási rendszer fejlesztésének az egyik pillérét. Mintegy 3,7 milliárd forintos támogatással indul az alapellátás megújítása négy hátrányos helyzetű kistérségben.>>

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiégés szindróma

    Dr. Balogh Katalin

    Azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    46407 vokssal ért véget június 2-án éjfélkor a szavazás

    Lezárult az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyi Államtitkárságának égisze alatt szervezett Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat második szakasza: az internetes szavazás. Rengetegen szurkoltak orvosukért, így két héten át folyamatosan négyóránként szavaztak,hogy meghálálják a TOP listás praxisok áldozatos munkáját.

    Az év praxisa a Kárpát-medencében - Szavazzon Ön is!

    Indul Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat második szakasza! Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyi Államtitkársága által meghirdetett pályázat első szakaszában a páciensek május 10-ig történeteikkel díjazhatták háziorvosukat és munkatársát határon innen és határon túl.

    Hajrájához érkezett Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat!

    Még nem késő beszállni, május 10-ig bárki beküldheti történetét háziorvosáról!

    Dr. Fodor Zsuzsanna: eddig nem tapasztalt összefogás jellemezte a falut

    Pusztaföldvár egyetlen háziorvosa négy éve dolgozik az 1600 fős településen, de már eddig is több fejlesztést, változtatást valósított meg, mint több tíz éve praktizáló pályatársai: betegirányító rendszer, modern betegvizsgáló készülék, barátságos váróterem.

    Dr. Mangó Gabriella: egészként tekintem és így is kezelem a betegeimet

    A betegre egészként kell tekintenünk, fizikai-szellemi-lelki összességében, és ezektől függ a kezelés, a gyógyszerszedés és a gyógyulás is – véli dr. Mangó Gabriella gyöngyösi háziorvos.

    Dr. Kovács György Zoltán: a Teljesség az új kulcsszó!

    Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat diplomája az ékköve mindegyiknek, ahogyan Dr. Kovács György Zoltán fogalmazza: az összes elismerés betetőzése. A nyugdíjas háziorvos Körösladány Díszpolgára, több helyi és országos kitüntetés birtokosa.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA