• Darázsveszélyre figyelmeztet a Pilisi Parkerdő

    Szerző:
    WEBBeteg

    Fokozott elővigyázatosságra inti a túrázókat a Pilisi Parkerdő Zrt. a darazsak elszaporodása miatt. A legtöbb darázscsípés Budapesten, a Hárs-hegy és a Hármashatár-hegy térségében történt.

    Hirdetések

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Mit tehetünk mi magunk a darázscsípés elkerülése érdekében?

    A szakemberek azt tanácsolják a kirándulóknak, hogy csak a kijelölt turistautakon közlekedjenek, ahol nem bolygatják a növényzetet, így a darazsakat sem.

    Ne nyúljanak fa-, szikla- vagy mesterséges üregekbe, ne másszanak magaslesekre, és a kilátókat is fokozott óvatossággal közelítsék meg.

    Letelepedés előtt vizsgálják meg, hogy a fűben, földi üregben nem találhatók-e darazsak; ha pedig megjelenik egy-egy darázs, őrizzék meg a nyugalmukat, mivel a hadonászás csak ingerli az állatokat.

    (MTI)

    Veszélyes-e a darázscsípés?


    A rovarcsípés-allergia az egyes rovarok csípése következtében, az egyén immunrendszerének válaszkészségétől függően kialakuló túlérzékenységi reakció. Csípést okozhat szúnyog, darázs, méh, bögöly, pók, hangya, kullancs vagy vízparti nyaraláskor a medúza és a tengeri sün is. Magyarországon a lakosság mintegy 2 százalékát veszélyezteti túlzott érzékenység a rovarcsípések miatt. A leggyakoribb allergiás reakciót okozó rovarok Európában a méhek és darazsak.

     

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Hogy előzhetjük meg a méh- és darázscsípést?

    Mivel a nyaranta gyakran felbukkanó darazsak és méhek csípése bizonyos esetekben nemcsak fájdalmat, hanem allergiás reakciót is kiválthat, fontos, hogy tudjuk, miként előzhetjük meg a csípéseket. Íme, néhány praktikus tanács.

    Kautzky Armand lazítva gyógyul

    Ellátogattunk Zalakarosra, ahol kiderült, milyen kezelések ajánlottak a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésére, kezelésére.

    Több mint TestŐr előzetes

    Kautzky Armand keringése összeomlott - így reagált a szervezete a darázscsípésre.

    Tavaly 53 ember halt meg munkahelyi balesetben

    Tavaly 53 ember veszítette életét munkavégzés közben Magyarországon, ebből 6 halálos kimenetelű munkahelyi balesetet regisztráltak a fővárosban - ismertette Budapest Fővárosi Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szerve munkavédelmi igazgatóhelyettese sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten.

    Gégemetszés golyóstollal - életet mentett az orvos

    Golyóstoll segítségével végzett gégemetszést egy orvos a XI. kerületi Balatoni úton, ahol egy motorost csípett meg egy darázs - mondta Győrfi Pál, a mentők szóvivője szombaton az MTI-nek.

    Darazsak támadtak lakókra, mentősökre és tűzoltókra

    Darazsak támadták rá helybeliekre Siófokon, az őket ellátó mentősökre, de nem kímélték a fullánkosok megfékezésére segítségül hívott tűzoltókat sem.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA