Darázsveszélyre figyelmeztet a Pilisi Parkerdő

MTI
megjelent:

Fokozott elővigyázatosságra inti a túrázókat a Pilisi Parkerdő Zrt. a darazsak elszaporodása miatt. A legtöbb darázscsípés Budapesten, a Hárs-hegy és a Hármashatár-hegy térségében történt.

Mit tehetünk mi magunk a darázscsípés elkerülése érdekében?

A szakemberek azt tanácsolják a kirándulóknak, hogy csak a kijelölt turistautakon közlekedjenek, ahol nem bolygatják a növényzetet, így a darazsakat sem.

A csípés megelőzése érdekében ne nyúljanak fa-, szikla- vagy mesterséges üregekbe, ne másszanak magaslesekre, és a kilátókat is fokozott óvatossággal közelítsék meg.

Letelepedés előtt vizsgálják meg, hogy a fűben, földi üregben nem találhatók-e darazsak; ha pedig megjelenik egy-egy darázs, őrizzék meg a nyugalmukat, mivel a hadonászás csak ingerli az állatokat.

(MTI)

Veszélyes-e a darázscsípés?

A rovarcsípés-allergia az egyes rovarok csípése következtében, az egyén immunrendszerének válaszkészségétől függően kialakuló túlérzékenységi reakció. Csípést okozhat szúnyog, darázs, méh, bögöly, pók, hangya, kullancs vagy vízparti nyaraláskor a medúza és a tengeri sün is. Magyarországon a lakosság mintegy 2 százalékát veszélyezteti túlzott érzékenység a rovarcsípések miatt. A leggyakoribb allergiás reakciót okozó csípés Európában a méhek és darazsak csípése.

Cikkajánló

Alacsony vagyok
Alacsony vagyok

Ha ez zavar, alkalmazható növekedési hormon?

Magas trigliceridszint?
Magas trigliceridszint?

Hogyan csökkenthető étkezéssel?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna
Svábhegyi Gyermekgyógyintézet
WEBBeteg - Dr. Bodnár Edina, bőrgyógyász
WEBBeteg - Dr. Brugós László allergológus, tüdőgyógyász
WEBBeteg - Dr. Lajtos Melinda, tüdőgyógyász
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.